Всъщност, защо хората се разделят ?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Re: Всъщност, защо хората се разделят ?

Мнение от renesanz »

те хубаво се трансформират,но нима след време,когато няма силна любов ще се чувстваме жизнени и щастливи?всичко минава,променя се,забравя се...и понякога не бива да се вглъбяваме толкова...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Valiamishe написа:Black lady, мислиш ли, че е "съсипване" наистина на тази многогодишна връзка, щом друг човек е причина за раздялата? Аз лично съм мислила много и все още обмислям да те "последвам" в тези ти действия, но не смея засега, страхливка съм... И не съм сигурна дали да жертвам "сигурността", а и че ако го направя, нещата няма пак да се повторят с новия (в сми, че и него ще го зарежа след време, като нещата станат безинтерсени с него...).
Боже,все едно съм го писала аз преди няколко месеца :) В крайна сметка жертвах "сигурността" и се радвам,че го направих,защото сега съм по-щастлива...И научих нещо за себе си - непостоянна съм в чувствата си....Вероятно с всеки следващ би било така,затова и нямам желание да започвам нови сериозни отношения :wink: Явно съм прекалено голям егоист,но искам да бъда сама,да се съобразявам само със себе си...Пък и си нямам доверие вече,не желая да наранявам още хора,само защото не зная какво искам и чувствата ми се обръщат на 180 градуса за 1 месец...Май загубих романтичната си страна :)
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Според мен връзките се разпадат, защото така са проектирани и поддържани. Недалновидно, неуверено, повърхностно....
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

FightForFreedom написа:Според мен връзките се разпадат, защото така са проектирани и поддържани. Недалновидно, неуверено, повърхностно....
'щото половината връзки започват след няква пиянска забивка и след няколко седмици (може и месец) самозаблуда, че им е готино заедно достигат до мъдрия извод, че просто няма какво да си кажат...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Valiamishe написа:Black lady, мислиш ли, че е "съсипване" наистина на тази многогодишна връзка, щом друг човек е причина за раздялата? Аз лично съм мислила много и все още обмислям да те "последвам" в тези ти действия, но не смея засега, страхливка съм... И не съм сигурна дали да жертвам "сигурността", а и че ако го направя, нещата няма пак да се повторят с новия (в сми, че и него ще го зарежа след време, като нещата станат безинтерсени с него...). Поправете ме, ако съм наивен оптимист, но си мисля, че все някъде трябва да има връзки, които цял живот да са "живи" (и здрави;-), чувала съм за такива възрастни дори двойки, а може и да съм срещала, не помня...
Самият факт, че се намесва сериозно и трайно трети човек в чувствата ти, си е гаранция, че тази връзка няма да я бъде. Бих разбрала, ако беше просто секс. Бих разбрала, ако беше временно увлечение, но ако действително обичаш и друг, вече е страшно. Защото истинската любов, поне така както я разбирам аз, не може да се изпитва към двама души - в този случай не обичаш истински никого и всъщност предаваш и двамата. Предаваш момчето до теб, когато си мечтаеш за другия, а в същото време предаваш и другия, защото нямаш куража да станеш и открито да заявиш чувствата си към него. Според мен човек трябва да има някаква подредба в личния си живот, в приоритетите си... Ето затова аз лично зарязах едно момче, с което имахме много сериозна връзка. А с момчето, заради което го зарязах, всъщност реално никога не започнахме връзка в истинския смисъл на думата, но пък ни остана едно хубаво проятелство ;) И в края на краищата не съжалявам. Трябваше да го направя и по-рано дори, и то не заради момче - а заради себе си.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Появата на чувства към трети човек не е причината за охладняване към партньора,а по-скоро показател,че връзката ви не те задоволява :) Две години се самозаблуждавах и тръшках преди да призная пред себе си,че няма да го бъде и всъщност съм го знаела от самото начало...По-добре късно... :roll: Странно ми е да чета собствените си мисли в чужди мнения и все пак се радвам,че откривам сходни случаи :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Мислят се за много специални, затова се раделят.
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Разделят се защото са перфекционисти и искат най-доброто за тях си...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
egalitet
В началото бе словото
Специалност: софтуерно инженерство
Курс: първи

Мнение от egalitet »

Аз смятам, че се случва главно, защото единия дава по-малко от другия. Или примерно търси нещо друго, омръзнало му е и иска нещо ново. Може и появата на трети, да е причината, но тогава е още по-болезнено :|
At This Moment There Are SIX BILLION FOUR HUNDRED SEVENTY MILLION EIGHT HUNDRED EGHTEEN THAUSEEND SIX HUNDRED SEVENTY ONE People In The World
SIX BILLION People SIX BILLION souls And sometimes All You Need Is ONE
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Шаляля...
Първи постинг в темата: Защо хората се разделят, когато се обичат?
Втори: ВИНАГИ трети човек.

Моят: Е, да, ама не е винаги нечие излишно присъствие. Вeрвайте ми. Има случаи, в които... осъзнаваш, че нямаш бъдеще с дадения човек. Пристига ти като свършен факт. Обичаш го? Ок, ама пак нищо не можеш да направиш. Или бягаш навреме, или потъваш заедно с кораба...

И, честно - в такива моменти е по-хубаво да има трети човек. Поне можеш да обвиниш друг.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Примерна причина: Защото всички скачат от кеф на първата седмица, уверени че са намерили съптник за цял живот без даже да му знаят бащиното име. После сълзи, депресии защо се разделили преди да могат да отпразнуват половин месец заедно...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

Хората се разделят защото търсят съвършенство, а тва е почти непостижимо.В крайна сметка има несъвършенства с които можеш да се примириш и такива с които не. Когато вторите станат повече-край :)
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

renesanz написа:те хубаво се трансформират,но нима след време,когато няма силна любов ще се чувстваме жизнени и щастливи?всичко минава,променя се,забравя се...и понякога не бива да се вглъбяваме толкова...
Не,бракът между чисти духове
препятствия не бива да признава -
погрешно любовта се тъй зове,
когато на промени се поддава!

О,не,маяк е тя,висок и як,
незнаещ страх пред бясната природа,
звезда е тя на бродника моряк,
със точна висота на небосвода.
Такава тя е в мене.И макар
да ни бразди челата и страните,
не може да я спре Косачът стар
да трае до завършека на дните.
Не е, ли тъй,не съм за нея пял
и любещи светът не е видял!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Мила написа:
renesanz написа:те хубаво се трансформират,но нима след време,когато няма силна любов ще се чувстваме жизнени и щастливи?всичко минава,променя се,забравя се...и понякога не бива да се вглъбяваме толкова...
Не,бракът между чисти духове
препятствия не бива да признава -
погрешно любовта се тъй зове,
когато на промени се поддава!

О,не,маяк е тя,висок и як,
незнаещ страх пред бясната природа,
звезда е тя на бродника моряк,
със точна висота на небосвода.
Такава тя е в мене.И макар
да ни бразди челата и страните,
не може да я спре Косачът стар
да трае до завършека на дните.