ми така е,всеки сам се убива,въпроса е,да не отнемаш чужд живот. и шофирането зависи от нагласата,от начина по който си научен. и честно казано добре,че нямам по-мощна колаПаган написа:Нека умират. Така най-накрая ще остана само аз
и най-накрая ще съм спокоен, че не трябва да мисля за мен,
колата пред мен, тази зад мен и онази до мен...
А ще мисля само за себе си и ще карам спокойно,
без да ми пука дали като карам вечер и тъпакът отпред
ще се сети да си изключи дългите, за да мога да виждам пътя!
СМЪРТ ЗА НЕКАДЪРНИТЕ ШОФЬОРИ!!!
Докога масова смърт по българските пътища ??
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re: Докога масова смърт по българските пътища ??
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Antikorper
- От дъжд на вятър
Абсолютно си прав... жалко само за загиналитеBoromir написа:Докато има идиоти, които да се "увличат", и други идиоти, които да се качват в колите им.Мястото на катастрофата е високоскоростна отсечка от пътя, която увлича шофьорите и често се случват произшествия
Ми то щото всеки е специалист, знае "кога как да кара" и се мисли за безсмъртен има толкова много ПТП-та. Проблемът идва от осраните комплексари, които си мислят, че като карат с 200 са повече мъже. Ограниченията не са ги сложили хора, които не са си имали друга работа, а са поставени с някаква цел - да не се изпоубиваме по пътищатаrenesanz написа:то увличането не е проблема,некадърността е. ако съобразиш кога как може да караш няма да се утрепаш. но никога не се знае насреща какъв има...
- renesanz
- Легендарен флуудър
Antikorper написа:Проблемът идва от осраните комплексари, които си мислят, че като карат с 200 са повече мъже.
ами да,и те не са малко за съжаление. виж,ако пилотираха това от подписа ти може и да бяха повече мъже от други
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
И аз мисля че главният проблем е в избиването на комплекси. Е, и неопитността си казва думата. Само дето не са почнали по книжарниците да ги продават шофьорските книжки срещу съответната сума.
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
И аз така казвам.Antikorper написа:Ограниченията не са ги сложили хора, които не са си имали друга работа, а са поставени с някаква цел
Обаче съм чувал разни отговори (разговора беше за ограничителите от 60 км/ч на извънградското, където има отбивки) - поставили са ги чичковци от селската община, които са карали москвич 407 и си нямат понятие от съвременни автомобили.
Добре, мамкa му. Нали ограничението в извънградски условия, както го пише в ЗДП е 90 км/ч. Тогава колко да е ограничението, където има отбивки? 89 км/ч
Пък вече кой както си ще да кара - кой ще спазва, кой няма да спазва, КАТ са за това, да следят за реда!
И не сигнализирам за КАТ на другите. Е, на някоя жигулка или на колега с Рено да, ама на лъскави коли - НЕ. Те имат пари да платят милион глоби.

- renesanz
- Легендарен флуудър
КАТ са за да събират пари от невнимателните водачи за обяд в местната кръчма ....Бeтон написа:
Пък вече кой както си ще да кара - кой ще спазва, кой няма да спазва, КАТ са за това, да следят за реда!
.
- GeorGe
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/displ ... 0539&pos=0
Има и нещо друго. Твърде малко хора обръщат внимание на това колко 1 кола е сигурна като я купуват, а това има адски голямо значение ако недаи си боже се блъсниш някъде.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Ба. Избирай я, че да не се блъскаш с нея.
Като се блъснеш, тя работата е изтървана вече.
Е, разбира се, че е добре да има еър бегове, ама да не се стига дотам да им пробваш действието.
Като се блъснеш, тя работата е изтървана вече.
Е, разбира се, че е добре да има еър бегове, ама да не се стига дотам да им пробваш действието.

- Antikorper
- От дъжд на вятър
От наблюденията ми мога да ти кажа, че по-скоро пречат на нормалното движение отколкото помагат. Винаги са на възможно най-безсмислените места, а например на бул. Г.М. Димитров в участъка м/у кръстовището с бул.Никола Габровски и OMV-то на Дървеница всичко лети с 60-70+ при ограничение 40, макар и да има 3 пешаходни пътеки там и никога няма полицаи. На няколко пъти някви дебеловрати скапаняци или принадлежащите им жени насмалко да сгазят я мен я някой приятел като пресичаме с шибаните си джипове. Примерите за такива отсечки са много.Бeтон написа: КАТ са за това, да следят за реда!
Отделно, като стане ПТП, ако пътя е 4 ленти, например, а катастрофиралите автомобили заемат 2, патрулката просто задължително спира така, че да заеме поне една от останалите свободни ленти! Един път беше станала катастрофа на околовръсното неделя следобед и благодарение на усилията на КАТ задръстването стигаше на 3км след Перник! Минахме през няква отбивка през майна си и благодарение на това от Батановци (25км от София) стигнахме до Дианабад само за 2 часа и половина. Примери за подобен нехилизъм много.
Ако КАТ ги нямаше, мисля, че щеше да е по-добре по пътищата
Най-малкото да не правеха "индулгенции". По настоящем срещу 20/50/100лв. не си извършил никакво нарушение... После що някои карат като идиоти. Ми като знае, че веднага щом запознае полицая я с приятеля си Стамбулов, я със Славейков, я с Алеко (ако е по-заможен) греховете са му простени, що да не си кара както си иска?
А за книжките, имам предложение за реалистична листовка:
Мани, тва колкото бомби носи, сума ти народ ше избият осверковците, ако се качат на него.renesanz написа:ами да,и те не са малко за съжаление. виж,ако пилотираха това от подписа ти може и да бяха повече мъже от другиAntikorper написа:Проблемът идва от осраните комплексари, които си мислят, че като карат с 200 са повече мъже.
- DADO
- Легендарен флуудър
Аз всеки път когато пресичам, внимавам двойно, защото не се знае какъв идиот ще изскочи. Повечето шофьори, които съм виждал в България са луди, карат на червено, с недопустима скорост. Внимавайте и вие. И бъдете по-смели, ако ви се случи да изскочи някой луд шофьор и да профучи пред носа ви, не се притеснявайте да го напсувате на висок глас, или да му покажете някой неприличен жест.
Ibiza DJ
- Antikorper
- От дъжд на вятър
Аз сега си търся РПГ-7. Няма кво да ги псувам. 
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Такааа.... я да видим. Кара си, значи X по булеварда, да речем служебен Тойота Ленд Круизър със 70 км. и изведнъж отнякъде изскача олигофрен, който е решил да пресече където му скимне като в центъра на Кула, Видинско /иначе хубаво градче, но родно място на клоуна Михаил Миков/... натискат се спирачки и джипа заковава пред него или встрани от него. В замяна на бързата реакция / не всеки ще спре Крузерчето при такава ситуация/ тъпанара ти показва среден пръст и те псува!!!
ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ИМА, ПИЧОВЕ! ПОЛЗВАЙТЕ ГИ!
ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ИМА, ПИЧОВЕ! ПОЛЗВАЙТЕ ГИ!
- Antikorper
- От дъжд на вятър
Ами ако "специалистът" от джипа кара с 50км/ч, а не със 70 (това 70 в повечето случаи е 100+), няма да се налага да се набиват спирачки. Да не говорим, че тия с джиповете наистина нямат навика да пипат спирачката дори и пред пешаходни пътеки. Кво им дреме като и да те убият пияни като свине на пешаходна пътека карайки с 200, знаят, че и душите на КАТ-аджиите могат да купят и никой нищо не може да им направи! (Проклета да е анархията в тая лайняна държава!)
Правил съм опит на пътя м/у селото на баба ми и едно съседно селце. Има един краипътен камък. Карайки с 50 натиснах спирачката до долу точно до него. (преди това се уверих че няма никой зад мен да не стане някое малоумно ПТП). Спирачният ми път беше 12 метра. На връщане на същото място с 90 (максималната позволена скорост за м/у селки път) спирах 23 метра. 11 метра повече, но тези 11 метра може да са разликата м/у това пешаходецът да ти вдигне пръст и да те напсува и това да го направиш на нищо. Вярно, в по-новите машини има какви ли не глупости, но дори и 0 метра да ти е спирачният път времето за реакция варира от 0.5сек до 2сек в зависимост от това колко е застрелян карачът. За някаква стойност, например 1.5 сек: със 70км/ч изминаваш 29,1м., а с 50 - 20,8м. Това са ти повече от 8 метра докато разлика докато кракът ти докосне спирачката. Не говорим за спиране.
А знаеш ли каква е разликата в импулса на джип и лек автомобил, които се движат със 70км/ч? На един 2 тонен джип импулсът е 3860 kg.m/s, а на колата на майка ми е 1580 kg.m/s Импулсът е право пропорционален на енергията. Сега ми кажи виждаш ли разликата в това да блъснеш човек с джип и с лек автомобил при скорост 70км/ч (а и при каквато и да е скорост, защото импулсът е равен на произведението от стойностите на масата и скоростта)?
За това, а и поради някои особености във физиката и цялостното управление, за разните шлепове (камиони, автобуси, тирове и пр. МПС-та с макс. допустима маса над 3,5т.) ограниченията са различни от тези за леки коли. Ама "експертите" упорито отказват да проумеят, че в град не може да караш с повече от 50. Кво им пука, че има идиоти дето изскачат където трябва и където не трябва. Аз поне на два пъти щях да убия човек, ако бях карал с по-висока скорост. Единият път едно дете изскочи от между колите пред съседния блок на няма и 10 метра от колата. Ако вместо с 20 бях карал с 35 не ми се мисли какво щеше да стане... Но "истинските мъже" карат със 70 из града! Как иначе! Само се чудя кои са истинските олигофрени...
Правил съм опит на пътя м/у селото на баба ми и едно съседно селце. Има един краипътен камък. Карайки с 50 натиснах спирачката до долу точно до него. (преди това се уверих че няма никой зад мен да не стане някое малоумно ПТП). Спирачният ми път беше 12 метра. На връщане на същото място с 90 (максималната позволена скорост за м/у селки път) спирах 23 метра. 11 метра повече, но тези 11 метра може да са разликата м/у това пешаходецът да ти вдигне пръст и да те напсува и това да го направиш на нищо. Вярно, в по-новите машини има какви ли не глупости, но дори и 0 метра да ти е спирачният път времето за реакция варира от 0.5сек до 2сек в зависимост от това колко е застрелян карачът. За някаква стойност, например 1.5 сек: със 70км/ч изминаваш 29,1м., а с 50 - 20,8м. Това са ти повече от 8 метра докато разлика докато кракът ти докосне спирачката. Не говорим за спиране.
А знаеш ли каква е разликата в импулса на джип и лек автомобил, които се движат със 70км/ч? На един 2 тонен джип импулсът е 3860 kg.m/s, а на колата на майка ми е 1580 kg.m/s Импулсът е право пропорционален на енергията. Сега ми кажи виждаш ли разликата в това да блъснеш човек с джип и с лек автомобил при скорост 70км/ч (а и при каквато и да е скорост, защото импулсът е равен на произведението от стойностите на масата и скоростта)?
За това, а и поради някои особености във физиката и цялостното управление, за разните шлепове (камиони, автобуси, тирове и пр. МПС-та с макс. допустима маса над 3,5т.) ограниченията са различни от тези за леки коли. Ама "експертите" упорито отказват да проумеят, че в град не може да караш с повече от 50. Кво им пука, че има идиоти дето изскачат където трябва и където не трябва. Аз поне на два пъти щях да убия човек, ако бях карал с по-висока скорост. Единият път едно дете изскочи от между колите пред съседния блок на няма и 10 метра от колата. Ако вместо с 20 бях карал с 35 не ми се мисли какво щеше да стане... Но "истинските мъже" карат със 70 из града! Как иначе! Само се чудя кои са истинските олигофрени...
Последното мнение: абсолютно вярно и много на място казано.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
- renesanz
- Легендарен флуудър
полицай без жилетка,скрит в храстите е заплаха за всеки водач!изскача като торпедо на платното....
аз лично съм изпитвала неописуем ужас с тия спирачки,дето и без друго не работят. като да караш шейна по кал и вода...и тъпата пешеходКА да седи срещу теб и да очаква смъртта си вместо да пресече набързо. ама заковават се точно пред теб и те гледат как ти свирят гумите и се молиш да спреш в последния момент.... ако ще и с 50 да караш.
аз лично съм изпитвала неописуем ужас с тия спирачки,дето и без друго не работят. като да караш шейна по кал и вода...и тъпата пешеходКА да седи срещу теб и да очаква смъртта си вместо да пресече набързо. ама заковават се точно пред теб и те гледат как ти свирят гумите и се молиш да спреш в последния момент.... ако ще и с 50 да караш.