Комунизмът-чумата на човечеството

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Re: Комунизмът-чумата на човечеството

Мнение от Joker »

Честно, това ти е първият пост, който ми допада! Не линкчето, което си пуснал, да не сбъркаш! :wink:
Аватар
fuksia
От дъжд на вятър

Мнение от fuksia »

Моят социализъм представлява идването на хора от секретна служба и ровене из целия апартамент :x . Това беше защото баща ми работеше в чужбина дълги години. Баща ми има досие, но не искаше да го прочете, за да не открива, че са го предали близки хора. :( .
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

И комунизмът е зле, и "демокрацията" е зле, а Борисов е най-зле.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

fuksia написа:Моят социализъм представлява идването на хора от секретна служба и ровене из целия апартамент :x . Това беше защото баща ми работеше в чужбина дълги години. Баща ми има досие, но не искаше да го прочете, за да не открива, че са го предали близки хора. :( .
Все пак май е по-добре да знае кой го е предал и кой не. :?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Порче,
ако видиш, чете е предал изключително близък човек, който просто е нямал избор и е избирал между себе си и теб, няма да го кажеш. Познавам два такива случая и двамата съжаляват, че са разбрали, от кого започват нещастията им. Просто отдавна са приели това, което им се е случило, но тепърва трябва да приемат "предателство" на брат или браточед, които е трябвало да предпазват децата си...
Аз съм преживял откарването на баща ми посред нощ, за да прави някаква справка на службите, но никой не ти казва за какво става дума и не знаеш дали ще го видиш на следващия ден. Бях дете и си спомням, че с майка ви плакахме цяла нощ докато се върна на сутринта и ни обясни. Само брат ми си спа и не осъзна какво става...
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

тва хубаво, ама то тия неща дето ги разказвате на са характерни за комунизъм, а за тоталитарен режим. има разлика все пак.

това че у нас е съвпаднало е щото както винаги нещата не ги прилатаме както трябва да се прилагат. не че някъде комунизмът е прилаган както трябва от Ленин насам, де...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Joker написа:Порче,
ако видиш, чете е предал изключително близък човек, който просто е нямал избор и е избирал между себе си и теб, няма да го кажеш. Познавам два такива случая и двамата съжаляват, че са разбрали, от кого започват нещастията им. Просто отдавна са приели това, което им се е случило, но тепърва трябва да приемат "предателство" на брат или браточед, които е трябвало да предпазват децата си...
Аз съм преживял откарването на баща ми посред нощ, за да прави някаква справка на службите, но никой не ти казва за какво става дума и не знаеш дали ще го видиш на следващия ден. Бях дете и си спомням, че с майка ви плакахме цяла нощ докато се върна на сутринта и ни обясни. Само брат ми си спа и не осъзна какво става...
Кога е било това? :shock:

Не знам де - говоря като човек, който не е преживявал подобно нещо. Все пак си мисля, че ако бях в такава ситуация, бих предпочел да знам кой ме е предал, а ако е нямал избор, не бих могъл да го виня. Разбира се това е въпрос на личен избор.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Лятото на 1989 г. по време на "голямата екскурзия"!
Очевидно комунизмът не е това, което е в разни книжки с комунистическа идеология и в партийни програми, а в реалния живот. Затова са му викали "реален" социализъм. Все пак е имал повече от 70 години да се докаже!
По логиката на Smoking Mirror и фашизмът, а и националсоциализмът не са това с концлагерите, щото е било военно време, а и в Щатите е имало концлагери за американците от японски произход, например. И историята на нацизма е била само 10 години, та затова може да не е бил истинският нацизъм, а само неговият непривлекателен зародиш, от който да разцъфне "някво великолепно цвете"... :roll: Очевидно, не мога да се съглася с това!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Joker написа:По логиката на Smoking Mirror и фашизмът, а и националсоциализмът не са това с концлагерите, щото е било военно време, а и в Щатите е имало концлагери за американците от японски произход, например. И историята на нацизма е била само 10 години, та затова може да не е бил истинският нацизъм, а само неговият непривлекателен зародиш, от който да разцъфне "някво великолепно цвете"... :roll: Очевидно, не мога да се съглася с това!
не виждам защо да не можеш да се съгласиш, след като ти го казваш. и да, нацизма е планиран като едно хилядолетно великолепно цвете. хитлер не е хекстор все пак. но вече издребняваме.

не това имах предвид. няма значение дали доктрината е комунистическа, капиталистическа или националистическа. Има значение с какви средства се прокарва - демокрация, диктатура или някаква смесица между двете.
И позволи ми да ти цитирам пак Цив - any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and loose both. Тва в контекста на концлагерите за японци в щатите. Парадоксалното е,че го е казал Бенджамин Франклин, чиято конституция е била защитавана по този начин.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Парадоксално, освен ако не показва някакви дълбоки и същностни противоречия, до които обиковено не се стига... :roll:
Аватар
fuksia
От дъжд на вятър

Мнение от fuksia »

Друго което се сещам от времето на комунизма е как баща ми слуша радио "Свободна европа" тайно вкъщи :blackeye: .
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Лошо нещо е комунизмът, ама и по-големи чуми има тоя наш човешки род.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Smoking Mirror написа:
Joker написа: И позволи ми да ти цитирам пак Цив - any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and loose both. Тва в контекста на концлагерите за японци в щатите. Парадоксалното е,че го е казал Бенджамин Франклин, чиято конституция е била защитавана по този начин.
Абе хем е така, хем не е така, защото самото общество е възникнало по този начин - индивидите са се отказали от част от свободата си, за да заживеят в общност и да получат някаква сигурност. Иначе щяхме да си живеем всеки в своята пещера.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Порче, това за Цив 4 не съм го сказал аз, въпреки цитата ти. Напоследък няколко човека тук се позовават на Цив 4 и вече не знам дали не живеем в нея според тях :lol:
Smoking Mirror написа: Има значение с какви средства се прокарва - демокрация, диктатура или някаква смесица между двете...
Ако ти разковат държавата от бомбардировки и те окупират, и ти източат петрола, и ти поизбият доста десетки хиляди души, а останалите тероризират като нацистите по затворите, ще те демократизират ли? :mrgreen: :bom:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Joker написа:Порче, това за Цив 4 не съм го сказал аз, въпреки цитата ти. Напоследък няколко човека тук се позовават на Цив 4 и вече не знам дали не живеем в нея според тях :lol:
Да бе, ясно - от Бенджамин Франклин е цитатът. И аз съм фен на цивилизациите :)

Което ме подсеща - на някой прави ли му се мрежа на Цив4?

Ще взема да отворя тема в "Хоби и забавления", за да не спамим тук
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”