Мнение за явлението поп - фолк

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор

Мнението ви за поп - фолка е:

Позитивно
12
10%
Напълно позитивно
9
8%
Негативно
41
35%
Крайно негативно
56
47%

Общо гласове: 118

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Мнение за явлението поп - фолк

Мнение от ники »

Аз споменах, че моето мнение си е чисто мое за метала. За МЕН е скучен и депресиращ и още много работи, но си има и някакви качества, които голяма част от света харесва. Да, това го прави качествена музика, но не и за мен.

ПП: Айде сиктир вече с тоя спор. То е ясно, че нито аз ще си променя мнението за чалгата, нито ти. Кат не ти харесва, не я слушай и толкова. Никой не ти я натрапва, ама е дразнещо като тръгнеш да разправяш каква била и каква не била.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Просто за да обобщим всичко...
Нямам право да обиждам чалгата защото не я разбирам...не вдниквам в нейната същност...
...а тя според теб е, че е качествена, защото по- голямата част от българите я слушат...
...но ако бълрагите слушат метъл, това няма да го направи същностен и качествен, защото е "убийствено тъп и депресиращ"...Още повече, че мерилото за качество...стига само до границите на БГ, от там нататък метъла все пак е качествен...

...В крайна сметка за едно си прав...музиката е за да доставя удоволствие...не съм против това чалгата да доставя удоволствие на който и да е било...но това не я прави нито "КАЧЕСТВЕНА" нито смислена, нито възпитаваща...нито нищо което може да се изтъкне като предимство на музиката...
...не ме дразни чалгата като музика...дразни ме като обществено явление...като нещо, което лицетворява и символизира всичко, което не харесвам в милия ни съвременен българин... селския снобизъм, клюкарщината и пренесените привички от времето на родово-общинния строй... общо взето...ориенталщината
...не се стремя да накарам който и да е да спре да я слуша или изведнъж да захаресва друга музика...но ще реагирам винаги, когато някой се опитва да придаде на тази боза, качества, смисъл и...
.....стойност.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз за метала не искам да взимам каквато и да е позиция. За трети път повтарям, че моето мнение за него не изразява мнението на целия свят. Никога не съм казал, че в България той е едикакъв си. Признавам си, че не го разбирам и че ми е невероятно тъп, но не си позволявам да го коментирам със самочувствието на човек, който цял живот слуша метал. Чалга съм слушал достатъчно, за да открия достойнства в нея. За теб може да е безсмислена боза, а за мен е музика, която има има своите добри и лоши страни. Може да обвиняваш чалгата за деградацията на обществото, но и двамата знаем, че второто далеч, ама далеч не е следствие на първото.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

ники написа:И аз посещавам чалга заведения и то горе-долу редовно, ама не смятам, че това има каъвто и да е ефект върху качествата ми като част от обществото. Ти сигурно и един път не си отишъл на такова място, ама си убеден, че тамс е прескачат мутри, курви, сутеньори и най-долните отрепки на България.
Аз пък съм ходила неведнъж и съм се нагледала на разгонени ку...кли, търсещи с какво/кого да си начешат крастата :mrgreen: . Особено в "Ориент 33" бе много забавно да се наслаждаваш на танцьорката - въздебеличка кака, по увиснали гърди, пристегнати със сутиен + коланче с пендари, размятала бели сланини под звуците на кръшен кючек :lol: .
Пропуснах да спомена и едрия (особено във вратната област) чичка, който не спря да ме заглежда цяла вечер :lol: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Blood Countess написа:разгонени ку...кли
Контесо свалям ти шапка :mrgreen:

Аз не искам да се заяждам или да се вкарвам в някакви спорове, след като от поп-фолк не разбирам, просто не ми харесва и за това и не съм си правил труда, но когато видя, че в мнозинството на слушащите го преобладава една такава искрена простота, някак си нещо в мен ми казва, че ако аз слушам такава музика се приобщавам към едно общество от първенюта, които въпреки образованието си (които имат такова) се прекланят пред една кауза, която развращава обществото (поп идолите в подписите на пич примерно, моля те махни ги от подписа си! )
и изкривява моралната и ценносна система...
Може и да съм малко сноб, но не ми се иска да изпадна до нивото на мнозинството от слушащите чалга (дал Бог много такива нискокултурни примери), което според мен за съжаление е преобладващо, но нали все пак това са масите...
My will be done!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Принципно не водя диалози... Но тука ше направя изключение, щото съм в настроение.
Ше отговоря на човека, който ме нарече тъпа селянка(ник не помня, ама той ше се усети кой е!)

та:

"Абе Акъл! По наследство ли си толкоз умен или си зубкал много в даскалото?!
Абе Ерудит? Колко книжки прочете, че даваш оценка за интелекта ми, бе?!
Абе Гражданино! Гледай си буржоазния център и не се занимавай с нас селтаците, за да не почнем ние да се занимаваме с тебе! "

както личи от простия ми, натурален и провинциален изказ аз съм селянка... при тва горда!
И ?

а и ако чак толко не ни понасяте, уговорете се с преподавателите, които ни пишат високите оценки на кандидатстудентските изпити. КажИте им, че сме прости. А е така, щото вие сте казали.

С'а некой ше си помисли, че съм се много засегмала от коментара на човека по-горе и се защитавам. - Да, ама НЕ! просто смях да става! Както казах, в настроение съм!

Ай доскиф
ше се чуем пак по някое време!
la douleur exquise
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Е, не музиката би те направила т*п селянин/ка, но и
тя би допринесла :mrgreen: . Ама не, че нещо. Смях да
става :blackeye:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Към Фак, девойко, аз си казах преобладаващата част, не изключвам и момента с интилигентни почитатели на поп фолка, даже и аз съм засичал такива, щом държиш да се набуташ сред празноглавците, за които Азис (понеже само за него съм чувал) е мъжът мечта и типът жена, на който трява да се подражава, е пееща ( с извинение )
ку*ва, то добре, сама се буташ там, където никой с действащи мозъчни клетки, не би искал да бъде...
Прав ти път :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Добре.
Аз казах.
My will be done!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

gogigagagagigo и аз съм от хората, които не могат
да си представят човек с 1+ мозъчни клетки, които
слушат такава музика. Имах един съученик, който
така страстно я защитаваше тая музика, че чак беше
смешен. Все питат какво ти дава тази музика, различната
от тяхната, пък аз все не виждам на тях какво могат да
им дадат двойка руси , изкуствено, кукли, дето си
въртят задниците. Айде разбирам ги мъжете защо ги харесват,
поне повечето, ама и момиченцата... Комплексарска работа.
И донякъде - емовска :lol:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

allshallperish написа:gogigagagagigo и аз съм от хората, които не могат
слушат такава музика. Имах един съученик, който
така страстно я защитаваше тая музика, че чак беше
смешен. Все питат какво ти дава тази музика, различната
от тяхната, пък аз все не виждам на тях какво могат да
им дадат двойка руси , изкуствено, кукли, дето си
въртят задниците. Айде разбирам ги мъжете защо ги харесват,
поне повечето, ама и момиченцата... Комплексарска работа.
И донякъде - емовска :lol:
И аз имах повече от 1, но пък и умни бяха, пък и още са,
цялата им контра офанзива, срещу метъл, рок и порчие като музика е за да се оправдят несъзнателно, че точно това харесват, за това и се засягат като се говори общо...
My will be done!!!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Да, като последната фенка, която иначе не се обижда,
но е готова да сее разруха сред метъл/рок обществото.
Интересно е, как хора като тях - лачени от главата до
петите, смятат, че метълите са боклуци, просто, защото
не обичат да си купуват скъпи и "бутикови" дрехи.
Най се нервирам на такива кифли, които уж много имат
в главата, а пък ако мама и тате не дадат, то гаджиту,
последното от хилядата за тая седмица, ще даде.
Не знам с какво са повече от нас... обикновените метъли...
С обикновени дрехи... И скромни желания. Аз не искам
изкуствена коса и мигли, за които трябва да работя 2
месеца и да карам на фотосинтеза. Не искам ново портмоне
всяка седмица - предпочетох да си купя пъзел тоя месец.
Не искам нови обеци всеки ден, просто, защото не изпитвам
потребност от всичките тия излишни неща. Ама на тях тва не им
идва на акъла. Ще се усетят един ден, ама ще е късно, че дрехите
и фейк нещата не правят човека, а музиката - уви, ги е развалила.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

allshallperish написа:Интересно е, как хора като тях - лачени от главата до
петите, смятат, че метълите са боклуци, просто, защото
не обичат да си купуват скъпи и "бутикови" дрехи.

Да, а пък метълите (поне по-интелигентната част от съсловието) не дискриминират на база на облеклото. Ето една интересна случка:

Аз по принцип си се нося "лачен" (според израза, който allshallperish употреби). Една вечер бях с една компания на скъп ресторант и бях сложил вратовръзка със златна щипка и пр. След въпросното мероприятие, някъде към 22.00 ч. с един приятел (метъл, който също понякога се носи "лачено") тръгнахме да се прибираме и точно тогава се обади едно момче, да ни поканят на някакъв метъл купон. Взехме бутилка водка и отидахме. Когато влязах, установих, че не познавам повечето присъствуващи, а всичките бяха класически метъли - с коси (някои и с бради), с черно, с кожи, слушащи блек и дет. Някои като ме видяха, попитаха: "ти що си с връзка", но после като си казахме "наздраве", вече на никой не му правеше впечатление как съм облечен.
При обратната ситуация - ако ида облечен с фланелка на Judas Priest (примерно) на някой чалга купон, простаците сигурно ще ме набият и изхвърлят (освен ако не ги застрелям преди това)! :evil:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

allshallperish написа:gogigagagagigo и аз съм от хората, които не могат
слушат такава музика.
А според теб, това че не слушаш чалга, значи, че ти задължително имаш 1+ мозъчни клетки. Аз пък не мога да си представя човек, който пише подобни мнения да има 1+ мозъчни клетки. Много ми е интересно, дали ще имаш смелостта да ми го кажеш в очите това, защото във форума е много лесно да квалифицираш хората на умни и глупави.

Аз никога и в нито един пост не съм казал нещо лошо за металите. Дори и да имам нещо против тях няма да тръгна да го афиширам в интернет, освен ако някой не ме предизвика.
вечен студент написа: При обратната ситуация - ако ида облечен с фланелка на Judas Priest (примерно) на някой чалга купон, простаците сигурно ще ме набият и изхвърлят (освен ако не ги застрелям преди това)! :evil:
А защо не идеш на метал купон с фланелка на Ивана примерно? Дали пък и те няма да те изритат? Или защо не идеш на опера по бански? Дали няма да те изритат?

ПП: Сега се чудя къде са модераторите, които иначе не пропускат да ми модерират всяко "е*аси" на "егаси"...
Аватар
floorfilla
В началото бе словото
Специалност: туризъм
Курс: първи

Мнение от floorfilla »

Трябва да се признае, че поп-фолка е най-слушаната музика в България.
На този етап аз не съм особен фен на този тип музика, всъщност никак не съм фен. Не смятам, че има и особено образователен характер или дълбоко душевен ефект върху хората, а по-скоро провокира първичното... Абе кофти е :!: Все пак обаче мога да кажа, че не всеки, който слуша такава музика е ограничен, глупав и т.н Имам доста приятели, които се кефят на поп-фолк и все пак са си нормални :P
В крайна сметка всеки има право да избира какво да слуша... лошото е, че голяма част от БГ- обществото прави грешен избор... поне според мен...
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

ники написа:Сега се чудя къде са модераторите, които иначе не пропускат да ми модерират всяко "е*аси" на "егаси"...
Как къде са?Те са тук само когато им изнася.Не си ли го разбрал?Метълска история...пълен деспотизъм...
И тия отгоре-тва не ви е тема за раздумка,да плюете и да се заяждате ясно ли ви е?тия простотии си ги говорете кът се събирате
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”