Помощ за избор на лаптоп

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
D&D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Помощ за избор на лаптоп

Мнение от D&D »

http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1637
Ето това според мен е най-добро :wink:
Изображение
Недостойно живее онзи,който пречи на другите да живеят.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

все се каня да питам (:
какво ви е мнението за онея мънички бонбонести notebook-чета Asus Eee?
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ако са тези, за които си мисля, не мога да си обясня как изобщо на някой може да му харесва да работи на нещо толкова малко.

edit: Точно те са. :D
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

е, за основно/лично/работно PC едва ли, но като второ/помощно...
все пак се побира в дамска чантичка! (:

но се чудих дали някой случайно може да сподели опит?
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Е, да, побира се в дамска чанта, но...
...лаптопите 15,4" също не са кой знае колко големи и ще ти вършат работа както вкъщи, така и навън. Освен това смятам, че тези дребните дори не си струват цената. Така си мисля. Не съм ползвал, не знам повече. Да каже и някой, които е ползвал, разбира се.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
cvetina_h
В началото бе словото

Мнение от cvetina_h »

Може ли да ми препоръчате магазин в София, от който да си купя лаптопа, по възможност да работи поне и в събота (освен pcstore).
Благодаря предварително :)
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Аз съм доволна от Джар Компютърс.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
pointe
В началото бе словото

Мнение от pointe »

Малко късен отговор, но за всички колебаещи се в момента, а и за в бъдеще, препоръчвам VAIO VGN-FW139E. Аз си взех такова и много радва, малкото зверче. 3GB памет, Core 2 Duo P8400, Ati HD3450, 16.4" екран с native res 1600x900. Черешката на тортата е алуминиево-магнезиевия корпус - това чудо едвам го усещам да грее дори и натоварено, и HDMI изхора за фенове като мен :). Естествено, имам всичките други глезотийки - Bluetooth, 802.11 b/g/draft n, SD reader/writer, VGA изход, Dial-up modem, RJ45 конектор за wired LAN и още един куп глупости.
What you don't know will hurt you.
Аватар
nellyy
В началото бе словото

Мнение от nellyy »

Някой случайно да има http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1524 ? Или поне да сподели някакво мнение за него или въобще за Toshiba :?:
КН
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

nellyy написа:Някой случайно да има http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1524 ? Или поне да сподели някакво мнение за него или въобще за Toshiba :?:
От почти година имам Тошиба L40-14B Satellite. Доволна съм, никакви проблеми не ми е създавал компа, но недостатък е, че е тежичък (15,4''), а също батерията повече от 2ч не издържа.
la consolation des arts...
Аватар
quanchi
Писаружяк
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Мнение от quanchi »

nellyy написа:Някой случайно да има http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1524 ? Или поне да сподели някакво мнение за него или въобще за Toshiba :?:
Една приятелка си го взе преди месец и е много доволна. Тошиба имат добър сервиз, но много дразнят с 1000та ненужни програми, които са си набутали по дифолт.
Grizlata
В началото бе словото

Мнение от Grizlata »

Някой има ли инфо за FZ серията на Сони. Много ми харесват и като дизайн и като конфигурации - перфектно ме устройват, но никъде ме мога отркрия доставчици в нета. Вече се чудя да не би да са спрени от производство!? Как мога да си намеря таъв лаптоп! Моля ви, помагайте! :)
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

И аз сега трябва да си купувам лаптоп.... и се чудя какъв да бъде- Toshiba, HP, Fujitsu и т.н.? Заслужава ли си да дам 2000 или да търся нещо по евтино?
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Заложи на Acer. Марката все още е нова на пазара, продуктите им са качествени и добри, но все още на ниски цени. В момента се грабят като топъл хляб. Март месец се сдобих с един такъв за 1300лв. При едно просто сравнение, конфигурацията, с която разполагам аз, не пада под 2000-2500лв, ако е под марката на НР, Сони или Тошиба.

Имай предвид обаче едно. Наистина качествените лаптопи с наистина добри конфигурации на известните и доказали се марки не падат под 2 бона. Тези, които са около хилядарката и изглеждат изключително прилично за цената си, при един малко по-обстоен преглед си издават своите недостатъци, които в повечето случаи хич не са за пренебрегване.

И друг съвет - при избор на лаптоп, когато вече имаш набелязани няколко модела, провери ги в интернет. Най-добре напиши модела + проблеми, за да видиш къде е слабото му място. Може клавиатурата да е калпава. Може колонките да са твърде слаби. Може жаковете му лесно да се развалят (имах една таква Тошиба, заради която намразих цялата марка). Изобщо - потърси мнението на хора, които вече ги използват. ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

вземи си DELL...аз съм с едно studio1535, още като излязоха около преди 1 година...батерията държи мн, абе супер е...единствения недостатък е че няма драйвери за XP и на Виста-та touch button-a за eject-ване на диска не работи...т.е. като си в ОС-а. Иначе откъм саунд карти и светещи клавиатури е супер ;) другите параметри също...верно, че плащаш малко повече, но DELL си е DELL...така че и на каквото да се спреш, според мене си избери нещо тяхно, да не говорим за 3-4-5 годишните гаранции, които дават...няма др такава фирма с толкова продължителни гаранции.
Имам доста приятели, които са със studio версии и не са мръднали...
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”