Комунизмът-чумата на човечеството
Re: Комунизмът-чумата на човечеството
Честно, това ти е първият пост, който ми допада! Не линкчето, което си пуснал, да не сбъркаш! 
Моят социализъм представлява идването на хора от секретна служба и ровене из целия апартамент
. Това беше защото баща ми работеше в чужбина дълги години. Баща ми има досие, но не искаше да го прочете, за да не открива, че са го предали близки хора.
.
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
И комунизмът е зле, и "демокрацията" е зле, а Борисов е най-зле.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Все пак май е по-добре да знае кой го е предал и кой не.fuksia написа:Моят социализъм представлява идването на хора от секретна служба и ровене из целия апартамент. Това беше защото баща ми работеше в чужбина дълги години. Баща ми има досие, но не искаше да го прочете, за да не открива, че са го предали близки хора.
.
Порче,
ако видиш, чете е предал изключително близък човек, който просто е нямал избор и е избирал между себе си и теб, няма да го кажеш. Познавам два такива случая и двамата съжаляват, че са разбрали, от кого започват нещастията им. Просто отдавна са приели това, което им се е случило, но тепърва трябва да приемат "предателство" на брат или браточед, които е трябвало да предпазват децата си...
Аз съм преживял откарването на баща ми посред нощ, за да прави някаква справка на службите, но никой не ти казва за какво става дума и не знаеш дали ще го видиш на следващия ден. Бях дете и си спомням, че с майка ви плакахме цяла нощ докато се върна на сутринта и ни обясни. Само брат ми си спа и не осъзна какво става...
ако видиш, чете е предал изключително близък човек, който просто е нямал избор и е избирал между себе си и теб, няма да го кажеш. Познавам два такива случая и двамата съжаляват, че са разбрали, от кого започват нещастията им. Просто отдавна са приели това, което им се е случило, но тепърва трябва да приемат "предателство" на брат или браточед, които е трябвало да предпазват децата си...
Аз съм преживял откарването на баща ми посред нощ, за да прави някаква справка на службите, но никой не ти казва за какво става дума и не знаеш дали ще го видиш на следващия ден. Бях дете и си спомням, че с майка ви плакахме цяла нощ докато се върна на сутринта и ни обясни. Само брат ми си спа и не осъзна какво става...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
тва хубаво, ама то тия неща дето ги разказвате на са характерни за комунизъм, а за тоталитарен режим. има разлика все пак.
това че у нас е съвпаднало е щото както винаги нещата не ги прилатаме както трябва да се прилагат. не че някъде комунизмът е прилаган както трябва от Ленин насам, де...
това че у нас е съвпаднало е щото както винаги нещата не ги прилатаме както трябва да се прилагат. не че някъде комунизмът е прилаган както трябва от Ленин насам, де...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кога е било това?Joker написа:Порче,
Не знам де - говоря като човек, който не е преживявал подобно нещо. Все пак си мисля, че ако бях в такава ситуация, бих предпочел да знам кой ме е предал, а ако е нямал избор, не бих могъл да го виня. Разбира се това е въпрос на личен избор.
Лятото на 1989 г. по време на "голямата екскурзия"!
Очевидно комунизмът не е това, което е в разни книжки с комунистическа идеология и в партийни програми, а в реалния живот. Затова са му викали "реален" социализъм. Все пак е имал повече от 70 години да се докаже!
По логиката на Smoking Mirror и фашизмът, а и националсоциализмът не са това с концлагерите, щото е било военно време, а и в Щатите е имало концлагери за американците от японски произход, например. И историята на нацизма е била само 10 години, та затова може да не е бил истинският нацизъм, а само неговият непривлекателен зародиш, от който да разцъфне "някво великолепно цвете"...
Очевидно, не мога да се съглася с това!
Очевидно комунизмът не е това, което е в разни книжки с комунистическа идеология и в партийни програми, а в реалния живот. Затова са му викали "реален" социализъм. Все пак е имал повече от 70 години да се докаже!
По логиката на Smoking Mirror и фашизмът, а и националсоциализмът не са това с концлагерите, щото е било военно време, а и в Щатите е имало концлагери за американците от японски произход, например. И историята на нацизма е била само 10 години, та затова може да не е бил истинският нацизъм, а само неговият непривлекателен зародиш, от който да разцъфне "някво великолепно цвете"...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
не виждам защо да не можеш да се съгласиш, след като ти го казваш. и да, нацизма е планиран като едно хилядолетно великолепно цвете. хитлер не е хекстор все пак. но вече издребняваме.Joker написа:По логиката на Smoking Mirror и фашизмът, а и националсоциализмът не са това с концлагерите, щото е било военно време, а и в Щатите е имало концлагери за американците от японски произход, например. И историята на нацизма е била само 10 години, та затова може да не е бил истинският нацизъм, а само неговият непривлекателен зародиш, от който да разцъфне "някво великолепно цвете"...Очевидно, не мога да се съглася с това!
не това имах предвид. няма значение дали доктрината е комунистическа, капиталистическа или националистическа. Има значение с какви средства се прокарва - демокрация, диктатура или някаква смесица между двете.
И позволи ми да ти цитирам пак Цив - any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and loose both. Тва в контекста на концлагерите за японци в щатите. Парадоксалното е,че го е казал Бенджамин Франклин, чиято конституция е била защитавана по този начин.
Peace is a lie. There is only passion.
Парадоксално, освен ако не показва някакви дълбоки и същностни противоречия, до които обиковено не се стига... 
Друго което се сещам от времето на комунизма е как баща ми слуша радио "Свободна европа" тайно вкъщи
.
A smile is free.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Лошо нещо е комунизмът, ама и по-големи чуми има тоя наш човешки род.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе хем е така, хем не е така, защото самото общество е възникнало по този начин - индивидите са се отказали от част от свободата си, за да заживеят в общност и да получат някаква сигурност. Иначе щяхме да си живеем всеки в своята пещера.Smoking Mirror написа:Joker написа: И позволи ми да ти цитирам пак Цив - any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and loose both. Тва в контекста на концлагерите за японци в щатите. Парадоксалното е,че го е казал Бенджамин Франклин, чиято конституция е била защитавана по този начин.
Порче, това за Цив 4 не съм го сказал аз, въпреки цитата ти. Напоследък няколко човека тук се позовават на Цив 4 и вече не знам дали не живеем в нея според тях

Ако ти разковат държавата от бомбардировки и те окупират, и ти източат петрола, и ти поизбият доста десетки хиляди души, а останалите тероризират като нацистите по затворите, ще те демократизират ли?Smoking Mirror написа: Има значение с какви средства се прокарва - демокрация, диктатура или някаква смесица между двете...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да бе, ясно - от Бенджамин Франклин е цитатът. И аз съм фен на цивилизациитеJoker написа:Порче, това за Цив 4 не съм го сказал аз, въпреки цитата ти. Напоследък няколко човека тук се позовават на Цив 4 и вече не знам дали не живеем в нея според тях![]()
Което ме подсеща - на някой прави ли му се мрежа на Цив4?
Ще взема да отворя тема в "Хоби и забавления", за да не спамим тук