Шанс за общежитие
Шанс за общежитие
Не ми достигнаха 2 стотни за общежитие
Искам да попитам има ли друга възможност да ме приемат? Доколкото разбрах има трета класация,в която нещата опират до доходите на родителите не до тези 2 стотни......
И аз съм едно дете с двама родители неинвалиди,а при третата класация май това са критерийте. Много съм притеснена ще се радвам ако някой може да отговори 
Каквито са делата ,такава и съдбата 
- Angel
- Живее, за да пише
- Специалност: Информационни системи
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Шанс за общежитие
освен тези, има и една трета точка, към която може да участваш, когато се запълнят местата, от първите 2Maslinka написа:Не ми достигнаха 2 стотни за общежитиеИскам да попитам има ли друга възможност да ме приемат? Доколкото разбрах има трета класация,в която нещата опират до доходите на родителите не до тези 2 стотни......
И аз съм едно дете с двама родители неинвалиди,а при третата класация май това са критерийте. Много съм притеснена ще се радвам ако някой може да отговори
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Има възможност да те приемат. Ще кажа как бяха нещата през последните две години. Не гарантирам, че и тази ще са така, само предполагам.
В даден срок (не знам кога ще бъде, но преди две години беше до към 17-18 октомври) се подават молби. Всеки студент на университета може да подаде молба. След като се подадат всички молби се прави едно класиране, общо за целия университет. Всеки получава коефициент в класирането, който коефициент е равен на вашия успех (този, с който участвате в класацията за общежития), разделен на минималния успех за вашия факултет. На базата на този коефициент се прави списък (подреден в низходящ ред по коефициент). Когато се освобождават места в общежитията, на тези места класират студентите от списъка (колкото по-напред си в списъка, толкова по-рано ще те настанят). Само за сравнение ще кажа (може тази година нещата да са малко по-различни, тъй като 51 бл все още е в ремонт, но нищо не се знае), че на мен преди две години не ми достигнаха 6 стотни и влязох от тази класация, за която говоря. Класираха ме в края на октомври. Мисля, че абсолютно всички от списъка бяха класирани някъде до към февруари.
Така че възможности има. Как ще е тази година, все още не знам, но практиката с тази класация в предишните две години даде резултати, така че предполагам ще я приложат отново. Ако пак има такава класация и можете да си намерите нещо временно за живеене, докато ви класират, направете го. Мисля, че хора, на които не им достигат до 10 стотни например имат реален шанс да бъдат приети на общежитие до началото на ноември (сравнявайки разбира се предишните кампании).
Сигурно 525325 пъти съм го казвал, но пак ще го кажа - интересувайте се, обаждайте се в КСБВУ, питайте, търсете информация, защото възможности има, но всичко се прави в дадени срокове.
Линк към форума на СБО: http://uni-campus.net/forum.php - там можете да питате компетентни хора всичко, което ви интересува относно общежитията.
В даден срок (не знам кога ще бъде, но преди две години беше до към 17-18 октомври) се подават молби. Всеки студент на университета може да подаде молба. След като се подадат всички молби се прави едно класиране, общо за целия университет. Всеки получава коефициент в класирането, който коефициент е равен на вашия успех (този, с който участвате в класацията за общежития), разделен на минималния успех за вашия факултет. На базата на този коефициент се прави списък (подреден в низходящ ред по коефициент). Когато се освобождават места в общежитията, на тези места класират студентите от списъка (колкото по-напред си в списъка, толкова по-рано ще те настанят). Само за сравнение ще кажа (може тази година нещата да са малко по-различни, тъй като 51 бл все още е в ремонт, но нищо не се знае), че на мен преди две години не ми достигнаха 6 стотни и влязох от тази класация, за която говоря. Класираха ме в края на октомври. Мисля, че абсолютно всички от списъка бяха класирани някъде до към февруари.
Така че възможности има. Как ще е тази година, все още не знам, но практиката с тази класация в предишните две години даде резултати, така че предполагам ще я приложат отново. Ако пак има такава класация и можете да си намерите нещо временно за живеене, докато ви класират, направете го. Мисля, че хора, на които не им достигат до 10 стотни например имат реален шанс да бъдат приети на общежитие до началото на ноември (сравнявайки разбира се предишните кампании).
Сигурно 525325 пъти съм го казвал, но пак ще го кажа - интересувайте се, обаждайте се в КСБВУ, питайте, търсете информация, защото възможности има, но всичко се прави в дадени срокове.
Линк към форума на СБО: http://uni-campus.net/forum.php - там можете да питате компетентни хора всичко, което ви интересува относно общежитията.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
- Angel
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
всъщност, аз като потърсих информация за миналата година открих това, във форума за общежитията
а като се обадих и в 42б ми казаха абсолютно същото =)ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ТРЕТА КЛАСАЦИЯ
Документи кога? Документите се подават от 29.09.2007 г. до 04.10.2007 г.
Документи къде? В управлението на общежитията – Студентски град, бл. 42-Б, ст. 106.
Резултати кога? На 10.10.2007 г.
Резултати къде? На информационното табло в управлението на общежитията – Студентски град, бл. 42-Б, ст. 106, както и в интернет – http://www.uni-campus.net/ класация
Документи: Най-важни са удостоверенията (бележките, или както и да ги наречем) за доходите и уверенията (или бележките) за друг учащ в семейството.
И така, ако и двамата родители работят, бележките трябва да обхващат период от 6 месеца, т.е. от м. Март до м. Август, вкл. Ако възнаграждението се изплаща по средата на месеца и е вкл. и част от м. Септември (напр. периодът е 15 Март - 15 Септември) - няма никакво значение. Важното е да е обхванат 6-месечен период и крайната дата да не е по-ранна от 30 Август.
Ако някой от родителите е безработен - признават се само удостоверения от местното бюро по труда за регистриран като такъв.
Ако някой от родителите е пенсионер - прилага се ксерокопие от решението на НОИ за пенсиониране.
Бележката /или уверението/ за друг учащ брат/сестра трябва да съдържа информацията, че съответното лице е записан за 2007/2008 уч. г.
Всички тези документи се прилагат към една молба-формуляр, която ще Ви бъде дадена за попълване в момента на подаването на документите.
Е това е трета класация. Тази, за която аз говоря по принцип е след нея.
- Angel
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
искаш да кажеш, че могат да ни класират и докато се класирамеsedrik написа:Е това е трета класация. Тази, за която аз говоря по принцип е след нея.
Не. Искам да кажа, че аз и ти говорим за две класации, които нямат нищо общо. Тази, за която говориш ти е едновремешната социална класация и със сигурност ще я има. Тази, за която говоря аз е след нея и се нарича нещо от рода на "класация при текущо освобождаващи се места" и всяка година условията за нея излизат към края на септември, началото на октомври мисля.
„Да, това е една от най-големите тайни на живота: умението да лекуваш душата си с преживявания и да оставиш душата ти да те лекува от преживяванията.“ Оскар Уайлд
- Angel
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
т.е. са независи едно от друго и ако участваш в едното не можеш в другото лиsedrik написа:Не. Искам да кажа, че аз и ти говорим за две класации, които нямат нищо общо. Тази, за която говориш ти е едновремешната социална класация и със сигурност ще я има. Тази, за която говоря аз е след нея и се нарича нещо от рода на "класация при текущо освобождаващи се места" и всяка година условията за нея излизат към края на септември, началото на октомври мисля.
Можеш да участваш и в двете.
Как ще вървят успоредно датите? Тази, за кяото аз говоря е след "трета класация". То има ли изобщо вече дати за нея (тази с освобождаващите се места)?
Как ще вървят успоредно датите? Тази, за кяото аз говоря е след "трета класация". То има ли изобщо вече дати за нея (тази с освобождаващите се места)?
В трето класиране става въпрос за доход и за брат/сестра... дохода ок ами аз като съм едно дете ? 
Каквито са делата ,такава и съдбата 
- harvesterofsorrow
- В началото бе словото
- Специалност: Ретионално Развитие и Политика
И аз съм едно дете, и аз ще се чудя какво да правя.. 
Колкото повече, толкова повече! (:
- tihi
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
Ето ги критериите за Трето класиране:
"След като премине класацията на новоприетите студенти, както и Първа и Втора класация за горните курсове, се провежда Трета класация, в която могат да участват всички некласирани до този момент от новоприетите и горните курсове. Моля да обърнете внимание, че НЯМА ВТОРА КЛАСАЦИЯ ЗА НОВОПРИЕТИ СТУДЕНТИ!. Некласираните от тях могат да участват в Трета класация, ако подадат необходимите документи за това в указаните срокове.
За Трета класация е заделен 5 % от легловия контингент на общежитията.
Критериите, по които ще се проведе тази класация, са следните:
- студенти от семейства с още едно дете учещо извън населеното място, където живеят родителите, при доход на член от семейството не по-голям от 360 лв. ;
- студенти, на които и двамата родители са безработни; пенсионери; безработен и пенсионер;
- при наличие на свободни места след удовлетворяване на горните два критерия, до изчерпване на контингента за трета класация кандидатстващите се класират според средномесечния доход на член от семейството по възходящ ред."
Цитирам от форума на http://uni-campus.net
"След като премине класацията на новоприетите студенти, както и Първа и Втора класация за горните курсове, се провежда Трета класация, в която могат да участват всички некласирани до този момент от новоприетите и горните курсове. Моля да обърнете внимание, че НЯМА ВТОРА КЛАСАЦИЯ ЗА НОВОПРИЕТИ СТУДЕНТИ!. Некласираните от тях могат да участват в Трета класация, ако подадат необходимите документи за това в указаните срокове.
За Трета класация е заделен 5 % от легловия контингент на общежитията.
Критериите, по които ще се проведе тази класация, са следните:
- студенти от семейства с още едно дете учещо извън населеното място, където живеят родителите, при доход на член от семейството не по-голям от 360 лв. ;
- студенти, на които и двамата родители са безработни; пенсионери; безработен и пенсионер;
- при наличие на свободни места след удовлетворяване на горните два критерия, до изчерпване на контингента за трета класация кандидатстващите се класират според средномесечния доход на член от семейството по възходящ ред."
Цитирам от форума на http://uni-campus.net
спец. Информатика
"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
Сократ
- harvesterofsorrow
- В началото бе словото
- Специалност: Ретионално Развитие и Политика
Добре, но няма ли някакъв шанс например сега да си наема квартира и да кажем след месец например ако се освободят места в общежитието да се преместя там..естествено ако има нова класация...и ваобще ще има ли такава

Колкото повече, толкова повече! (:
- tihi
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
Нищо не пречи да подадеш документи за трета класация. То си пише: "- при наличие на свободни места след удовлетворяване на горните два критерия, до изчерпване на контингента за трета класация кандидатстващите се класират според средномесечния доход на член от семейството по възходящ ред." Така че ако останат свободни места, ще се класираш.
Edit: Ако и след трета класация нямаш късмет, може да подадеш индивидуална молба. Ето какво открих във Форума на http://uni-campus.net
"След Трета класация няма да има свободни места в общежитията.
Тъй като в студентските общежития динамиката е непрекъсната - постоянно се случва да има напускащи, тези текущо освобождаващи се места трябва да бъдат запълвани по някакъв обективен порядък. Това става чрез изготвянето на общ списък на всички чакащи за настаняване, подредени по низходящ ред на успеха. Забележете - не се изготвят списъци по факултети, както беше при досегашните класации по успех, а се изготвя един общ списък. Как се приравняват успехите на различните факултети, ще стане ясно по-долу.
И така отново ще бъде даден срок за набиране на молби - да ги наречем "индивидуални молби".
Срок за подаване на индивидуалните молби: 11.10.-17.10.2007 г.
Къде се подават индивидуалните молби:В управлението на общежитията – Студентски град, бл. 42-Б, ст. 106 (на същото място, където се подаваха и документите за Трета класация).
Кой може да подаде индивидуална молба: Всички кандидатствали за настаняване, но некласирани, включително и тези, които не са кандидатствали поради пропускане на сроковете за подаване на молба-декларация или по други причини. Подателите на индивидуална молба трябва да са учащи в СУ - редовно обучение, записани за учебната 2007/2008 г.
Какви документи са необходими, за подаване на индивидуална молба: Самата индивидуална молба представлява формуляр, който ще Ви бъде предоставен на мястото на подаването на документите. Първокурсниците не е необходимо да прилагат нищо към нея - те само заявяват желанието си за включване в списъка. Студентите от горните курсове задължително прикрепят към индивидуалната молба уверение за записана 2007/2008 уч. година с нанесен успех от предходната уч. година. Тези, които са пропуснали срока за подаване на молби-декларации, освен задължителното уверение ако са горен курс, прилагат и самата молба-декларация - попълнена, а ако заявяват и някакви предимства за класиране, прилагат и съответните документи, удостоверяващи това предимство.
Как се извършва подреждане по списъка: Всеки се състезава с успеха, с който е участвал в досегашните класации по успех чрез изработване на коефициент, получен при разделянето на личния годишен успех с успеха, достатъчен за класиране на І класация.
Например: ако студентът е участвал в класацията с успех 5.45, а минималният успех за класиране на І класация на неговия факултет е 5.51, то неговия коефициенте (К) е
К = 5.45 ÷ 5.51 = 0.98
Списъкът се изготвя в строг низходящ ред съобразно този коефициент и насатняванията на текущо освобождаващите се места се извършва само по този списък.
Кога ще бъде обявен списъка: Списъкът ще бъде обявен на 19 октомври, а информацията за движението по него ще се дава ежедневно в този форум.
МНОГО ВАЖНО: Идването по реда на списъка на кандидатстващия за настаняване ще бъде съобщавано по посочения от него начин за връзка. Най-удобно е това да бъде мобилен телефон. Поради това от голяма важност за всички кандидатстващи е, да посочат надежден начин за връзка със себе си."
Сроковете се отнасят за миналата година, за тази нямам информация.
Edit: Ако и след трета класация нямаш късмет, може да подадеш индивидуална молба. Ето какво открих във Форума на http://uni-campus.net
"След Трета класация няма да има свободни места в общежитията.
Тъй като в студентските общежития динамиката е непрекъсната - постоянно се случва да има напускащи, тези текущо освобождаващи се места трябва да бъдат запълвани по някакъв обективен порядък. Това става чрез изготвянето на общ списък на всички чакащи за настаняване, подредени по низходящ ред на успеха. Забележете - не се изготвят списъци по факултети, както беше при досегашните класации по успех, а се изготвя един общ списък. Как се приравняват успехите на различните факултети, ще стане ясно по-долу.
И така отново ще бъде даден срок за набиране на молби - да ги наречем "индивидуални молби".
Срок за подаване на индивидуалните молби: 11.10.-17.10.2007 г.
Къде се подават индивидуалните молби:В управлението на общежитията – Студентски град, бл. 42-Б, ст. 106 (на същото място, където се подаваха и документите за Трета класация).
Кой може да подаде индивидуална молба: Всички кандидатствали за настаняване, но некласирани, включително и тези, които не са кандидатствали поради пропускане на сроковете за подаване на молба-декларация или по други причини. Подателите на индивидуална молба трябва да са учащи в СУ - редовно обучение, записани за учебната 2007/2008 г.
Какви документи са необходими, за подаване на индивидуална молба: Самата индивидуална молба представлява формуляр, който ще Ви бъде предоставен на мястото на подаването на документите. Първокурсниците не е необходимо да прилагат нищо към нея - те само заявяват желанието си за включване в списъка. Студентите от горните курсове задължително прикрепят към индивидуалната молба уверение за записана 2007/2008 уч. година с нанесен успех от предходната уч. година. Тези, които са пропуснали срока за подаване на молби-декларации, освен задължителното уверение ако са горен курс, прилагат и самата молба-декларация - попълнена, а ако заявяват и някакви предимства за класиране, прилагат и съответните документи, удостоверяващи това предимство.
Как се извършва подреждане по списъка: Всеки се състезава с успеха, с който е участвал в досегашните класации по успех чрез изработване на коефициент, получен при разделянето на личния годишен успех с успеха, достатъчен за класиране на І класация.
Например: ако студентът е участвал в класацията с успех 5.45, а минималният успех за класиране на І класация на неговия факултет е 5.51, то неговия коефициенте (К) е
К = 5.45 ÷ 5.51 = 0.98
Списъкът се изготвя в строг низходящ ред съобразно този коефициент и насатняванията на текущо освобождаващите се места се извършва само по този списък.
Кога ще бъде обявен списъка: Списъкът ще бъде обявен на 19 октомври, а информацията за движението по него ще се дава ежедневно в този форум.
МНОГО ВАЖНО: Идването по реда на списъка на кандидатстващия за настаняване ще бъде съобщавано по посочения от него начин за връзка. Най-удобно е това да бъде мобилен телефон. Поради това от голяма важност за всички кандидатстващи е, да посочат надежден начин за връзка със себе си."
Сроковете се отнасят за миналата година, за тази нямам информация.
спец. Информатика
Сократ
Сократ