Мисли, мисли! То сляпото окато правиБeтон написа: Сега мисля върху смисъла на текста "Черната овца"
Мнението ви за явлението метъл?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Мнението ви за явлението метъл?
- pi4
- Легендарен флуудър
Аз ги чета всичките не се притеснявай.Не си мисля,че всички ходят облечени по този начин.Като виден френски възпитаник знам,че за всяко правило си има изключениявечен студент написа:Лошото е, че повечето хора не четат изобщо мненията на другите потребители. Аз във всички подобни теми повтарям като развален грамофон, че не всички фенове на рока и метъла носят дълги коси и фланелки с надписи на групи. И всеки път, веднага след като го повторя се намира някой, който се хваща за външната визия на рок и метъл феновете. Ето, няколко мнения по-горе аз писах следното:
И веднага след това някой написа:Писна ми да повтарям в този форум, че нося вратовръзка със златна щипка и това не ми пречи на слушам такава музика. Иди в заведение, където се слуша рок и ще видиш, че има всякакви хора.
Между моя оригинален Hugo Boss и метъл фланелката има доста разлика, нали? И все пак, и аз слушам рок и метъл. И има много т.нар. "костюмари", които също слушат рок и метъл....момиче облечено с гадна тениса с някой "зловещ" надпис с готик шрифта, пиещо Ариана от бутилката направо и псуващо съм сигурна не може да предизвика сексуално влечение дори у себеподобните метали.
И честно да си призная, предпочитам такъв тип момиче - с фланелка и бутилка Ариана, отколкото някаква куха, силиконова лейка, дето ходи в Биад и Син Сити, шмърка кока от капака на тоалетното казанче и прави свирки на мутрите в тоалетната. Ако искат модовете, нека да изтрият думата "свирки", но съм сигурен, че някои от тях, ще се съгласят с мението ми.

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
- sweetness
- В началото бе словото
Между моя оригинален Hugo Boss и метъл фланелката има доста разлика, нали? И все пак, и аз слушам рок и метъл. И има много т.нар. "костюмари", които също слушат рок и метъл.
И честно да си призная, предпочитам такъв тип момиче - с фланелка и бутилка Ариана, отколкото някаква куха, силиконова лейка, дето ходи в Биад и Син Сити, шмърка кока от капака на тоалетното казанче и прави свирки на мутрите в тоалетната. Ако искат модовете, нека да изтрият думата "свирки", но съм сигурен, че някои от тях, ще се съгласят с мението ми.
Впрочем и аз ходя по тези заведения, но не съм нито куха, нито силиконова лейка( да имам цици, но са си естествени), никога не съм опитвала каквато и да е дрога и никога не съм правила свирки в тоалетните нито на мутри, нито на други хора, и приятелките ми, с които ходя там не са такива и не са правили такива неща(просто тези реплики са били актуални преди 20-тина години, а сега не е такаа). Чалгарка съм и не се срамувам да го кажа и със сигурност знам, че ако ме срещнеш на улицата ще ме харесаш повече от някоя "мадама" с фанелка и бутилка Ариана в ръка
Впрочем и аз ходя по тези заведения, но не съм нито куха, нито силиконова лейка( да имам цици, но са си естествени), никога не съм опитвала каквато и да е дрога и никога не съм правила свирки в тоалетните нито на мутри, нито на други хора, и приятелките ми, с които ходя там не са такива и не са правили такива неща(просто тези реплики са били актуални преди 20-тина години, а сега не е такаа). Чалгарка съм и не се срамувам да го кажа и със сигурност знам, че ако ме срещнеш на улицата ще ме харесаш повече от някоя "мадама" с фанелка и бутилка Ариана в ръка
Приятели ефектни - предатели перфектни
- pi4
- Легендарен флуудър
Евала.Днес се разписаха няколко интелигентни момичета в този форумsweetness написа:Чалгарка съм и не се срамувам да го кажа и със сигурност знам, че ако ме срещнеш на улицата ще ме харесаш повече от някоя "мадама" с фанелка и бутилка Ариана в ръка
А тва горното мнение е мн тъпо,щото дрогата е характерна баш за метълите

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
-
desssy
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Еххх тоя пич веднага в опозиция беее...... не мога да разбера що за отношение към чуждото е това... харесваш си чалгата - супер, само не слагай всички останали, дето я мразят и предпочитат рока или метъла, под общ знаменател.... искаше ти се май да се включат повече чалгарчета в тая тема(колкото и малко да са те в тоя форум), да оплюете заедно останалите стилове, а? добре, че поне не са много тези като теб... нямам предвид чалгари, щото тая мацка sweetnes е къде-къде по-напред от теб... май е въпрос на манталитет.
Just Smile!
:):)
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Аз пък не слушам нито чалга, нито метъл. За едното явно имам твърде малък бюст, за другото твърде къса коса.. (шегувам се де). Всъщност като се замисля май слушам италиански рок, ама не съм съвсем сигурна дали спада към метъла, пък и слабо ме интересува към коя група спада щом ми харесва. Не мога да разбера какво се карате кой тип музика е по- популярен у нас. Музиката, която аз слушам пък е толкова непопулярна у нас, че много рядко срещам човек със същите музикални предпочитания, ама това не ми пречи да си я слушам и да си ми харесва.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Това все пак зависи и от мадамата с фанелка и бутилка Ариана в ръкаsweetness написа: и със сигурност знам, че ако ме срещнеш на улицата ще ме харесаш повече от някоя "мадама" с фанелка и бутилка Ариана в ръка
Я, по случайност в момента си къркам Ариана
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Благодаря за подкрепата!pora_e_priqtel написа:Това все пак зависи и от мадамата с фанелка и бутилка Ариана в ръкаsweetness написа: и със сигурност знам, че ако ме срещнеш на улицата ще ме харесаш повече от някоя "мадама" с фанелка и бутилка Ариана в ръка
Я, по случайност в момента си къркам Ариана
Аз пък в момента съм на "Бургаска Мускатова", луканка и класиката в рока - Ronnie James DIO. НАЗДРАВЕ!!!

П.П. Sorry, че произвеждам ОФФ-топик, но след последните мнения се боя, че каквото и да кажа, ще засегна някого. По-добре ОФФ, отколкото безсмислен флейм...
- Tiocfaidh ár lá
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
Тру мятъл фЕревер 
"You can run, but you will just die tired" -- IRA
1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?
1990 Металика. Запали ме баща ми.
2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?
Не става ясно какво се има предвид. Дет метъла третира теми и търси отговори за състоянието на тялото и духа след физическия им край. Изключително прецизни техники на свирене, и стойностна поезия. Аз съм госпожица и слушам дет метъл. не разбирам кое не е нормално.
Може би се има предвид Блек метъл, който издига в култ дявола и ада и приема за краен етап на съвършенство на индивида самоубийството. Тук обаче трябва да добавя, че истинските сатанисти не колят животни и не се мажат с кръв. Изглеждат нормално и не музиката ги е направила такива. Това си е религия.
3-Има ли някаква особена разлика между метъл и рок?
Метъл е разновидност на рок. Еволюция от Хард-рок. Отпадат клавирите и се включва още една китара, навлиза ефекта дисторшън. По късно клавира се връща, като синтезиран звук и чисти пиана. Китарите се настройват по-ниско.
4-На какво учи феновете си Slipknot?
Те са ню метъл група. Имат маски, барабаниста им е един от най-добрите в света. Текстовете им третират изключително сериозни теми. Носят маски за да бъдат анонимни. Доколкото знам трима продължават да са такива. Останалите са известни, защото имат участие в други формации. Имат изключително голяма благотворителна дейност. Ако не се лъжа фондация за борба с рака.
Представяш ли си даряваш милиони, анонимно. Кой го може?
Най-възвишените!
5-Защо според вас този стил се слуша най-малко на Балканите?
Най-големите концерти в Атина, Букурещ и София са тези на Металика и Мейдън. Тези групи подържат и най-високи цени на билети.
6-Мислите ли,че метълите имат глас?Или по-скоро за друго се борят те?
В метъла и операта е срамно да използваш Аутотюн. Там или можеш да пееш или си отиваш. Аутотюна ти оправя гласа когато той трепери или пееш фалшиво. На ръка се оправя тона посредством ефект. Гласа изтънява и звучи тенекиено. Това е най-използвание ефект в студиата на Пайнер.
7-На какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.
На нищо не може да те възпита, ако ти липсват първите седем години. Тази музика е доказала, че е изкуство защото е издържала превратностите на времето. Кой сега слуша диско от 1986? Продажбите на албума "Master of puppets" и сега са много високи. Изкуството не е предназначено да възпитава, то усъвършенства предварително възпитания индивид. Ако пърдиш на лекции и си ядеш сополите и Брус Дикинсън не може да ти помогне.
8-Защо няма музикална метъл тв?Или поне аз не съм чувал?
Метълът е изкуство, не е имиджова музика, привличаща спонсори.
9-Някога ще бъде ли по-разпространен метълът?
Учудващо е , но в световен мащаб метълът е най-продаваната музика (спарвка Гугъл). Когато продуцентите се издънят винаги се връщат при него.
10-Каква е причината този стил да е с най-малко почитатели?
Как достигна до този извод?
11-Колко метълисти приблизително се събират на прословутите коцерти в каварна
Средно 20 000 на вечер.
1990 Металика. Запали ме баща ми.
2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?
Не става ясно какво се има предвид. Дет метъла третира теми и търси отговори за състоянието на тялото и духа след физическия им край. Изключително прецизни техники на свирене, и стойностна поезия. Аз съм госпожица и слушам дет метъл. не разбирам кое не е нормално.
Може би се има предвид Блек метъл, който издига в култ дявола и ада и приема за краен етап на съвършенство на индивида самоубийството. Тук обаче трябва да добавя, че истинските сатанисти не колят животни и не се мажат с кръв. Изглеждат нормално и не музиката ги е направила такива. Това си е религия.
Метъл е разновидност на рок. Еволюция от Хард-рок. Отпадат клавирите и се включва още една китара, навлиза ефекта дисторшън. По късно клавира се връща, като синтезиран звук и чисти пиана. Китарите се настройват по-ниско.
Те са ню метъл група. Имат маски, барабаниста им е един от най-добрите в света. Текстовете им третират изключително сериозни теми. Носят маски за да бъдат анонимни. Доколкото знам трима продължават да са такива. Останалите са известни, защото имат участие в други формации. Имат изключително голяма благотворителна дейност. Ако не се лъжа фондация за борба с рака.
Представяш ли си даряваш милиони, анонимно. Кой го може?
Най-възвишените!
Най-големите концерти в Атина, Букурещ и София са тези на Металика и Мейдън. Тези групи подържат и най-високи цени на билети.
В метъла и операта е срамно да използваш Аутотюн. Там или можеш да пееш или си отиваш. Аутотюна ти оправя гласа когато той трепери или пееш фалшиво. На ръка се оправя тона посредством ефект. Гласа изтънява и звучи тенекиено. Това е най-използвание ефект в студиата на Пайнер.
На нищо не може да те възпита, ако ти липсват първите седем години. Тази музика е доказала, че е изкуство защото е издържала превратностите на времето. Кой сега слуша диско от 1986? Продажбите на албума "Master of puppets" и сега са много високи. Изкуството не е предназначено да възпитава, то усъвършенства предварително възпитания индивид. Ако пърдиш на лекции и си ядеш сополите и Брус Дикинсън не може да ти помогне.
Метълът е изкуство, не е имиджова музика, привличаща спонсори.
Учудващо е , но в световен мащаб метълът е най-продаваната музика (спарвка Гугъл). Когато продуцентите се издънят винаги се връщат при него.
Как достигна до този извод?
Средно 20 000 на вечер.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?
Не, сама се насочих към тази музика. Най-пълноценна е.
Това какъв човек си и каква музика слушаш, има много малко общо. Аз мога да слушам дет метъл, но да не се кефя на аутопсии, не мислиш ли? Важно е това, кой как разбира музиката и какво по-точно взима от нея. Мога и да съм чалгарка и да съм сериен убиец.
Ъ?
Слипнот са готина банда. Слушах ги в по-младите си години, докато навлизах в метъл културата. Най-точният и логичен пример, който ми идва е, че Слипнот учат на освобождаване от напрежението, което обществото и разните му там стюпид индивиди създават.
Мога да кажа само -ХАХА. На всички концерти, които съм присъствала, е имало маса народ. Още повече, че сега виждам много повече метъли по улиците, откакто бях по-дребна. Рулз! А това, че разните му там "ориенталци" смятат, че на Балканите се слуша повече "ориенталска" музика е просто ... (sick).
За какво да се борят? Освен, за да ги чуят "непросветените" и неоткрехнатите към събитията от живота. Както се казва - не може да се пее само за любов и щастие. Погрешно е. Изкуствено. Както и всичко в попфолка/не знам дали му е мястото тука, но гледам, че ти си фен/.
Възпитава в самоосъзнаване, самоопределяне в обществото. Има куп стилове, защо всички смятат, че метълът е само дране?!Има метъл за разтоварване, за танци/хаха, знаете какво имам предвид/, за мислене, за просто вдигане на шум, има и фолк метъл - към който съм се зарибила в последно време... А на какво възпитава попфолка?
Има. В САЩ - ХедбенгърсБол.
Той е. При това налудничаво разпространен. Всеки се взе да прави метъл, което е дразнещо и безполезно.Всеки мисли, че става. За това се навъдиха разни емо-та и всякакви други...
Долавям заяждане. Каква е причината фолкфеновете да имат най-голяма публика тук? Заради турския манталитет на българина и кючеците, разбира се...Ех, живее ми се на Скандинавския полуостров!...
Са последното изречение на camelio няма да го преписвам,щото аз не мога да кажа,че като съм бил малък,съм слушал метъл
Дума "метълисти" няма. Това само хората като теб го използват - хейтърите, на които им прави кеф да се заяждат кой каква музика предпочита. Е, един г*й от класа ме хранеше, че съм се къпела веднъж в месеца - попфолкаджия, по-точно. Смята ли някой, че това е достопочтенно и интелигентно? Дори го разбрах от други, а не от него... Хах, няма значение. За каварна да кажа - събират се премного хора и то все ценители на музиката. Била съм неведнъж. Прекрасно преживяване. И съм доволна, че не се събират толкова хора, колкото на концертите на Слави, иначе би било ужасно. Както масата е антипод на интелигента, така музиката не би могла да бъде еднакво достъпна за вида на разума при различните хора. Добре сме си да сме по-малко.
Не, сама се насочих към тази музика. Най-пълноценна е.
Това какъв човек си и каква музика слушаш, има много малко общо. Аз мога да слушам дет метъл, но да не се кефя на аутопсии, не мислиш ли? Важно е това, кой как разбира музиката и какво по-точно взима от нея. Мога и да съм чалгарка и да съм сериен убиец.
Ъ?
Слипнот са готина банда. Слушах ги в по-младите си години, докато навлизах в метъл културата. Най-точният и логичен пример, който ми идва е, че Слипнот учат на освобождаване от напрежението, което обществото и разните му там стюпид индивиди създават.
Мога да кажа само -ХАХА. На всички концерти, които съм присъствала, е имало маса народ. Още повече, че сега виждам много повече метъли по улиците, откакто бях по-дребна. Рулз! А това, че разните му там "ориенталци" смятат, че на Балканите се слуша повече "ориенталска" музика е просто ... (sick).
За какво да се борят? Освен, за да ги чуят "непросветените" и неоткрехнатите към събитията от живота. Както се казва - не може да се пее само за любов и щастие. Погрешно е. Изкуствено. Както и всичко в попфолка/не знам дали му е мястото тука, но гледам, че ти си фен/.
Възпитава в самоосъзнаване, самоопределяне в обществото. Има куп стилове, защо всички смятат, че метълът е само дране?!Има метъл за разтоварване, за танци/хаха, знаете какво имам предвид/, за мислене, за просто вдигане на шум, има и фолк метъл - към който съм се зарибила в последно време... А на какво възпитава попфолка?
Има. В САЩ - ХедбенгърсБол.
Той е. При това налудничаво разпространен. Всеки се взе да прави метъл, което е дразнещо и безполезно.Всеки мисли, че става. За това се навъдиха разни емо-та и всякакви други...
Долавям заяждане. Каква е причината фолкфеновете да имат най-голяма публика тук? Заради турския манталитет на българина и кючеците, разбира се...Ех, живее ми се на Скандинавския полуостров!...
Са последното изречение на camelio няма да го преписвам,щото аз не мога да кажа,че като съм бил малък,съм слушал метъл
Дума "метълисти" няма. Това само хората като теб го използват - хейтърите, на които им прави кеф да се заяждат кой каква музика предпочита. Е, един г*й от класа ме хранеше, че съм се къпела веднъж в месеца - попфолкаджия, по-точно. Смята ли някой, че това е достопочтенно и интелигентно? Дори го разбрах от други, а не от него... Хах, няма значение. За каварна да кажа - събират се премного хора и то все ценители на музиката. Била съм неведнъж. Прекрасно преживяване. И съм доволна, че не се събират толкова хора, колкото на концертите на Слави, иначе би било ужасно. Както масата е антипод на интелигента, така музиката не би могла да бъде еднакво достъпна за вида на разума при различните хора. Добре сме си да сме по-малко.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Отговорът на Филипа беше най-добрият до сега
Толкова добър и изчерпателен, че се чувствам обогатен.
Бих искал да обърна внимание на един недостатък в анкетите, който забелязах и в двете теми - липсва умерен отговор, нещо средно между позитивно и негативно мнение.
Бих искал да обърна внимание на един недостатък в анкетите, който забелязах и в двете теми - липсва умерен отговор, нещо средно между позитивно и негативно мнение.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Понеже някой спомена, че не е чувал метъл / рок балади на български, а не се справя с чуждите езици, то ще пусна 5 рок балади и 1 метъл балада с превод. Изслушайте ги на собствено усмотрение.
Ето ги и рок баладите:
1. Форинър - Искам да знам какво е любовта
2. Бон Джоуви - Легло от рози
3. Аеросмит - Не искам да пропусна нищо
4. ТОТО - I will remember - Тук превод не знам дали има, но песента ми е една от най - любимите.
5. Scorpions - Ветровете на промяната
Метъл баладата:
1. Хелуин (германска хеви метъл група) - Forever and one
Предварително заявявам, че не нося отговорност за зле преведени песни. Който знае езика винаги може да си ги преведе по най - добрия за него начин.
Ето ги и рок баладите:
4. ТОТО - I will remember - Тук превод не знам дали има, но песента ми е една от най - любимите.
5. Scorpions - Ветровете на промяната
Метъл баладата:
1. Хелуин (германска хеви метъл група) - Forever and one
Предварително заявявам, че не нося отговорност за зле преведени песни. Който знае езика винаги може да си ги преведе по най - добрия за него начин.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
snijana
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
и аз искам да благодаря на Филипа за добрия пост! искам да уточня, че в така заформилия се спор не принадлежа към нито един от двата отбора! колкото до музиката, която слушам - най-добре бих я определила като не-популярна, тъй като вкусовете ми се простират доста нашироко, и не мога да се вместя само в един стил.
искрено се забавлявам и с двете теми! оказва се, че този форум е добро място човек да се посмее и да убие малко време. преминавам към лексикона
на въпросите, които особено ме разсмиват, ще отговарям с контра-въпроси

айде чупи гипсаpi4 написа: 1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?
най-вероятно като много малка и не съм знаела, че се казва така
вкъщи винаги е дрънчала някаква/всякаква музика през годините.
а нормално ли е на млад човек, особено госпожица, да можеш да си издълбаеш името във фондьотена на челото?
има ли някаква особена разлика между три наредени една до друга руси поп-фолк певачки, погледнати в гръб?
ти пък тия къде си ги чувал?!
![]()
![]()
явлението поп-фолк и влиянието му в България са чудесен пример за музикален провинциализъм. оттам и леко неадекватния ти въпрос.
всеки има право на глас!!!
![]()
![]()
![]()
възпитават те майка ти и баща ти, а след това се възпитаваш сам.
типичният представител - човек като мен и теб, но ти, разбира се, си над тези неща
![]()
а защо няма чалга-порно канал?? едновременно да свирят и да пеят
![]()
![]()
метълът не е местен "феномен" а световна индустрия (тук държа да кажа, че с това не отричам метъла, както и музиката по принцип като изкуство, просто нещата се свеждат И до пари)
повтаряш се
![]()
както на всяко едно масово организирано музикално събитие, и там се събират доста ХОРА.
futuristic ain't shit to me
- sweetness
- В началото бе словото
Понеже някой спомена, че не е чувал метъл / рок балади на български, а не се справя с чуждите езици, то ще пусна 5 рок балади и 1 метъл балада с превод. Изслушайте ги на собствено усмотрение.
Ето ги и рок баладите:
5. Scorpions - Ветровете на промянат
Еее и аз ги знам тея песни, те са си класика и много ги харесвам наистина
Ето ги и рок баладите:
5. Scorpions - Ветровете на промянат
Еее и аз ги знам тея песни, те са си класика и много ги харесвам наистина
Приятели ефектни - предатели перфектни