СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!

Подфорум към Стопанския факултет

Модератори: FloWersOfEviL, Bety_

Публикувай отговор
Lama
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско управление /немски/
Курс: първи

Re: СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!

Мнение от Lama »

Аз имам въпроси относно английския като втори език /стопанско упарвление с немски, ако има значение/:) Какъв е начинът на пресяване кой за коу ниво е? Видях, че са 3-4 нивата. Тестче? Есе? Устно? По кой учебник се учи? И как е като цяло преподаването?
Аватар
elinko
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от elinko »

В началото на годината ще излезе съобщение по таблата кога ще бъде тестът за определяне на нивото. Нивата са 4, около 20 човека в група, така че не може много обективно да преценят колко добре знаеш езика. Първо ниво отговаря на А1, второ на А2, учи се по Headway. Доколкото знам трето и четвърто ниво не учат по учебник, ами самите студенти изнасят презентации. Накрая на годината няма изпит, оформянето става от текущи оценки от тестове и контролни, средно аритметично. Общо взето не се учи сериозно и тези лекции не се посещават особено, но това ще го разберете и сами :wink:
Икономика с френски език - 2 курс
Lama
Пишете, о, братя

Мнение от Lama »

Мерси :) В училище бяхме по Хедуей, ама май само г-жата имаше пресниман учебник...
Аватар
elinko
В началото бе словото

Мнение от elinko »

Еее ние сме малко по - добре :P Освен госпожата и още двама трима имат пресниман учебник :lol:
Lama
Пишете, о, братя

Мнение от Lama »

Явно няма да науча език и това си е. Не съм от тези с волята, които ще седнат да учаг вкъщи сами и наиситна да науча нещо, а не 20 думи и 5 израза :)

Доколкото разбрах и но информатика е толкова разпуснато поолжението, което е жалко, защото в училище ми беше профил и много я обичах :)
А втората година мога ли да сменя езика от английски на италински, при положение, че италианския няма групи, принципно съм учила италиански. Знам азбуката :lol: С един тест мога ли да сменя език?
Спорт и език могат да се сманят само за следващата година, нали? Не можеш в различните семестри да имаш различен спорт, нали? :)
Аватар
Ksto
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско Управление
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Ksto »

До колкото разбрах,при започването на учебната година,можеш да запишеш 3ти език по избор,като май няма да имаш оценка по него.Знам че не отговарям точно на въпроса ти,но може би все пак съм ти от помощ :mrgreen:
Lama
Пишете, о, братя

Мнение от Lama »

Мерси :) С тези си въпроси, приличам на човек, копнеещ да започне учебната година, а това хич не е така. :lol:
Аватар
elinko
В началото бе словото

Мнение от elinko »

Lama написа:Явно няма да науча език и това си е. Не съм от тези с волята, които ще седнат да учаг вкъщи сами и наиситна да науча нещо, а не 20 думи и 5 израза :)

Доколкото разбрах и но информатика е толкова разпуснато поолжението, което е жалко, защото в училище ми беше профил и много я обичах :)
А втората година мога ли да сменя езика от английски на италински, при положение, че италианския няма групи, принципно съм учила италиански. Знам азбуката :lol: С един тест мога ли да сменя език?
Спорт и език могат да се сманят само за следващата година, нали? Не можеш в различните семестри да имаш различен спорт, нали? :)
Ще се опитам да ти отговоря максималко кратко :D По информатика наистина е доста разпуснато на лекциите, но на упражненията все пак можеш да научиш нещо полезно.
Доколкото знам езика можеш да го смениш и по време на учебната година, даже и без тест. Все пак е хубаво да питаш Долорес Ботева за начините да си смениш втория език.
В нашия факултет спортът е задължителен само първата година и не можеш втория семестър да го смениш. Аз ходих на аеробика и първия семестър нямахме изпит, а само заверка, докато вече за втория семестър си имахме изпит. Не съм 100% сигурна дали не можеш да си смениш спорта през годината, но няма логика да можеш щом за първия семестър нямаме оценка. Може би за различните спортове да е различно, нямам представа :)
Lama
Пишете, о, братя

Мнение от Lama »

То и аз клоня към аеробиката :) Мерси :)
serenityyy
В началото бе словото

Мнение от serenityyy »

Здравейте!
Налага се да запиша сестра ми за зимния семестър - тя е 4ти курс, стопанско управление.
Разбрах, че таксата е 106 лева и се иска печат от библиотеката.

Никъде обаче не намерих информация кога мога да я запиша?? Дали вече е започнало записването или е чак след 1ви октомври? Някъде има ли информация, спешно е!
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски

Мнение от Jorkataa »

serenityyy написа:Здравейте!
Налага се да запиша сестра ми за зимния семестър - тя е 4ти курс, стопанско управление.

Никъде обаче не намерих информация кога мога да я запиша?? Дали вече е започнало записването или е чак след 1ви октомври? Някъде има ли информация, спешно е!
Защо просто не отидеш на място? Не си от София ли? Тогава намери на сайта на су (напиши СУ в гоогле...) и намери телефона на СтФ ;)
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

serenityyy написа:Здравейте!

Тук има информация за записванията по курсове и специланости:
http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/filead ... mmer08.pdf

Ако е на общежитие и/или взима стипендия, записването трябва да стане до края на месеца. Иначе за останалите има единствени дати - за стопанско управление 4 курс е 10 октомври. А ако случайно се пропусне този срок, има резервен от 14 до 17 октомври.

И да, трябват ти печат от библиотеката и съответно бон за платена такса. :D
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Studentkata
В началото бе словото

Мнение от Studentkata »

Здравейте, аз съм 3-и курс, още не съм записала спорт... при кого да запиша? Има ли някой треньор, който да се смили над мен или поне с/у бутилка уиски да ми завери спорта? :?
Аватар
elinko
В началото бе словото

Мнение от elinko »

Нали спортът в нашия факултет е задължителен само в първи курс :?: Следващите години се записва като факултативен, доколкото знам.
Studentkata
В началото бе словото

Мнение от Studentkata »

Какво означава това ?!?!?!
Публикувай отговор

Обратно към “СтФ”