Мнението ви за явлението метъл?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Заключено

Мнението ви?

Крайно негативно
7
8%
Негативно
7
8%
Позитивно
38
45%
Крайно позитивно
33
39%

Общо гласове: 85

Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнението ви за явлението метъл?

Мнение от pi4 »

Са викам си,че след като има тема за поп-фолк,ще е уместно да има същата и за това нещо метъл.Надявам се,че няма да бъде заключена темата :!:
Ще си позволя да препиша леко от първия пост на camelio от другата тема,естествено като сменя думата поп-фолк с метъл и някои добавки ще направя.
1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?
2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?
3-Има ли някаква особена разлика между метъл и рок?
4-На какво учи феновете си Slipknot?
5-Защо според вас този стил се слуша най-малко на Балканите?
6-Мислите ли,че метълите имат глас?Или по-скоро за друго се борят те?
7-На какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.
8-Защо няма музикална метъл тв?Или поне аз не съм чувал?
9-Някога ще бъде ли по-разпространен метълът?
10-Каква е причината този стил да е с най-малко почитатели?
11-Колко метълисти приблизително се събират на прословутите коцерти в каварна
Са последното изречение на camelio няма да го преписвам,щото аз не мога да кажа,че като съм бил малък,съм слушал метъл :lol:
Последно промяна от pi4 на 19 Сеп 2008, 18:35, променено общо 1 път.
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Re: Мнението ви за явлението метъл?

Мнение от вечен студент »

OK! Ще се опитам да отговоря:

1. Не знам кога за първи път съм чул метъл, но е било много отдавна. До 9 клас в училище, слушах олд-скуул рап. От тогава насам слушам само блус, рок, хард-рок и хеви-метъл. НЕ слушам траш, блек, дуум, гор и пр. неща. Любими групи са ми Джудас Прийст, Блек Сабат и Лед Цепелин. Слушам и по-"езотерични" неща като Кинг Кримсън и Ръш. Никой не ме запалил, просто интелектуалното ми и личностно изграждане ме доведоха до тази музика. Слушам и класическа музика. Ходя и на рок-концерти по стадиони, и на класически концерти в зала "България".
2. Не е нормално млада госпожица да слуша "Дет", но е още по НЕнормално да слуша някаква гнусна чалга! Нормално е младата госпожица да слуша, примерно - Guns n' Roses!
3. Да, разлика между метъл и рок ИМА, но има и някаква приемственост. Затова не разбирам младите метълчета, които се кефят на Бурзум, а наричат Роб Халфорд "боклук" и "педераст". Това означава, че те НЕ разбират от музика.
4. Не знам. Не слушам Slipknot. Но могата да ти каже, че музиката на групи като Цепелин и Сабат учи на много неща, за разлика от оня педал Азис, дет пищи кат прищипана коза!
5. Ето че сам си противоречиш! Излиза, че в по-развитите общества се слуша повече рок и метъл. Ако не си забелязъл, тук на Балканите живеят бая изроди и повечето от тях слушат чалга!
6. Вокали като Робърт Плант и Роб Халфорт няма в нито един друг стил (освен в операта, може би). А Азис, както вече казах, пищи кат' прищипана коза!
7. Писна ми да повтарям в този форум, че нося вратовръзка със златна щипка и това не ми пречи на слушам такава музика. Иди в заведение, където се слуша рок на живо и ще видиш, че има всякакви хора. Да не говорим, че напоследък яки български групи като "Монолит" и "Еридън" свирят и в лъскави заведения.
8. Телевизии има всякакви. Това че в България няма, нищо не значи.
9. Приличам ли ти на врачка?!?
10. Най-малко популярна е операта, но аз пак я обичам!

Други въпроси?
Последно промяна от вечен студент на 19 Сеп 2008, 18:28, променено общо 1 път.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

1-Кога за първи път сте чули метъл?Запали ли ви някой?

Не помня кога, стар човек съм вече :) Общо взето сам се запалих, най-вече покрай Металика.

2-Има ли зле въздействащо влияние към подрастващите индивиди?Нормално ли е млад човек,особено госпожица да слуша death metal?Или къвто и да е там метъл,според вас?

Човек каквото сам си направи никой не може да му го направи. Ако някой има склонност към затъпяване, депресии, самоубийства, агресия или неинтелигентна простотия (защото различавам и интелигентната такава :) ), това си е негов проблем, а не на музиката.
И да, нормално е млад, стар, госпожица, господин, госпожичка или господинче да слушат каквото си иска. Не е моя работа да им казвам какво да слушат.

Това е все едно да питаш има ли разлика между клас "птици" и семейство "чайкови". За непросветения пи4 ще кажа, че рокът е събирателно понятие за много видове рок, както и основа за всички видове метъл, които са доста и хората, които обичат да класифицират, измислят нови поджанрове с такава скорост, че не мога да им смогна.

Не знам, те частни уроци ли дават нещо? :P Не слушам Slipknot.

Откъде си черпиш статистиката? Май не е точно така, както казваш. Забелязал ли си, че в България идват все повече известни рок и метъл групи, а не както преди - по една до две на година, както и че вече има поне 2 и половина ефирни рок-радиа с национално покритие (Z-Rock, Star FM както и Радио 1, ама то май не е само рок), без да броим Тангра Онлайн?

Не разбирам въпроса, би ли пояснил?

7-В какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.

Не знам, аз музиката рядко я слушам с възпитателна цел, по-скоро се стремя да получа естетическа наслада. Иначе като цяло основното послание на рока е бунтът, индивидуализмът, непримиримостта и прочие, но това естествено не важи за всички представители.

8-Защо няма музикална метъл тв? Или поне аз не съм чувал?

Предполагам, че имаш предвид България - ами доколкото знам наистина няма изцяло метъл телевизия, защото народът е прост и иска нещо по-лесносмилаемо като поп-фолка. Полуфабрикат, серийно производство във фабриката Пайнер и други подобни. Допринася и вродената ориенталска жилка във всички нас. И в мен я има, но аз я задоволявам с по-интелигентни ориенталски музикални произведения :mrgreen:

Не знам, не съм Нострадамус. Погиката подсказва, че ще има времена, когато ще е по-разпространен и такива, когато ще е по-малко разпространен.

Каква е причината да задаваш малоумни и некоректни въпроси?
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Мм все пак разбира се можете да пишете и по други въпроси,свързани с метъла.Не само по тези.
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

1-Кога за първи път сте чули метъл? Запали ли ви някой?
:arrow: Не помня час/дата, но трябва да е било в култовото навремето, побратено със "Строежа" Сливенско заведенийце "Тангра" преди около... 5 лета. А и години наред попадах в метълски компании, буквално израстнах с метъли, но метълка не станах. Единственият човек, който се опитваше да ме запали, бе една колежка; още помня времената, когато на десктопа ми стояха няколко папки "Metal Education", а от колонките звучаха Pantera. :twisted:
:arrow: Все едно да питаш дали компютърните игри имат "зле въздействащо влияние" към подрастващите. Разбира се, че не. По втората част на въпроса се съгласявам с един от младежите над мен, по-нормално е да слуша ако ще и death metal, но не и чалга...
:arrow: Да, има.
:arrow: За да дам сравнително достоверен отговор, реших да погледна техни lyrics ("Wait and Bleed"). Не открих нищо нередно (защото ми се струва, че с тази формулировка на въпроса очакваш отговор тип "подтиква към агресия"... мда... и затова ще стане въпрос по-късно).
:arrow: WTF?! Откъде имаш тези данни?
:arrow: Общо взето, имат, да. Не че няма изпълнители, които лично на мен ми бъркат в здравето с "гласа си", но това са отделни случаи. Де да ги знам за какво се борят.
7-На какво възпитава този стил?Опишете типичния представтител.
:arrow: Музиката е всичко. Наред с депресията и меланхолията, ми е сред най-стабилните музи. Наистина не знам доколко е редно да се употребява думичката "възпитавам". Мен никой музикален стил не ме е "възпитал" на каквото и да било, възпитаха ме мама и тате, така че наистина не схващам въпроса. Между другото -- баща ми слуша повече метъл от мен. :D
Типичният представител... предпочита тъмни дрешки, тениски с надпис на любимата си група, пие много бира, ходи по концерти. Абсолютно безобиден.

8-Защо няма музикална метъл тв?Или поне аз не съм чувал?
:arrow: И аз не съм чувала, но пък не гледам ТВ. Е, има метъл радио-станции :D
:arrow: Да, все по-разпространен ще става. Причината е, че като цяло е доста качествена музика,... а докато има качествени хора с критерии за качествена музика, ще се слуша.
:arrow: Това съвсем не е така. Допускам, че метълът, който сте слушали ти и Бетон и който ви е насадил такива безобразни, грешни, крайни и нелепи представи, е бил нещо наистина ужасяващо и с ниска популярност, но, апелирам това да не ви дава основание да си вадите изводи за цялата индустрия. Има прекрасни метъл балади, например. (Многократно съм забелязвала как потребители на форума безуспешно са се опитвали да ви "отворят очите" за този простичък факт, но все пак... Изказванията ти са твърде крайни.)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

български метъл балади можеш ли да предложиш. Или посочи някоя и с преведена лирика. Не съм спец по чужди езици и затова слушам само българско и македонско. :!:

Всичко що сме чували за метъл е разбира се от телевизии и сайтове, в които материали се случва всичко присъщо за стила - викове, рев, сатанинските знаци с два пръста, бради, коси, бири, кубинки и да не изброявам.

Подушвам, че тази анкета ще покаже нагаждачите, т.е. които гласуват позитивно както за поп-фолк, така и за метъл.

Както виждаме досега 2 крайно негативни гласа. :P
Изображение
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Тъкмо щях да поствам парчето на Ахат, "Черна овца" в отговор на въпроса, "за какво се борят метълите", но сега ще го пусна като отговор на молбата на Бетона:

Ахат, Черна овца:

http://vbox7.com/play:4c1f52a8

"Ахат - Черната овца
Бавно ни залива морето
от сиви , тягосни дни
умът не слуша сърцето ,
а вечно смята и бди .
Падаме в калта , затъваме до шия в нея
виновни търсим , за да успеем
невинни в калта да заспим .
Хората сега са глупави стада ,
водещи борба за власт и за трева ,
стискайки зъби подават си ръка .
Не , аз не мога да спя сега .

Аз сам си избрах тази съдба
вечната черна овца .

Всяка глупост има си време
да стане малка правда дори ,
щом овчарят може да дреме ,
а стадото да точи зъби .
Злото ви поглъща с грозната си мъст ,
никой не посмя да чуе моя глас .
Не , аз не мога да съм като вас .

вечната черна овца .

Сложил бях на карта сетния си час
никой не посмя да чуе моя глас .
Черен съм сега и в профил и в анфас .
Не , аз не мога да съм като вас !

вечната черна овца."

И като стана въпрос за балади, да не забравяме нашия колега от ФФ на СУ - Траша и група "Еридън" (колегата пее):

http://vbox7.com/play:644caa0c

Между другото Траша съм го виждал по коридорите на СУ и с костюм, а не с метъл униформа. :lol:
ELLE
В началото бе словото

Мнение от ELLE »

За мен това е супер противна музика! Така наречените чалгарки (момичета, които слушат изключително фолк и се стемят да приличат на идолите си) поне са хубави и се къпят. Докато момиче облечено с гадна тениса с някой "зловещ" надпис с готик шрифта, пиещо Ариана от бутилката направо и псуващо съм сигурна не може да предизвика сексуално влечение дори у себеподобните метали. Може и метЪл да се казва, не знам.
If you have love you don't need to have anything else. If you don't have it it doesn't matter much what else you do have.
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

ELLE написа:За мен това е супер противна музика! Така наречените чалгарки (момичета, които слушат изключително фолк и се стемят да приличат на идолите си) поне са хубави и се къпят. Докато момиче облечено с гадна тениса с някой "зловещ" надпис с готик шрифта, пиещо Ариана от бутилката направо и псуващо съм сигурна не може да предизвика сексуално влечение дори у себеподобните метали. Може и метЪл да се казва, не знам.
Моите почитания към тази потребителка :D
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мноо ма радвате и в двете теми, д`е.а коп`ле..нцата... :evil:
Аватар
gunner_pz
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от gunner_pz »

Забавното в тази тема е, че тя е пусната като контра-тема на тази за поп-фолка. Явно обаче авторът на тази тема не е разбрал достатъчно добре смисъла на темата за "явлението поп-фолк", която неслучайно е публикувана в подфорума за нашата родина. Металът може да оказва някакво влияние върху своите фенове, но в никакъв случай не оказва влияние върху цялата нация, камо ли да се определи дали това влияние е позитивно или не.

Аз лично не слушам метъл и не ми харесва, но едва ли този стил има отрицателно влияние върху обществото.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Добре, онези сладурчета май се поуспокоиха. Едва ли е било заради мен, отишли са да си пуснат по някой шит....
Не слушам много метъл, въпреки че има доста парчета, които ми харесват. От една седмица го слушам много повече, за да проумея какво толкова му харесват. Май почнах да го харесвам повече от досега.
По неволя чалга, пардоне моа пиш, поп-фолк слушам повече, но ми харесва все по-малко... Въпреки това много внимавам рано сутрин да не чуя нещо чалгаджийско, защото ми се забива в мозъчето и поне до обяд не мога да се отърва от него...
Между двете определено предпочитам метъла, особено ако е по-силов! Все пак се отвращавам от тези, които стриктно спазват модата на обличане и на поведение и на двете! За разнообразие, за ролева игричка или за емпатия, може понякога да се направиш на шут, но просто така да си ходиш всеки ден е отврат!
Нямам впечатление чалгарите да се къпят повече от метълите.... Въобще българите се къпем недостатъчно! във всеки един смисъл... :twisted:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс

Лошото е, че повечето хора не четат изобщо мненията на другите потребители. Аз във всички подобни теми повтарям като развален грамофон, че не всички фенове на рока и метъла носят дълги коси и фланелки с надписи на групи. И всеки път, веднага след като го повторя се намира някой, който се хваща за външната визия на рок и метъл феновете. Ето, няколко мнения по-горе аз писах следното:
Писна ми да повтарям в този форум, че нося вратовръзка със златна щипка и това не ми пречи на слушам такава музика. Иди в заведение, където се слуша рок и ще видиш, че има всякакви хора.
И веднага след това някой написа:
...момиче облечено с гадна тениса с някой "зловещ" надпис с готик шрифта, пиещо Ариана от бутилката направо и псуващо съм сигурна не може да предизвика сексуално влечение дори у себеподобните метали.
Между моя оригинален Hugo Boss и метъл фланелката има доста разлика, нали? И все пак, и аз слушам рок и метъл. И има много т.нар. "костюмари", които също слушат рок и метъл.
И честно да си призная, предпочитам такъв тип момиче - с фланелка и бутилка Ариана, отколкото някаква куха, силиконова лейка, дето ходи в Биад и Син Сити, шмърка кока от капака на тоалетното казанче и прави свирки на мутрите в тоалетната. Ако искат модовете, нека да изтрият думата "свирки", но съм сигурен, че някои от тях, ще се съгласят с мението ми.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ELLE написа:За мен това е супер противна музика! Така наречените чалгарки (момичета, които слушат изключително фолк и се стемят да приличат на идолите си) поне са хубави и се къпят. Докато момиче облечено с гадна тениса с някой "зловещ" надпис с готик шрифта, пиещо Ариана от бутилката направо и псуващо съм сигурна не може да предизвика сексуално влечение дори у себеподобните метали. Може и метЪл да се казва, не знам.
А така, така.
А си мислехте, че само двама човека на тоя свят сме с такова мнение!

Радвам се, че излизат наяве фолк феновете във форума. :P :P :P
оф:
Кои дискотеки посещаваш? Дай го на лични, темичката е за метЪлите.

Сега мисля върху смисъла на текста "Черната овца"
Изображение
Аватар
fear_Mims
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от fear_Mims »

Като всеки стил музика метълът също намира своето място в света. Аз лично харесвам метъла, но с някои малки уточнения: има много подстилове и разновидности на метъла, като някои от тях аз категорично отхвърлям и не слушам, заради техните особености и начина им на звучене. Слушам най-вече метъл-опера, неометъл, прогресивен метъл, симфоничен метъл и разбира се няма как да пропусна love метъла. Хората, които са добре запознати с тази музика, веднага ще разберат, че харесвам по-мекото звучене на този стил. А хората, които не харесват тази музика - имат право на свой вкус, но нямат право да обиждат или изказват тяхното гнусно мнение за музиката по такъв начин, какъвто може да се срещне в темата. Има песни, които са с прекрасни текстове. Живота не е само силиконови гърди и песни за: "Ела ме вземи...". Признавам, че слушам и поп-фолк, всъщност слушам почти всякакъв тип музика, но не мога да разбера хората, които категорично казват: "Не мога да понасям това, махни го, спри го, метъла е най-тъпата музика или поп-фолка е най-тъпата музика....". Някой е чул определена песен стил метъл и вече ще си изповръща червата. Я стига. Има песни и песни - различни. Пуснете си например песента на HIM - Gone with the sin и тогава пак ми кажете, че не харесвате метъл. :headbang: :headbang: :headbang:
„Да, това е една от най-големите тайни на живота: умението да лекуваш душата си с преживявания и да оставиш душата ти да те лекува от преживяванията.“ Оскар Уайлд
Заключено

Обратно към “Музика и Концерти”