Хладни оръжия (и бойни изкуства)
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
ми виж из някое от селата, някой дядка може да е запазил някой, когато немците са минавали;)
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
---><---
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Лорде, най-после да срещна някой който разбира какво говори //пише//. Колкото до това че трнираш с две катани, хмммм.......стига бе!!! да нямаш пред вид късата и дългата //дай-катана и тан-то// т.е. както в кенджуцо? иначе, с две ще ти е мн кофти......обаче супер смъртоносно ако го овладееш........
колкото до описанието на катана---за съвременната си прав, но по принцип след анвлизането й в Япония //ок. 4ти век // тя претърпява мн трансформации, от прав и дълъг меч, към все-по закривен и с променлива дължина. През средновековието например остриетат са надвишавали и 2та метра понякога. След това се възприемат съвременните размери, както се въвежда и "късата катана" т.е. тан-то //по-скоро нож//. Колкото до въпроса на Темпорари, дали е истинска: може да е много добра изработка но не може да е истинска, според каноните до 16 или 17 //не помня вече// век са изковани всички истински катани, те имат имена и са притежание на старите японски родове, наследници притежаващи истински катани има и до днес, използвали са ги и офицерите на Япония през 2СВ. Всички останали катани се считат само за имитации, но истинските катани са абсолютно забранени за продажба, изваждането им от Япония е съпроводено от много строг контрол и не става без причина, защото са част от японското културно наследство.
Lord, пиши как точно тренираш и какво точно иамш, мн ми стана интересно, и между другото , сигурно я знаеш , но да ти препоръчам нещо--- една книга на най-великия дуелист //ако мога тайка да го анрека// Миямото Мусаши--- Go Rin no Sho //the book of five rings//, предполагам че ще ти е полезна , ако вече не си я чел де.
сега не се сещам какво друго да пиша, но съм сигурен че ще има за какво да си говорим с теб, някога може да ме използваш и за жертва невинна хехе, навит съм, пък ако иамш интерес мога да ти връщам, показвайки ти джудо техники....
бтв, не знам дали си попадал на една малко извесна кен джуцу школа, му-то рю, т.е. школа на не-меча; там са техники за бой с голи ръце срещу противник въоръжен с катана, звучи ми интересно, а на теб може и да ти е полезно....
колкото до описанието на катана---за съвременната си прав, но по принцип след анвлизането й в Япония //ок. 4ти век // тя претърпява мн трансформации, от прав и дълъг меч, към все-по закривен и с променлива дължина. През средновековието например остриетат са надвишавали и 2та метра понякога. След това се възприемат съвременните размери, както се въвежда и "късата катана" т.е. тан-то //по-скоро нож//. Колкото до въпроса на Темпорари, дали е истинска: може да е много добра изработка но не може да е истинска, според каноните до 16 или 17 //не помня вече// век са изковани всички истински катани, те имат имена и са притежание на старите японски родове, наследници притежаващи истински катани има и до днес, използвали са ги и офицерите на Япония през 2СВ. Всички останали катани се считат само за имитации, но истинските катани са абсолютно забранени за продажба, изваждането им от Япония е съпроводено от много строг контрол и не става без причина, защото са част от японското културно наследство.
Lord, пиши как точно тренираш и какво точно иамш, мн ми стана интересно, и между другото , сигурно я знаеш , но да ти препоръчам нещо--- една книга на най-великия дуелист //ако мога тайка да го анрека// Миямото Мусаши--- Go Rin no Sho //the book of five rings//, предполагам че ще ти е полезна , ако вече не си я чел де.
сега не се сещам какво друго да пиша, но съм сигурен че ще има за какво да си говорим с теб, някога може да ме използваш и за жертва невинна хехе, навит съм, пък ако иамш интерес мога да ти връщам, показвайки ти джудо техники....
бтв, не знам дали си попадал на една малко извесна кен джуцу школа, му-то рю, т.е. школа на не-меча; там са техники за бой с голи ръце срещу противник въоръжен с катана, звучи ми интересно, а на теб може и да ти е полезно....
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Чакай сега аз като една добра съпруга да ти отговоря, а на него ще му пратя смс да дойде и да види за какво точно му говориш 
Та значи - имаме една катана и е изработена от бг майстор, той ще ти обясни кой, къде, какво и как. Предполага се, че ще имаме втора, защото съм си я поръчала за сватбен подарък, но не се знае точно кога. Така че всъщност той тренира с два бокена
Дотука бях с познанията си 
Та значи - имаме една катана и е изработена от бг майстор, той ще ти обясни кой, къде, какво и как. Предполага се, че ще имаме втора, защото съм си я поръчала за сватбен подарък, но не се знае точно кога. Така че всъщност той тренира с два бокена
- Berserker
- Легендарен флуудър
ихааа, супер, ще чакам да заформим дискусия, иначе---страшен подарък си поръчала! поздравления, а за двата бокена--- евала! не му е лесносигурно, но пък е впечатляващо.... ама и на тебе едва ли ти е ако си му партньор...Crematory написа:Чакай сега аз като една добра съпруга да ти отговоря, а на него ще му пратя смс да дойде и да види за какво точно му говориш
Та значи - имаме една катана и е изработена от бг майстор, той ще ти обясни кой, къде, какво и как. Предполага се, че ще имаме втора, защото съм си я поръчала за сватбен подарък, но не се знае точно кога. Така че всъщност той тренира с два бокенаДотука бях с познанията си
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
ух, и питаш...как ми текат лигите като го гледам да тренира, не е истинаBerserker написа: не му е лесносигурно, но пък е впечатляващо.... ама и на тебе едва ли ти е ако си му партньор...
Иначе лятото беше почнал да ме учи, на съвсем началните техники...Биехме се - аз с всички сили, а той с една ръка...Иначе гледа настрани и с другата ръка яде круша...Мдам
- Berserker
- Легендарен флуудър
ще станеш, не се безпокой, обаче е трудно, в Япония около година -две се обучават само на придвижването , чак тогава хващат бокен/шинай........обаче е имало много жени самурай, при това по-добри от мъжете, така че---ще го му станеш равна поне, 100%Crematory написа: ух, и питаш...как ми текат лигите като го гледам да тренира, не е истина![]()
Иначе лятото беше почнал да ме учи, на съвсем началните техники...Биехме се - аз с всички сили, а той с една ръка...Иначе гледа настрани и с другата ръка яде круша...МдамОбаче така му се бях ядосала за тия круши тогава, че се зарекох,че ще стана ако не по-добра, то поне добра колкото него...за жена...
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
такааа, досега амо се говори за япония, значи е ред да започна с България, а ние си имаме една много хубава поговорка - не си прави сметките без кръчмаря:)
сега по относно оръжията - късото е wakizashi а не tanto, tanto се наричат ножовете за мятане. Имайки впредвид, че катаната е с дължина на острието 0,6-1,2 м (по-принцип, по-дългите се наричат tachi и са предназначени предимно за бой от кон), моята е с дължина 68 см, бокените са с 67, но аз съм и висок малко над 185, така че до 80 см ми идват идеално, за по-дълги действително ще е трудно;)
не че и с двете беше много лесно де, първоначално няколко месеца тренирах само с един бокен, като сменях ръцете, за да свикна и с двете. След това започнах с двата бокена едновременно, като първоначално рядко удрях, повече гелдах да си синхронизирам ръцете, че иначе нямаше да ми е особено приятно чувството, което ще испитам, ако не успея
сега от вече около 3 години си тренирам с двата бокена и на практика ми е трудно само с едно оръжие - мога, но трябва да го ползвам с две ръце.
А иначе си прав, още когато започнах да тренирам с две оръжия започнах именно с тази идея, че ако ги овладея няма да има кой да ме спре, свен ако не е на 20 м и фен на индиана джоунс
а на теб ак оти се прави спаринг или нещо от сорта, събота и неделя ще съм из софия, и ако кака ти не ни се кара много може да измислим нещо;)
сега по относно оръжията - късото е wakizashi а не tanto, tanto се наричат ножовете за мятане. Имайки впредвид, че катаната е с дължина на острието 0,6-1,2 м (по-принцип, по-дългите се наричат tachi и са предназначени предимно за бой от кон), моята е с дължина 68 см, бокените са с 67, но аз съм и висок малко над 185, така че до 80 см ми идват идеално, за по-дълги действително ще е трудно;)
не че и с двете беше много лесно де, първоначално няколко месеца тренирах само с един бокен, като сменях ръцете, за да свикна и с двете. След това започнах с двата бокена едновременно, като първоначално рядко удрях, повече гелдах да си синхронизирам ръцете, че иначе нямаше да ми е особено приятно чувството, което ще испитам, ако не успея
сега от вече около 3 години си тренирам с двата бокена и на практика ми е трудно само с едно оръжие - мога, но трябва да го ползвам с две ръце.
А иначе си прав, още когато започнах да тренирам с две оръжия започнах именно с тази идея, че ако ги овладея няма да има кой да ме спре, свен ако не е на 20 м и фен на индиана джоунс
а на теб ак оти се прави спаринг или нещо от сорта, събота и неделя ще съм из софия, и ако кака ти не ни се кара много може да измислим нещо;)
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
---><---
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
---><---
- Berserker
- Легендарен флуудър
мерси за поясненията Лорде, аз имам някакви доста повърхностни познания, беше ми много полезно, колкото до спаринга, тя именно кака ми подметна идеята, "да отменя крехките й плещи", а аз като един маладеж занимаващ се с джудо съм винаги готов да бъда понасинен (един вид това ми е работата, да имам сининиLord de Sword написа:
във всеки случай-- възхищавам ти се много