Олимпиадата по български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Re: Олимпиадата по български език и литература
виж ти, виж ти...
почувствах се поканен
бройте участниците +1
почувствах се поканен
бройте участниците +1
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Такива, и онакива, и каквото още поръчате.
Нали идеята беше всички да сме вече свободни и да разпуснем качествено... За предложения обаче аз ще си трая.
Поне докато не видя достатъчно отзиви по темата.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
Е, олимпийци! Кажете сега кой какъв път избра? Прависти, журналисти, филолози или... допълнете ?
Относно купона - време, място, час? Колко души ще бъдем?
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
- inc
- Плиний Стари
Иначе аз останах с впечатление, че масата олимпийци са настоящи прависти.
Вече обаче се отказвам от организационна дейност. Ако има ентусиасти, поемайте щафетата.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
E, ще попълня пъстрата олимпийска палитра и с един филолог ( моя милост винаги това е искала ).inc написа::аз останах с впечатление, че масата олимпийци са настоящи прависти.А да, и с някой и друг пиар за цвят (и един горд книгоиздател - аз
).
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Гледам ви аватарите... тоя форум е пълен с Final Fantasy фенове...
Аз право влязох, да - inc истината говори.
Come, my raven, it could be a lark.
- Borderline
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
Дам ... така си еClandestine написа:Гледам ви аватарите... тоя форум е пълен с Final Fantasy фенове...![]()
aMor faTi 
Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
Годината, която мина, за мен беше една от най-успешните, но и най-разочароващите. На 29 февруари отидох на общинския кръг и писах върху Ботев. Изкарах 5,75 и отидох на областния кръг. Там се трудих над Вазовата "Епопея на забравените". Изписах много и съдържателни страници с надеждата, че ще ида на третия кръг (това беше най-силното ми желание). Ами... изкарах 5,50 и оттук започва драмата... Не ме допуснаха, защото бях 11 клас. Ужас! Аз не знаех, че така ще се получи. Ако бях осведомен, че на трети кръг ходят само дванайсетокласници, нямаше да се явя на олимпиадата. Останах потресен. Толкова се бях мъчил и накрая... нищо. Просто всичко свърши ей така, като че ли не е било... 
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Съжалявам, че никой не те е информирал предварително, но така стоят нещата.
а и оценките от олимпиада важат само за годината на кандидатстване, така че не дей да съжалява, а са потруди и тази година.
желая ти успех!
а и оценките от олимпиада важат само за годината на кандидатстване, така че не дей да съжалява, а са потруди и тази година.
желая ти успех!
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Йовков, никога не съжалявай за положените от теб усилия в какъвто и аспект да са те. Искрено ти желая успех тази година. Странно е обаче, че не са ти казали, че само за 12 клас има национален кръг. Аз от 8 клас ходех по тези оломпиади и още тогава ми казаха, че всичко свършва с областния кръг.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Така е - аз всяка година се класирах за национален, който така и нямаше. Не съжалявам ест - добре е просто да си свериш часовника и да се поотракаш малко в изпитна обстановка; освен това си направил стабилна репетиция за олимпиадата в 12 клас...
- inc
- Плиний Стари
И за да не ти е твърде субективна подкрепата - едно потупване по рамото и от мен.
Щом си се захванал сериозно да учиш по литература и си имал желанието, не е било напразно. Свиквай - догодина половината ти изпити могат да се окажат безпредметни, но това не значи, че не трябва да си подсигуриш влизането в който и да е ВУЗ, нали?
Аз съм се явявала на олимпиади точно 3 пъти. В седми клас (прилично беше, но само толкова), после в десети - за да се отърва от класното, че да не ме занимават (тогава изкарах, но ме домързя да ставам рано за втория кръг
) и естествено, тази година.Явно съм задобряла, щом и до национален стигнах. Не ми послужи всъщност, но беше много хубаво преживяване (барабар с всичките нерви и пр.). Явяването ти тази година не е било напразно, бъди сигурен. А ако (подобно на нас) си завързал и добри познанства, че защо не и повече, значи пИчелиш двойно!
Горе главата и стискаме палци за предстоящата.
Аз съм се явявала на олимпиади точно 3 пъти. В седми клас (прилично беше, но само толкова), после в десети - за да се отърва от класното, че да не ме занимават (тогава изкарах, но ме домързя да ставам рано за втория кръг
Горе главата и стискаме палци за предстоящата.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- WhatSOeveR
- В началото бе словото
Айде бее:>>Кога ще се съберем пак??:bom:
Звездите ми говорят, че трябва да е скоро.Знаете ли..може да се хванем да ремонтираме общежитието
ще е много useful experience:>Значи... 50А, стаята- 3..; Задължителен дрескод:шапка от вестник и молив зад ушото. После с Borderline ще черпим. Нали, мило? 
Имам въпрос относно олимпиадата по литература в 12 клас. Доколкото съм разбрала, първи кръг обикновено е през март. Съответно втори - през април, а трети - през май. Дали тази година няма да преместят олимпиадите по-рано с оглед по-ранното завършване и матури? И още един въпрос : на втори кръг материалът само от 12 клас ли е, или се включва и от 11-ти, както при трети кръг?
- ^EnitA^
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Днес ни казаха ,че първият кръг е на 22 февруари.За другите не запомних, но ако питаш в училище сигурно ще знаят