Пончкога е толкова топло и приспивно особено с Гх,Тх и т.н., че едва се държим над масите.Не че не ни предават или да е нещо безинтересно, не не.Научаваме нови неща всеки ден
Новогръцка филология
Модератор: Don Horhe
Re: Новогръцка филология
Започнахме колегииии!!Как е курса? 
Пончкога е толкова топло и приспивно особено с Гх,Тх и т.н., че едва се държим над масите.Не че не ни предават или да е нещо безинтересно, не не.Научаваме нови неща всеки ден
чак да те заболи глава. 
NO EDGE!
- *Mavi*
- В началото бе словото
- Специалност: новогръцка филология
- Курс: първи
КалиспЕра!Пос сас лЕне;Хиеро полИ!...хахаха в главата ми се реят гръцки думички
всички тея ударения и И-та,С-та,и О-та...брррр-ще мине време докато се ошлайфат...иначе 8 часа на ден не си е работа-искам да идва 1 октомври-не че ще е по-лесно,но някяк си ще има някакво раздвижване в програмата...ай хоуп соу 
абее всичко е тип-топ засега...
хайде калинИхта !!
абее всичко е тип-топ засега...
хайде калинИхта !!
А бихте ли ми казали имената си? 
If you have love you don't need to have anything else. If you don't have it it doesn't matter much what else you do have.
На бас, че ти си Милена.
Познай ни
Исках още нещо да кажа, но го забравих....
Познай ни
Исках още нещо да кажа, но го забравих....
NO EDGE!
Ми, не не съм

If you have love you don't need to have anything else. If you don't have it it doesn't matter much what else you do have.
Е ок, в крайна сметка кои сте?
Този форум съвсем го забравихме, колеги.
Аз съм Евелина, ако някой се сети.Рони и едната Милена виждам тук.Тодор е ясно видим
Още някой?
Аз съм Евелина, ако някой се сети.Рони и едната Милена виждам тук.Тодор е ясно видим
Още някой?
NO EDGE!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Здравейте форумци, на мен си ми е хоби и мечта да уча гръцки език и доколкото знам в първи курс се минава цялата практическа граматика, така ли всъщност ? Наумила съм си тази година да кандидатствам само за тази филология и честно казано отдавна беше и вече не помня са какви предмети можеше да се влезе. Дори се чудя дали вече може да се кандидатства и със самия новогръцки език в СУ за тази специалност , но едва ли
Та така, може ли някой да ми припомни предметите с които се кандидатства за специалността, моля ? Пък и би ми било интересно да чуя отзивите ви от обучението и специално за практическата част в първи курс
Като птичка в небесата 
Мисля, че гръцкият няма да ти влезе в полза при кандидатстването.Може с английски, немски, руски (доколкото помня).Пише си го в сайта на СУ при балообразуването.
Относно обучението, както знаеш 1ви курс всичко е интересно.Всички са много готини и определено не си вършат работата през пръсти.Аз лично имам чувството, че сме едно голямо семейство (тази година сме около 30 атома група
). Повечето ни часове са практически гръцки, все още не сме почнали да пеем (хаха).Постоянно вземаме граматика.По-големите ентусиасти, и тези които поназнайват малко, вече се опитват да правят малки разговори на гръцки
И така.Късмет ти пожелавам, да влезеш това, което си си избрала.
Относно обучението, както знаеш 1ви курс всичко е интересно.Всички са много готини и определено не си вършат работата през пръсти.Аз лично имам чувството, че сме едно голямо семейство (тази година сме около 30 атома група
И така.Късмет ти пожелавам, да влезеш това, което си си избрала.
NO EDGE!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мерси, ще видим до лятото какво ще стане и дали ще ми излезе късметът
Като птичка в небесата 
-
mimeto_gr
- В началото бе словото
- Специалност: aдминистрация и управление
- Курс: втори
извършвам преводи и граматически упражнения по гръцки език. ако мога да съм в помощ на студентите,изучаващи този език, свържете се ..оставям своя email.:ellada_88@abv.bg
-
cherry_kiss
- В началото бе словото
здравейте! четох доста мнения от форума за новогръцката фил. и ми стана много интересно. искам да ви попитам лесна ли е като цяло, как са преподавателите, дали си струва да се учи и след това какво можеш да работиш? мерси предварително.
Редакция:махане на болд от текст
streetdog
streetdog
Виж, миличка, трудно е. Доста е трудно.cherry_kiss написа:здравейте! четох доста мнения от форума за новогръцката фил. и ми стана много интересно. искам да ви попитам лесна ли е като цяло, как са преподавателите, дали си струва да се учи и след това какво можеш да работиш? мерси предварително.![]()
streetdog
- Гост
- Пишеща машина
Не е чак толкова трудно, не се плашете... Още повече, че на мен в първи курс в прав текст ми казаха няколко пъти "Ти не си за тук", "Ти какво си завършил?", "Момче на теб вече не може да ти се помогне", "Вече е много късно да ти се помогне" /последните две ми са любими, като че ли съм мъртво болен, а не съм объркал трите им падежа (или 4 или 5, който както си иска да си ги брои:)./ И в крайна сметка завърших успешно бакалавърството:)
Трудно става, ако не ходиш редовно на лекции/упражнения по гръцки или ако работиш на пълен работен ден. Но въпреки това може да се завърши, ако се постараеш...
У С П Е Х!
Трудно става, ако не ходиш редовно на лекции/упражнения по гръцки или ако работиш на пълен работен ден. Но въпреки това може да се завърши, ако се постараеш...
У С П Е Х!