Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
tihi
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: първи

Re: Относно общежитията

Мнение от tihi »

На мен лично музиката няма да ми пречи (и аз съм в 41А), винаги съм си писала домашните по Математика на фона на някоя песничка. Но не знам как ще преживея банята, дано успеем да я поизчистим малко, защото ме е страх да вляза дори. :? :(
спец. Информатика

"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

tihi написа:На мен лично музиката няма да ми пречи (и аз съм в 41А), винаги съм си писала домашните по Математика на фона на някоя песничка. Но не знам как ще преживея банята, дано успеем да я поизчистим малко, защото ме е страх да вляза дори. :? :(
банята няма оправия :)
и аз бях и имаше доста хлебарки, вечер като ходех до тоалетната нямаше къде да се стъпи :|
Изображение
Изображение
Аватар
tihi
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от tihi »

Хлебарки не видях, слава богу, но състоянието на мивката/плочките/тоалетната чиния... не знам дали това нещо има изчистване. То че няма скоро да я ремонтират е ясно, но поне да може да се лъсне малко, да заприлича на санитарно помещение, каквото се предполага, че е. :|
спец. Информатика

"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
Аватар
Freckles
В началото бе словото

Мнение от Freckles »

И аз ходих днес да си видя стаята в 50А :wink: Има нови тапети и балатум, иначе дограмата не е подменяна. Не е нещо забележително, но и не е мизерия. Банята е по-зле, плочките не са сменяни сигурно откакто е построен блокът, надявам се да компенсираме с чистота...нямам намерение да къртя плочки и т.н. Съквартирантките ми ги нямаше, оставих им бележка, надявам се да се разбираме :)
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
Inside
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки
Курс: втори

Мнение от Inside »

Freckles написа:И аз ходих днес да си видя стаята в 50А :wink: Има нови тапети и балатум, иначе дограмата не е подменяна. Не е нещо забележително, но и не е мизерия. Банята е по-зле, плочките не са сменяни сигурно откакто е построен блокът, надявам се да компенсираме с чистота...нямам намерение да къртя плочки и т.н. Съквартирантките ми ги нямаше, оставих им бележка, надявам се да се разбираме :)
явно не си оцелил на стая :) иначе и за хлебарките да кажа на пръв поглед нямаше нито една
AngelOfSorrow
В началото бе словото

Мнение от AngelOfSorrow »

здравейте, искам да попитам как максимално бързо да стигна до блок 42б..кой автобус спира близо до него..че ще се записвам в събота и няма да имам много време
Аватар
Grethen
В началото бе словото
Специалност: балканистика

Мнение от Grethen »

Ако си търсиш нещо от автогарата-най-добре маршрутка N5.Или автобус 413 или 313,но с тях слизаш на хотел "Плиска" и от там хващаш 280 и слизаш след "Фантастико"... :)Спокойно аз днес се обърквах 8452845 пъти докато стигна... :twisted:
А...на тези,които са се настанили вече-дадоха ли ви карта,за да си отключвате на входа(поне 42б,но може и др блокове да са така)...???Или всеки път портиерът ще ни отваря :roll:
Мemento mei, memini tui!
Аватар
GENERALISIMUS
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инженерство (СИ)

Мнение от GENERALISIMUS »

Grethen написа: А...на тези,които са се настанили вече-дадоха ли ви карта,за да си отключвате на входа(поне 42б,но може и др блокове да са така)...???Или всеки път портиерът ще ни отваря :roll:
Не все още, доколкото знам ще имаме такива, но трябва време докато ги направят :)

Edit: Grethen, къде си учила, гледам че си от Габрово :)
Аватар
Grethen
В началото бе словото
Специалност: балканистика

Мнение от Grethen »

:notworthy: 10х,помислих,че аз съм го смотавила нещо :oops:
Мemento mei, memini tui!
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

413 не минава през Плиска.

Най-бързо и евтино с маршрутка петица от централна гара/централна автогара.

Ако си с автобус - 280 и 94 ходят до Студентски и слизаш на спирката след Фантастико. Само че преди това трябва да се прекачиш някъде, а вариантите са доста.

За пропуска, ще ти издадат по-късно, както е написал GENERALISIMUS.
Изображение
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Freckles написа:И аз ходих днес да си видя стаята в 50А :wink: Има нови тапети и балатум, иначе дограмата не е подменяна. Не е нещо забележително, но и не е мизерия. Банята е по-зле, плочките не са сменяни сигурно откакто е построен блокът, надявам се да компенсираме с чистота...нямам намерение да къртя плочки и т.н. Съквартирантките ми ги нямаше, оставих им бележка, надявам се да се разбираме :)
Абсолютно същото и при мен. Хубава стая. Прозорците с райбери, а не с дръжки. Банята съкс.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
sandinmyshoes
В началото бе словото

Мнение от sandinmyshoes »

Ще се самоубия! Бяха ми казали, че стаята ми е 2ка с кухненски бокс, отивам и на мястото на кухненския бокс има трето легло.
Единият съквартирант ми е много добър приятел и си мислехме, че ще сме двамата, ще можем да си направим ремонт и да живеем нормално. Сега заварваме трети човек, когото още не познаваме, но при вида на банята ми е в общи линии ясен.
Банята - дебел слой мръсотия по теракота, сифонът на тоалетната се счупи докато се опитвах да пусна водата, в ъглите събрани мъжки косми (може и интимни да са, по дяволите), а самата тоалетна - мръсна до немай къде. Стаята е много хубава, но много мръсна. Мнооого мръсна.
Де факто ремонт не се налага, но не знам как ще живея с мърляч. Просто и двамата с авера изживяхме културен шок. Голямо чистене ще падне. Добре поне, че половината ми курс е в същия блок. Жалко, че няма да мога да ги поканя на гости - ще ме е срам.
Don't .... with me lest you get fucked up yourself!
Inside
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от Inside »

sandinmyshoes написа:Ще се самоубия! Бяха ми казали, че стаята ми е 2ка с кухненски бокс, отивам и на мястото на кухненския бокс има трето легло.
Единият съквартирант ми е много добър приятел и си мислехме, че ще сме двамата, ще можем да си направим ремонт и да живеем нормално. Сега заварваме трети човек, когото още не познаваме, но при вида на банята ми е в общи линии ясен.
Банята - дебел слой мръсотия по теракота, сифонът на тоалетната се счупи докато се опитвах да пусна водата, в ъглите събрани мъжки косми (може и интимни да са, по дяволите), а самата тоалетна - мръсна до немай къде. Стаята е много хубава, но много мръсна. Мнооого мръсна.
Де факто ремонт не се налага, но не знам как ще живея с мърляч. Просто и двамата с авера изживяхме културен шок. Голямо чистене ще падне. Добре поне, че половината ми курс е в същия блок. Жалко, че няма да мога да ги поканя на гости - ще ме е срам.
брат ти си кат някой момиче само се оплакваш :lol:
Аватар
Miss Piggy
В началото бе словото

Мнение от Miss Piggy »

Nona написа:
GENERALISIMUS написа:А какво ще кажем за тоалетните? :)
Същото, каквото и за вратите, душовете, столовете и пода. :bounce:

Хубава стая, добре, че не съм и аз в нея :blob3: :blob4: :blob5: :D :D :D
"И тъй както умопомрачението в един висш смисъл е начало на всяка мъдрост,то шизофренията е начало на всяко изкуство"
Херман Хесе
Аватар
Borderline
От дъжд на вятър

Мнение от Borderline »

sandinmyshoes написа:Ще се самоубия! Бяха ми казали, че стаята ми е 2ка с кухненски бокс, отивам и на мястото на кухненския бокс има трето легло.
Хахахаах ти си добре ... можете да наемете накой да изчисти за ден и вс е готово.... а ние ще наемем човек да боядиса, ще сменяме подовата настилка .... дограмата и тя трябва да се стегне :? Чак тогава ще започнем да чистим баня, мебели, да търсим пердета и т.н ... Ако остане някой лев ще сложим решетка. Но това не е най-лошото! Третото момиче в стаята е чужденка - рускиня :D Знаете каква слава им се носи, а и как ще се разбираме ... аз говоря съвсем малко руски :roll: Ноооо въпреки това си гледаме позитивно с моята дружка... знаехме какви са рисковете на общежитието! С малко усилия и здрави нерви вс ще е 6+ 8) Успех и на вс, които са решили да ремонтират :drunken:
aMor faTi ;)

Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”