Мнение за явлението поп - фолк

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор

Мнението ви за поп - фолка е:

Позитивно
12
10%
Напълно позитивно
9
8%
Негативно
41
35%
Крайно негативно
56
47%

Общо гласове: 118

Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Re: Мнение за явлението поп - фолк

Мнение от pi4 »

И какво,ако все са чули някоя песен или клип?Като говорят цялостно за тази музика би тряяло да са по-запознати,не смяташ ли :?: И ако са такива,ще знаят,че поп-фолкът позволява всякакви стилове,но естествено без метъл :!: сакън :!:
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Аз лично съм слушал дотолкова, че да разбера, че не ми харесва.Виж, ако очакваш да ти напиша дисертация върху поп-фолка, няма да се получи, както при теб с метъла, нали? :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
snijana
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от snijana »

pi4 написа:И какво,ако все са чули някоя песен или клип?Като говорят цялостно за тази музика би тряяло да са по-запознати,не смяташ ли :?: И ако са такива,ще знаят,че поп-фолкът позволява всякакви стилове,но естествено без метъл :!: сакън :!:
След като ти се изказваш цялостно и "компетентно" за музикален стил, с който очевидно ама хич не си запознат, защо някой друг да не може?
futuristic ain't shit to me
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

pi4 написа:И какво,ако все са чули някоя песен или клип?Като говорят цялостно за тази музика би тряяло да са по-запознати,не смяташ ли :?: И ако са такива,ще знаят,че поп-фолкът позволява всякакви стилове,но естествено без метъл :!: сакън :!:
Какво се занимаваш да им обясняваш? Това са хора с предрасъдаци за чалгата. Те не я харесват, защото някой някога им е казал, че е просташка и те са му повярвали. Изслушали са няколко песни от радиото на шофьора, докато се возят в автобуса, намерили са случайно няколко клипа във vbox-a, които не са има харесали, защото те ги гледат единствено, за да потвърдят мнението си за музиката. Смятат, че щом не слушат чалга, в никакъв случай не са шибани идиоти (визирам популярната картинка, която много хора си слагат в подписите.) Те не могат да разберат, че тази музика е предназначена единствено да ти доставя удоволствие и не е необходимо текстовете да са изпълнени с непреходни философски теми и проблеми. И аз се дразня, когато някой започне да оплюва поп-фолка и да изказва някакви "компетентни" мнения, без да е изслушал и 10 песни, ама положението е такова. Те си дават сметка, че не са запознати със стила, но имат самочувствието на разбирачи и винаги са готови да спорят с теб относно качествата на тази музика.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

ники написа:
Какво се занимаваш да им обясняваш? Това са хора с предрасъдаци за чалгата. Те не я харесват, защото някой някога им е казал, че е просташка и те са му повярвали. Изслушали са няколко песни от радиото на шофьора, докато се возят в автобуса, намерили са случайно няколко клипа във vbox-a, които не са има харесали, защото те ги гледат единствено, за да потвърдят мнението си за музиката. Смятат, че щом не слушат чалга, в никакъв случай не са шибани идиоти (визирам популярната картинка, която много хора си слагат в подписите.) Те не могат да разберат, че тази музика е предназначена единствено да ти доставя удоволствие и не е необходимо текстовете да са изпълнени с непреходни философски теми и проблеми. И аз се дразня, когато някой започне да оплюва поп-фолка и да изказва някакви "компетентни" мнения, без да е изслушал и 10 песни, ама положението е такова. Те си дават сметка, че не са запознати със стила, но имат самочувствието на разбирачи и винаги са готови да спорят с теб относно качествата на тази музика.
Моля те, извади ми най-малко 3 песни, които могат да покажат чалгата в светлината, в която искаш да бъде разпознавана...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
sweetness
В началото бе словото

Мнение от sweetness »

Преслава - Горчиви спомени
Анелия - Не мога да спра да те обичам
Емилия - Сълза
Има и много други, но за тях се сетих когато ти прочетох въпроса.
Приятели ефектни - предатели перфектни
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Сашо Роман - Мой ангеле
Ивана - Дерби
Емилия - Ангел в нощта

Като говориш за възприемане на чалгата, искам да ти кажа, че да не я слушаш, не означава да я възприемаш.
Независимо от твоето мнение има хора, които наистина разбират чалгата и оценяват достойнствата й.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ивана - Дерби...
"Вдигнете бариерите обърнете знаците...живота ми е ДЕРБИ живота е игра...
....живеем на безкраен автостоп...ефектно и опасно едновременно"
...може би проблема е в мен, че не мога да открия стойността във всичко това...
...а за тва, че хората не са слушали чалга...а са им "казали че не струва и за това са решили така"
Спешъли моя свтетлост посети Планета Прима 2005(или 2006...бе когато хит беше ИВАНА - Ние сме номер 1) в Пловдив...
...чесно казано изкарах си добре...професионално изпипан концерт...място, където почитателите на тази музика могат да се насладят на....музиката..
...не на нечии болни амбиции за себедоказване...изразени в 3 бутилки Бушмилс...и лепене на пачки по циците на изпълнителките...
....но това не ме направи чалгар...не ме накара и да я РАЗБЕРА, ОЦЕНЯ, ВЪЗПРИЕМА, СЛУШАМ...
...може да е проблем при раждането...нещо генетично или и аз не знам кво...все пак не сме много тези с имунитета :)
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

Дичоу, не всички песни са такива, пускам ти една произволна ;)
----------------
Now playing: Anelia - Iskam te
via FoxyTunes

Кажи ми нежно "Обичам те"
и ще поискам времето да спре.
С пръсти нежно докосвай ме,
не си отивай, обичам те.

Припев:
Искам нежно да заровиш пръсти,
в косите ми сега.
Искам нежно да докосваш с устни,
моите сълзи в нощта.
Искам пак да ме целуваш,
пак сърцето ми да спре.
Искам те, искам те!

Целувай нежно сълзите ми,
целувай бавно-не говори.
С пръсти нежно докосвай ме,
не си отивай, обичам те!

Припев: (х2)
Искам нежно да докосваш с устни,
моите сълзи в нощта.
Искам пак да ме целуваш,
пак сърцето ми да спре.
Искам те, искам те!
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Дичоу написа: ....но това не ме направи чалгар...не ме накара и да я РАЗБЕРА, ОЦЕНЯ, ВЪЗПРИЕМА, СЛУШАМ...
...може да е проблем при раждането...нещо генетично или и аз не знам кво...все пак не сме много тези с имунитета :)
И това сигурно те прави изключително компетентен по въпроси, свързани с чалгата. Като не я разбираш, просто не я коментирай, защото в очите на такива като мен се изказваш изключително неподготвено.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Логиката.... РАЗБИРАШ=ХАРЕСВАШ и НЕХАРЕСВАШ=НЕКОМПЕТЕНТЕН...е приложима за всички стилове музика и за почти всички теми и въпроси... и е напълно ПОГРЕШНА...
Всеки има право на мнение, вкус и оценка...
...покрай тази линия с РАЗБИРАНЕТО...се оказа, че кажи речи целия форум НЕразбира този стил музика...а само 3ма-4ма са тези, които са имали тази привилегия...
...с 2 думи, Вие притежавате качества и характеристики които почти всички други...нямат...
...и може би е така... даже мога да назова някои от тях: Слабо познаване на стиловете музика и техните разновидности... принадлежност към прослойката на обществото, която аз лично наричам СЕЛСКА...примесена с поклонничество и завист към хора притежаващи завидни умения в пъхането на стотачки в нечий прашки...и те така и те така...мога да продължа...ма не искам *нъцки*
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ти познаваш ли тези 3-4 души от форума, за да ги слагаш в съответните прослойки. Не е задължително да си селянин или мутра, за да слушаш чалга, ама това на хора като тебе не може да се обясни. Това, че аз(или другите хора, които визираш) имам собствено мнение по въпроса, не означава, че не уважавам твоето. А това е нещо, което ти не правиш. Не мога да разбера, защо, когато стане въпрос за чалга и изведнъж всички нейни противници стават най-културните граждани, най-логично мислещите, най-големите специалисти по музика. Страшно се дразня, когато някой тръгне да изнася лекции за това, какви са хората, които слушат чалга. По постовете ти се еижда, че ти не разбираш идеята на чалгата. Кво да си говорим? За теб тя се свързва само със селяния и простащина. И какво егаси разбираш тогава?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

ники написа:По постовете ти се еижда, че ти не разбираш идеята на чалгата.
...ОК...обясни я, като на неразбиращ...с думи...
...ще ми бъде безкрайно интересно
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Идеята на чалгата е да ти доставя удоволствие, а не да е основна част от живота ти. Това е индустрия. Няма нужда да е дълбокосмислена и възвишена. Никой не го твърди това. Идеята и е, че се харесва на по-голямата част от българите и това поне според мен я прави най-качествената българска музика.
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

ох, сякаш сте деца ... "Разни хора, разни идеали" айде, спрете се, вече!
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”