Тери Пратчет

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Тери Пратчет

Мнение от Lord »

JSibelius написа:Тери Пратчет става все по-гениален с всяка изминала книга :) Последната - Пощоряване (Going Postal) ми е любима... просто е ненадминат там. И не става дума за хумор, става дума за проза. :) Дано не я развалят с превода.

Жалко за болестта - дано напише поне още 2-3 книги...
Йооооооооооооооооооооооооооооо
ууууук

Онтопик: Иначе да, книжката е супер, но жалко, че не можах да я прочета... :twisted: Превода на заглавието ми харесва, добре са се справили с играта на думи :)
Последно промяна от Lord на 28 Юни 2008, 16:32, променено общо 1 път.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Само дето е главознание в преводите, Мила :D

нищо простено да ти е, много як пост :D

Пп последната се казва "Правене на пари"
My will be done!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Lord написа:Онтопик: Иначе да, книжката е супер, но жалко, че не можах да я прочета... :twisted: Превода на заглавието ми харесва, добре са се справили с играта на думи :)
Само с това са се справили. "Вузев" вече 3та година май търси някой, който да направи превода и да не им иска пари... Още по темата.

Джи, копи-пейст е.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

"Истината" е ...ано яка книжка (powered by Мила, отново... какво да те правя, като си държиш книгите у когото не трябва :P )
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Истината ми е може би най-любимата:)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Нетната депривация е полезна от време на време :roll: ... Минах "Еманципирана магия". Не е лоша... като за разтуха :) .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Чела съм само "Музика на душата" и мога да кажа:
Moriarty написа:Уук!
:lol:

Много весела книжка, искрено ме разсмя, с интерес бих прочела още нещо, ако ми попадне. :albino:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Търговецът на кристал написа:А Властелинът? А Хрониките на Амбър? А Колелото на времето?
Да, чела съм Пратчет. И не, не мога да разбера какво му намирате толкова. Повечето му "бисери" са ми в графата "тъпизми".
Преди да питаш: знам с какво се будалка на повечето места, само че не ми е никак забавен. Колкото повече чета тоя форум, толкова повече си мисля, че явно съм много сбъркана.
Уоу, май не си чела повечето от нещата му, поне така звучиш. Аз също имам
всичките книги на Робърт Джордан, пък не съм чак толкова възхитена от него...
Пратчет определено е човекът, който знае кое как да напише. Има свой собствен,
неподръжаем стил и, определено, е забавен в най-сериозния смисъл на всичко,
което се случва в света. Много жалко, че е болен... Дано не е фатално :cry: .
Поздрави на всички, които обожават изкуството му!

П.П. Да допълня - любими са ми "Нощна стража", "Интересни времена", "Морт",
"Маскарад", "Захапи за врата", "Петият слон" ... Сега чета "Пирамиди", но за момента
не съм много възхитена. Ще видим.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
night_eyes
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски език

Мнение от night_eyes »

Ами преди 5-6 години доста го четях и много му се кефех, но отдавна не съм чела нещо негово...Последната книга, която прочетох беше "Подвижни образи"...Тя и "Страта" са едни от малкото негови книги, които не ми направиха кой знае какво впечатление....Иначе май най-много се кефех на поредицата за вещиците, особено на "Посестрими в занаята" , "Вещици в чужбина" и "Маскарад". Грибо е голям пич :)
Леля Ог ми е любимата героиня, страхотна е...И баба Вихронрав е готина, но си пада малко консервативна...Харесвам и другите поредици-за Смърт, за стражите, за Невидимият университет...От доста време се каня на "Добри поличби", но не съм я почвала...
Аватар
Beam
Драскач

Мнение от Beam »

npa написа:Пратчет е велик - чела съм му книгите преди повече от 10 години като излезна света на диска! горещо ги препоръчвам - има много майтапи, четат се на екс и наистина почнеш ли ги с нетърпение чакаш следващата книга :-) :lol: :shock: :bounce:
Подкрепям горното мнение!
Всеки човек си има вкус. Аз пък не понасям например Властелинът на пръстените или измишльотините на Дъглас Адамс, но виж Тери Пратчет и Светът на диска е нещо съвсем друго. Това са единствените книги, на които съм се смяла с глас и които съм изчитала на един дъх. :) А и много често са ми повдигали духа и настроението. :)
Съвършенството идва с опита.
Изображение
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Beam написа:
npa написа:Пратчет е велик - чела съм му книгите преди повече от 10 години като излезна света на диска! горещо ги препоръчвам - има много майтапи, четат се на екс и наистина почнеш ли ги с нетърпение чакаш следващата книга :-) :lol: :shock: :bounce:
Подкрепям горното мнение!
Всеки човек си има вкус. Аз пък не понасям например Властелинът на пръстените или измишльотините на Дъглас Адамс, но виж Тери Пратчет и Светът на диска е нещо съвсем друго. Това са единствените книги, на които съм се смяла с глас и които съм изчитала на един дъх. :) А и много често са ми повдигали духа и настроението. :)
Наистина един изключителен автор с много уникални идеи, стилът и хуморът са му убийствени :mrgreen: Един от любимите ми автори, препрочитам му постоянно някои от книгите даже ^^
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Пратчет ми е от любимите писатели. Навремето и на мен ми подариха Ерик и сигурно съм бил малък, за да го разбера, но не ми хареса и не го дочетох. След години един съученик от уроците по английски, дето имаше всичките, ми даде да ги изчета. Почнах с Пирамиди - пак не ми хареса, но имаше доста весели моменти, затова рекох още една да изчета. Малки Богове. Беше още по-весела :) От тогава почти няма негова книга, която да не ми е харесала. Любимите сами Глинени Крака и Петият Слон. А преди няколко дни ми пратиха някакво doc файлче с новата - Nation. Ама както съм затрупан с работа, сигурно ще я почна след две-три-четири седмици...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Nation май не е по света на диска... защото когато четох резюмето отзад на книгата никъде не пишеше нищо свързано с диска, но може да се лъжа :roll:

иначе мен любими са ми Soul Music, Пирамиди (която беше и първата прочетена негова книга) и Дядо Праз :mrgreen: Но пък супер много са ми скучни книгите за вещиците :|
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Не я знам дали е на Диска или не, а и не ми е задължително да е там :Р
Вкусове различни. На мен вещиците са ми доста весели, а Дядо Прас ми беше скучна, макар че Смърт беше вътре.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
SpaceDementia
В началото бе словото
Специалност: Eлектроника
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от SpaceDementia »

Blood Countess написа:Нетната депривация е полезна от време на време :roll: ... Минах "Еманципирана магия". Не е лоша... като за разтуха :) .
пробвай Малки Богове или СМузика за душата. Като ти познавам влечението към музика и религии ще са ти интересни

ПС: КОГА НАПРАВИ 4 ХИЛЯДИ МНЕНИЯ .... СПАМЕРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР :salute: :salute: :rr: :rr:

ППС: готина снимка ! :) ... дори се усмихваш
Success is failure turned inside out.
The silver tint to the clouds of doubt-
And you never can tell how close you are,
It may appear when it seems so far;
So stick to the fight when you're hardest hit-
It's when things seem worst that you mustn't quit!
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”