Литература и история - подготовка

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: ;)

Мнение от usmivka »

Ще се готвиш сам ??? :study: :?:
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Трябват ти учебници по литература и история.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
absolut
В началото бе словото

Мнение от absolut »

aL` написа:Трябват ти учебници по литература и история.
Ти нещо се ебаваш с мен! :?: :!:
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от usmivka »

Чак ебавка едва ли, ама да ти кажа много правилно ти е отговорено - реално погледнато ти трябват учибници по история и литература, ако си решил да се готвиш без учител.
Но според мен по-скоро си намери готови развити теми. Историята е една и съща във всички учебници (някъде по-съкратено, някъде подробно). Въпрос на твой избор е какъв учебник ще си купиш и от какво ще четеш. Но без учител... не мисля, че който и учебник или помагало да хванеш ще знаеш на какво да наблегнеш, как да си структурираш правилно темата и т.н.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

absolut да не си решил да кандидатстваш право ?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Re: дайте съвет за темите по история

Мнение от ivoto_la »

На мен ми е интересно да кажете кое според вас е по-добрият вариант да започнеш сам да си пишеш темите и да ги запомняш още при самото писане или да си ги намериш готови и от там да започнеш да учиш и още нещо,ако си ги пишеш сам може ли някой да препоръча кои са най-добрите учебници ?
:) :) :)
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

След 12 години ходене на училище, не сте ли си изградили система как да учите?
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

веднага ти давам съвет -не кандидатствай с история и проблема с темите е решен хахаха :lol: .аз поне така се справих с моя :twisted:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Благодаря на всички новоприети студенти за съветите, знайте, че за нас са от голямо значение. Бих помолил и други компетентни лица да се включат и да ни поучават. :)
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

KRSOne написа:След 12 години ходене на училище, не сте ли си изградили система как да учите?
Повечето хора в училище не ги карат да пишат теми по история от по 10 листа ;)
Има огромна разлика между зубкането за даскало и заучаване на теми. Система как да учиш - това е едно, всеки си има собствена. Авторът на темата искаше... детайли ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Re: Литература и история - подготовка

Мнение от ivoto_la »

Кога ще се разбере със сигурност под какви форми ще са изпитите ?
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

usmivka написа:Ще се готвиш сам ??? :study: :?:
Факт! Има и такива хора. Страшно готини книжки с теми се продават и при едно по- сериозно отношение защо не. Познавам такива хора.
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Ми аз темата си я разделям на части и всеки ден по една част като си оставям последния ден от седмицата преди урока за преговор. Годините ги пиша на листче и така. Получава се!
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

В никакъв случай не се опитвай да учиш темата дословно.Аз си правех структура
1.Увод-пиша най-важните изречения от увода и се старая да ги запомня
2.Първата важна точка от темата-първо събитие,биографични данни или каквото там е първо
3.Следващо важно събитие и т.н
Така си запомняш просто логиката на нещата.Датите-пишеш ги докато си съставяш плана,а аз ги записвах и на отделен лист и след два-три дни вадех съответния лист за урока и пишех събитията срещу датите,за да видя дали съм ги запомнила. Освен това е добре да си четеш и самата тема от помагалото/учебника-ако имаш фотографска памет можеш да си спомняш разположението на абзаците,кое след кое следва и т.н.И рутината идва сама.Ще се справите :wink:

P.S.Абе...ние даваме съвети на кандидат-студенти!А преди два месеца ревяхме тука на старите форумни кучета...как бързо лети времето!
New jorney
Pocahontas
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Re: Литература и история - подготовка

Мнение от Pocahontas »

Хмм ... за първи път пиша в този форум и сърцето ми бие ще кажеш, че съм на изпита вече хахах шегувам се просто още не мога да повярвам, че вече съм 12 клас.
Аз също искам да кандидатсвам с история и български :) и имам голям проблем (както всички останали Х). Ще го споделя с вас ... имам темите по история, и си ги уча аз като гледам не съм първата открила схемата с 1 тема на седмица, последен ден преговор, листче с датите и дрън дрън, обачее проблема е друг моите теми са 27, а в сегашният конспект само 18. И хич не знам кое влиза в тези теми и кое не ... Много ще бъда благодарна на този, който ми даде конспекта по история от миналата година. Обещавам, че като вляза ще му сготвя нещо (мекици примерно) хихаха
"Ако повярваш, не е приказка!"Т.Х.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”