Тема за бившите ни (вече) учебни заведения

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Тема за бившите ни (вече) учебни заведения

Мнение от JudyRamone »

Я..последните две дами са ми колеги от гимназията...вероятно Г клас? че не ви познавам добре... :wink:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Немската гимназия (София) и вече - право.
Don't think you are, know you are!
Аватар
Hedonism
От дъжд на вятър

Мнение от Hedonism »

Завърших ГПЧЕ "Ромен Ролан", гр. Стара Загора; в паралелка с немски език бях. А сега, по неволя (или по съдба, кой знае...) ще се ровя из дебрите на немската филология :roll:
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
Аватар
Aurora_de_Bank
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: първи

Мнение от Aurora_de_Bank »

[quote="JudyRamone"]Я..последните две дами са ми колеги от гимназията...вероятно Г клас? че не ви познавам добре... :wink:[/quote

Подозренията ти се оказаха правилни :) Ти си В-клас, ако не ме лъже паметта????
Интелекта на планетата Земя е константна величина, а населениета расте! :)
Аватар
silvyyyyy
В началото бе словото
Специалност: Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Обратна връзка:

Мнение от silvyyyyy »

ПМГ "Академик професор доктор Асен Златаров" ,гр.Ботевград
Сега ФНПП рехабилитация :)
За да постигнеш нещо,трябва да вложиш голяма доза старание !

I курс Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

ПМГ "Никола Обрешков", град Казанлък :roll: , профил математика, сега ---> ФМИ :mrgreen:
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

38-мо ОУ, после 133-то СОУ, дето го знаят, че е зад опашката на коня. От там си рекох, че ще се върна отсам жълтите павета и се лепнах на туризма в СУ. За сега образователното ми пътешествие из квартала се върти.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
moura
В началото бе словото

Мнение от moura »

shayne написа:
Megera написа: А относно матурите по български език и литература в английската не знам какво е било, но ако са били проведени като тези по английски...
Защото аз държах матура по английски и съответно представителите на английската гимназия около мен си правиха работите заедно, разделени на групички от по 5 - 6 човека. :lol:
Аз мога да кажа, че в голяма част от стаите матурите се проведоха както трябва. За другата част просто нямам информация. Знам обаче, че бяха подбрали доста строги квестори. Същото се отнася и до матурата по английски. В твоята стая може и да се е преписвало, но аз знам и за сличаи, в които са искали да гонят ученици (разбира се не от английската). Резултатите обаче доста ядосаха някои хора. Немската толкова завидя, че сме пети в страната, че прибягна до някои не много почтени действия, от които нямаше голям смисъл. Глупаво е обаче да твърдите как всички са преписвали като луди, за да станем първи в града. Вече няма конкуренция между двете училища. Отдавна сме ви изпреварили и е крайно време да го признаете.
Аз моето училище няма да го коментирам, че нещата са на зле , натам са...пък и като знам какви дечица останаха да се обучават на френски, испански, италиански,а у ...
Ама, хайде, моля ви, като ви дават дипломите в Общината, много важни станахте, т.е. мислите си, че все още сте много важни. Ами не, мили мои, и дори и славата с времето изгнива...ЕЛМС, та ЕЛМС , добре бе, разбрахме ви, че знаете английски, ама сега не е 1983 и леко, не сте единствени и уникални . Един въпрос, че имам лек спор : една приятелка твърди, че при вас няма нито една диплома "6.00" отгоре до долу тази година. Аз не го вярвам, защото въпреки че ме дразнят някои "самочувствени" прояви от ваша страна, знам, че, ако не друго, то учите ... Но да видим какво ще отговори бившият знаменосец на Английска ...
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

УНСС - мениджмънт!
Изображение

сега СУ-психология! :D
la douleur exquise
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Aurora_de_Bank написа:
JudyRamone написа:Я..последните две дами са ми колеги от гимназията...вероятно Г клас? че не ви познавам добре... :wink:[/quote

Подозренията ти се оказаха правилни :) Ти си В-клас, ако не ме лъже паметта????
Да! Хахаха, как позна?
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
В началото бе словото

Някъде през есента на 2007 едно пиленце на име Н. Валявичарска ми каза, че имало едно момиче от съседния клас, което искало да кандидатства с химия в СУ или по- точно КХ. :)
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Малее...толкова отдавна ли съм знаела какво искам?! :lol:
Да, помня, беше в началото на 11-ти клас. Даже края на десети, щото г-ца Георгиева ме зарази с цялата тази идея :lol: Впрочем един учебник на даскалото остана у мен, точно Валявичарска ми го даде веднъж :lol:
Еех, спомени 8) Ми значи ще се засечем на официалното откриване, още повече, че чеесто минавам край Биологическия :P
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
В началото бе словото

Еммм екстра значи ще се засеччем, ще открием учебната година и после ще отидем да се напием, както подобава за случая :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

moura написа: Аз моето училище няма да го коментирам, че нещата са на зле , натам са...пък и като знам какви дечица останаха да се обучават на френски, испански, италиански,а у ...
Ама, хайде, моля ви, като ви дават дипломите в Общината, много важни станахте, т.е. мислите си, че все още сте много важни. Ами не, мили мои, и дори и славата с времето изгнива...ЕЛМС, та ЕЛМС , добре бе, разбрахме ви, че знаете английски, ама сега не е 1983 и леко, не сте единствени и уникални . Един въпрос, че имам лек спор : една приятелка твърди, че при вас няма нито една диплома "6.00" отгоре до долу тази година. Аз не го вярвам, защото въпреки че ме дразнят някои "самочувствени" прояви от ваша страна, знам, че, ако не друго, то учите ... Но да видим какво ще отговори бившият знаменосец на Английска ...
Бившият знаменосец на ELMS, на които им дават дипломите в общината, защото винаги сме били важни, ще отговори така: Най-малко бихме започнали да се хвалим с това, че знаем английски. Той е само средството за постигане на част от успехите ни, защото ни дава някои привилегии. Разберете, че в тази гимназия има личности, не просто хора, които зубрят. Далеч съм от мисълта, че всички са такива, но не сме и толкова малко. Едва ли някой от друга гимназия в Бургас (а и не само) ще може да се похвали с това, че е бил поканен на световната конференция на младите лидери в Ню Йорк и Вашингтон или пък е член на почетното общество на семейство Нобел. Аз лично бях поканен на конференцията и въпреки че щях да се запозная с доста ключови фигури в ООН и Белия дом, реших да откажа поканата им. Много хора ми се чудеха, но аз съм от тези, които не смятат, че с това се свършва светът и подобни възможности ще имам и занапред. Именно заради такива хора английската винаги е била лидер и кметовете ще продължават да ни награждават (не че смятам това за голяма чест). Сега не почвайте да ме упреквате, че пак много хваля гимназията, попитаха ме, отговорих.

Що се отнася до дипломите, най-високата е 5.99. За повечето перфекционисти като нас, това си е основателен повод за самоубийство :lol:
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Osiris написа:8-12 - НГДЕК

ИФ - МСюИЕ
Опа... :) Още един класик в МСЮИЕ... :) Скоро още повече ще ни гледат лошо... :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”