Немска филология
Модератор: Don Horhe
Re: Немска филология
Аз също се колебая, но между английски и испански. Английски уча от първи клас и не виждам смисъл да продължавам; лесен е и мога да си го развивам и самостоятелно. Но пък няма да ме натоварва...
А испанският ми е една от малкото детски мечти, които продължават да важат и до днес. Много ми се иска да я осъществя, но ме е страх да не ми дойде нанагорно
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
— Albert Einstein
-
missy
- В началото бе словото
- Специалност: filologiq
- Адрес в галерията на СУ: niama
Като заговорихме за детски мечти,трябва да си призная, че мен от малка ме привлича италианският. Харесва ми звученето- като музика е направо, и много искам да го уча
Обаче и аз не съм сигурна, че ще мога да смогвам първата година
Имате ли представа дали бих могла да започна с друг език във втори курс например, или, каквото запишем в началото, си остава до края 
- breakable_`
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
- Курс: първи
от първата година ли ще учите втори западен?
а спорта май не е задължителен за ФКНФ, доколкото знам.. но дава някакви кредити, които после до 4тата година трябва да се набавят отнякъде.
а спорта май не е задължителен за ФКНФ, доколкото знам.. но дава някакви кредити, които после до 4тата година трябва да се набавят отнякъде.
-
missy
- В началото бе словото
breakable_', ти също ли ще си първи курс сега? А тези кредити какво точно представляват? Колкото и да се опитвам да намеря информация за тях, нищо ясно не откривам...
- ellassence
- От дъжд на вятър
- Специалност: китаистика
хей, breakable_, , вярно, ако можеш обясни го това с кредитите, pls, и аз не го разбирам много добре
благодарности
- breakable_`
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
Ами и аз съм първи курс ама не немска филология, а китаистика.
Значи, има такова явление като кредити, пише го в учебната програма на специалността.
доколкото аз разбрах, трябва да имаш май определен брой кредити за да завършиш годината; по мое мнение те се набавят от изпитите и доколкото съм чувала от някои спортове, но и аз не съм много веща още, затова още като започнете може да питате някой от учебен отдел(ако имате голяма доза късмет) или просто някой познат второкурсник от същата специалност.
аз лично няма да записвам спорт, освен ако не е задължителен. вече ако се наложи, ще му мисля.
всъщност, предполагам, че като дадат на 1.10. учебната програма ще имаме възможност да питаме различни въпроси по нея (кредити, спорт и тн. )
Значи, има такова явление като кредити, пише го в учебната програма на специалността.
доколкото аз разбрах, трябва да имаш май определен брой кредити за да завършиш годината; по мое мнение те се набавят от изпитите и доколкото съм чувала от някои спортове, но и аз не съм много веща още, затова още като започнете може да питате някой от учебен отдел(ако имате голяма доза късмет) или просто някой познат второкурсник от същата специалност.
аз лично няма да записвам спорт, освен ако не е задължителен. вече ако се наложи, ще му мисля.
всъщност, предполагам, че като дадат на 1.10. учебната програма ще имаме възможност да питаме различни въпроси по нея (кредити, спорт и тн. )
аз също ще съм първи курс-немска филология 
-
missy
- В началото бе словото
Здравей! Малката ни групичка взе да расте
Аз съм Симона, приятно ми е:)
-
missy
- В началото бе словото
Ако пък някой знае защо думата "група" в предното съобщение не желае да се изпише правилно, ще съм много щастлива!!!!
Между другото знаете ли нещо за групите или на първи ще ни разпределят?
Между другото знаете ли нещо за групите или на първи ще ни разпределят?
И на мен ми е приятно-аз съм Елена и съм от Хасково 
Здравей, Ели
Аз съм Маргарита; и на мен ми е приятно да видя още една колежка в скромната ни тема
Колкото до групите, на предната страница стигнахме до заключението, че още не е ясно; когато започнем, ще ни разпределят
Колкото до групите, на предната страница стигнахме до заключението, че още не е ясно; когато започнем, ще ни разпределят
"Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand."
— Albert Einstein
— Albert Einstein
- Prisila
- От дъжд на вятър
- Специалност: Немска филология
- Обратна връзка:
Аз предлагам на първи да отидем всички хванати за ръчичка и да кажем, че искаме да мсе в една група!
За новодошлата: ЗДР!! Аз съм Рени! Много ми е приятно.
За новодошлата: ЗДР!! Аз съм Рени! Много ми е приятно.
Klopf klopf! Lass mich rein, lass mich dien Geheimnis sеin..
За ушите страх,
а за сърцето радост е въздишката от гроба,
в който е погребан твой любим...
За ушите страх,
И на мен ми е много приятно,Рени и Маргарита 
- Prisila
- От дъжд на вятър
- Специалност: Немска филология
- Обратна връзка:
Пак ни замря темата...^^"
Ели, ти в коя зала беше на изпита?
Ели, ти в коя зала беше на изпита?
Klopf klopf! Lass mich rein, lass mich dien Geheimnis sеin..
За ушите страх,
За ушите страх,
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ехе, то много момета... Ще се избиете за нас, момчетата, които сме кът. Ще се видим вероятно утре... 
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.