Литература и история - подготовка
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: ;)
Трябват ти учебници по литература и история.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Ти нещо се ебаваш с мен!aL` написа:Трябват ти учебници по литература и история.
- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Чак ебавка едва ли, ама да ти кажа много правилно ти е отговорено - реално погледнато ти трябват учибници по история и литература, ако си решил да се готвиш без учител.
Но според мен по-скоро си намери готови развити теми. Историята е една и съща във всички учебници (някъде по-съкратено, някъде подробно). Въпрос на твой избор е какъв учебник ще си купиш и от какво ще четеш. Но без учител... не мисля, че който и учебник или помагало да хванеш ще знаеш на какво да наблегнеш, как да си структурираш правилно темата и т.н.
Но според мен по-скоро си намери готови развити теми. Историята е една и съща във всички учебници (някъде по-съкратено, някъде подробно). Въпрос на твой избор е какъв учебник ще си купиш и от какво ще четеш. Но без учител... не мисля, че който и учебник или помагало да хванеш ще знаеш на какво да наблегнеш, как да си структурираш правилно темата и т.н.
absolut да не си решил да кандидатстваш право ?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Re: дайте съвет за темите по история
На мен ми е интересно да кажете кое според вас е по-добрият вариант да започнеш сам да си пишеш темите и да ги запомняш още при самото писане или да си ги намериш готови и от там да започнеш да учиш и още нещо,ако си ги пишеш сам може ли някой да препоръча кои са най-добрите учебници ?

- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
След 12 години ходене на училище, не сте ли си изградили система как да учите?
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
веднага ти давам съвет -не кандидатствай с история и проблема с темите е решен хахаха
.аз поне така се справих с моя 
Благодаря на всички новоприети студенти за съветите, знайте, че за нас са от голямо значение. Бих помолил и други компетентни лица да се включат и да ни поучават. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Повечето хора в училище не ги карат да пишат теми по история от по 10 листаKRSOne написа:След 12 години ходене на училище, не сте ли си изградили система как да учите?
Има огромна разлика между зубкането за даскало и заучаване на теми. Система как да учиш - това е едно, всеки си има собствена. Авторът на темата искаше... детайли
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Re: Литература и история - подготовка
Кога ще се разбере със сигурност под какви форми ще са изпитите ?
Факт! Има и такива хора. Страшно готини книжки с теми се продават и при едно по- сериозно отношение защо не. Познавам такива хора.usmivka написа:Ще се готвиш сам ???![]()
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Ми аз темата си я разделям на части и всеки ден по една част като си оставям последния ден от седмицата преди урока за преговор. Годините ги пиша на листче и така. Получава се!
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
В никакъв случай не се опитвай да учиш темата дословно.Аз си правех структура
1.Увод-пиша най-важните изречения от увода и се старая да ги запомня
2.Първата важна точка от темата-първо събитие,биографични данни или каквото там е първо
3.Следващо важно събитие и т.н
Така си запомняш просто логиката на нещата.Датите-пишеш ги докато си съставяш плана,а аз ги записвах и на отделен лист и след два-три дни вадех съответния лист за урока и пишех събитията срещу датите,за да видя дали съм ги запомнила. Освен това е добре да си четеш и самата тема от помагалото/учебника-ако имаш фотографска памет можеш да си спомняш разположението на абзаците,кое след кое следва и т.н.И рутината идва сама.Ще се справите
P.S.Абе...ние даваме съвети на кандидат-студенти!А преди два месеца ревяхме тука на старите форумни кучета...как бързо лети времето!
1.Увод-пиша най-важните изречения от увода и се старая да ги запомня
2.Първата важна точка от темата-първо събитие,биографични данни или каквото там е първо
3.Следващо важно събитие и т.н
Така си запомняш просто логиката на нещата.Датите-пишеш ги докато си съставяш плана,а аз ги записвах и на отделен лист и след два-три дни вадех съответния лист за урока и пишех събитията срещу датите,за да видя дали съм ги запомнила. Освен това е добре да си четеш и самата тема от помагалото/учебника-ако имаш фотографска памет можеш да си спомняш разположението на абзаците,кое след кое следва и т.н.И рутината идва сама.Ще се справите
P.S.Абе...ние даваме съвети на кандидат-студенти!А преди два месеца ревяхме тука на старите форумни кучета...как бързо лети времето!
New jorney
-
Pocahontas
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Re: Литература и история - подготовка
Хмм ... за първи път пиша в този форум и сърцето ми бие ще кажеш, че съм на изпита вече хахах шегувам се просто още не мога да повярвам, че вече съм 12 клас.
Аз също искам да кандидатсвам с история и български
и имам голям проблем (както всички останали Х). Ще го споделя с вас ... имам темите по история, и си ги уча аз като гледам не съм първата открила схемата с 1 тема на седмица, последен ден преговор, листче с датите и дрън дрън, обачее проблема е друг моите теми са 27, а в сегашният конспект само 18. И хич не знам кое влиза в тези теми и кое не ... Много ще бъда благодарна на този, който ми даде конспекта по история от миналата година. Обещавам, че като вляза ще му сготвя нещо (мекици примерно) хихаха
Аз също искам да кандидатсвам с история и български
"Ако повярваш, не е приказка!"Т.Х.