Помощ! Записване с невзети изпити при бременост
Модератор: MidwinterSun
Помощ! Записване с невзети изпити при бременост
Здравейте! Задочно уча право. 3ти курс съм, след като прекъснах. В момента имам невзети 4 изпита и подадох молба в импровизираната канцелария
. Наясно съм с Правилника - поне 8 пъти го прочетох, но никъде(освен в един текст до известна степен) не става ясно, какво става когато си бремена и не си положила изпитите си (повече от два изпита). Днес "най-лЮбезно" ми обясниха, че единствените права, които имам като бремена студентка са свързани с това да си полагам изпитите, да се снабдявам с индивидуални протоколи за явяване (което всъщност сама отбелязах) или най-добре - както бил казвал деканът на факултета, при тези обстоятелства "бремените да си стоят вкъщи и да си гледат децата". В момента съм ужасно разтроена, защото вече решават и бъдещето на моето дете, да оставим на страна дискриминационното отношение и лошия тон на администраторите и това, че нямах възможност да пътувам изобщо първите 4 месеца и едва не останах самотна майка. В други университети знам, че бремените записват с 1/2 повече изпити, поради обстоятелствата, които налагат това и могат да ги вземат, бидейки на индивидуален план. Искам да разбера какви права имам, откъде мога да получа информация, без да ми се крещи и мога ли да се надявам да продължа обучението си? 
-
^Milinka^
Re: Помощ! Записване с невзети изпити при бременост
Защо да не можеш да си продължиш обучението?!В най-лошия случай ще прекъснеш.Мисля, че майките с деца до 3 години имат известни привилегии и що се отнася до срока на прекъсване - по-дълъг е.Обаче не знам конкретно за нашия факултет как стоят нещата.Пък и с 4 изпита може да запишеш, ако пишеш една молба до декана и той ти я уважи.Лошото е, че няма как да минеш без лелките от канцеларията.Само те могат да ти дадат напълно точна информация.Иначе може да се обърнеш към студентски съвет.Те могат да се застъпят за теб, а и вероятно са по-наясно с такива въпроси.Успех и пиши да знаем какво е положението, че не се знае и на нас кога ще ни дойде това до главата. 
Мислех, че никой няма да се вклЮчи по темата. Благодаря за подкрепата! Много успокояващо действа, когато някой се отзове /дори и да не зная какво ще се случи с мен, това ми дава надежда / Със сигурност ще пиша още при първи резултати. Надявам се все пак за положителен изход 
Здравей, аз също минах през това. т.е. вече съм майка и аз, и студентка в същото време. Аз подадох молба за перманентна сесия, но от опит вече знам, че на практика това нищо не означава и се пише молба за всяко нещо пък ако ти я уважат.....
Към авторката на темата- не стана ясно колко време си прекъснала обучението
Защото като майка имаш право на 3 години прекъсване , мястото ти се пази да се върне след това... Не виждам къде го видяха проблема великите ни секретарки от юФ да запишеш курса с 4 невзети
Не се тревожи. И аз бях бременна, и аз ходех като хипопотам по изпитите, защото никой не ти дава отсрочка или нещо подобно, и на мен ми се обясняваше как нямам никакви права, нищо ,че съм бременна и се мъча да уча на всичко отгоре, но въпреки това се справих, даже и завърших
Пиши молба да запишеш с тези невзети, мисля че имаш 100% право.
Успех и леко бременеене
Не се тревожи. И аз бях бременна, и аз ходех като хипопотам по изпитите, защото никой не ти дава отсрочка или нещо подобно, и на мен ми се обясняваше как нямам никакви права, нищо ,че съм бременна и се мъча да уча на всичко отгоре, но въпреки това се справих, даже и завърших
Пиши молба да запишеш с тези невзети, мисля че имаш 100% право.
Успех и леко бременеене
Целия свят в ръцете си имам, целият свят през очите му наднича....Ники-6.08.2007
майка на Ники-since 6.08.2007
съпруга-coming soon...
майка на Ники-since 6.08.2007
съпруга-coming soon...
Обещах да пиша как се развиват нещата при мен. Няма как - ще трябва да прекъсна
. Подадох си молбата за прекъсване, след безуспешните ми опити да продължа обучението си, но и това е нещо все пак
Сега ще се явявам с индивидуални протоколи на всяка удобна за мен дата, т.е. независимо дали става въпрос за дата на редовни или студенти задочна форма. /А, да! Прекъсвах 2 години преди това
/ Успокоявам се, че предстои да се случи най-хубавото нещо - раждането. Благодаря Ви за подкрепата и Ви пожелавам много успехи!!!