Кафе и/или чай
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Re: Да направим конкуренция на кафето. Какъв чай харесвате?
Бях го научил да ми прави чай по индийски но не се знае кага пак ще си го пия 
My will be done!!!
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Току що пих хималайски чай...и ви казвам,че се чувствам все едно Далай Лама ми е прошепнал на ухо смисъла на живота.Има вкус на блага зелена тревица(не такава!), а мирише на коледен сладкиш.Горещо препоръчвам.
Joker,знам,че въпросът е към ``кочовете``,ама аз пия мурсалски чай...и от него само огладнявам
Joker,знам,че въпросът е към ``кочовете``,ама аз пия мурсалски чай...и от него само огладнявам
New jorney
- DADO
- Легендарен флуудър
Секви чайове пия. Черен, малва (хибискус), билков, плодов. Много обичам Lipton, но за съжаление в България в момента трудно се намира.
Ibiza DJ
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Това искам да го болдна и да го напиша с шрифт над 22, но ще надхвърля границите на добрия форумен тон. Той е над всички, просто не го броя за чай в смисъла на темата - де да знам и аз защо.silver_wings написа:турския ябълков е учудващо добър
В този ред на мисли, някой ще ходи ли до Истанбул, че имам да му поръчвам 2 килограма чай оттам... И чашки си имам - 2, купени поотделно, и един сервиз, който обаче е употребен само веднъж, щото приятелите ми му нямат вяра на чая. Впрочем, можете да погледнете аватара ми...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Да, точно в такава чашка пих подобен турски чай в края на Гюл-бахче след третия двор на Топ-хане. Гледката на входа на Босфора откъм Мраморното море е незабравима. Само развалих вкуса от чая с баклавичка с мента.... Лаком г.з!

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ако не бягаше така съзнателно от форумните срещи (ама това е, щото знаеш, че съм ти хвърлила око), щях да те поканя на чай без баклави с мента. До края на месеца ще имам от тоя чай, при всички положения.
Но... ти губиш.
Но... ти губиш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Всъщност, един път почти бях на форумна среща... Някъде преди 2 години в китаеца на Славянска, но на съседна маса и никой не ме позна! 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма да се повтарям - прочети последното изречение на горното ми мнение. 
В края на ноември
В края на ноември
Никога не знаеш, когато пиеш хубаво кафе, какъв готин чай губиш и обратното.... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Напълно съм съгласна, но, познавайки себе си достатъчно добре, мога да те уверя, че пропускаш наистина хубав чай.
Ама стига офф - не ядем хора. По принцип.
В края на ноември
В края на ноември
- АРМЕНКА
- Пишеща машина
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аууу....днеска пих неверятен чай с канела и портокал...изпитах едва ли не душевен оргазъм 

- Sanctus Espiritus
- Драскач
- Специалност: Индология
Ах, ако е този, за който си мисля, не оргазъм, ами...АРМЕНКА написа:чай с канела и портокал...
Иначе чай не пия от известно време, но преди много обичах едни смесени билкови (мащерка, мента и разни други, и с добавен магнезий бяха, което ги правеше като Гриповит малко
И какво ми остана сега - Nestea...
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Свършил ми е силния чай
сега си смесих всички възможни билкови, за да не е просто поредната жълтуга ама не храня надежди
утре ще видим.
утре ще видим.
My will be done!!!
Харесвам ментов чай. Много. Но ако е ментов, предпочитам тези на Dilmah. Никога, при никакви случаи, ако ще от това да зависи съдбата на света, няма да сложа подсладител в чая. Било то захар или мед. То това вече не е чай, ... топла цветна водичка със захар. Мразя чайовете на Pickwick, във всички слагат черен чай, който не понасям. Виж, немските Teekanne са уникално добри.
През зимата не спирам да пия чай. Пия го вместо вода всъщност. Иначе и аз го обичам по-силничък, особено с малко ром.
През зимата не спирам да пия чай. Пия го вместо вода всъщност. Иначе и аз го обичам по-силничък, особено с малко ром.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Оо, чай с разредителче.... идва му времето!