Преподавателите на СУ-нека всеки даде оценка за дъ бест и дъ
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Живко Бояджиев, да, професора по езикознание:) Говори много интересно и много увлекателно. Не знам иначе как изпитва, говоря от позицията на слушател на лекциите му. Ма то май има няколко професора Бояджиев в СУ:) Ти какво си слушала за него?
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
И аз за същия ти говоряnestea написа:Живко Бояджиев, да, професора по езикознание:) Говори много интересно и много увлекателно. Не знам иначе как изпитва, говоря от позицията на слушател на лекциите му. Ма то май има няколко професора Бояджиев в СУ:) Ти какво си слушала за него?

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
woah, gentlemen...
5-ти курс, "право"
Това тук, което става, ми е малко смешно. Всички сме колеги, та вероятно ще разберете за какво говоря. Колко от вас са слушали всевъзможен студентски фолклор, най-вече колко е готин този или колко е лош онзи? Сигурно пишете от личен опит, но признайте си, не сте ли и малко предубедени?
Май видях някъде нещо за Иван Русчев във форумите. Той е труден преподавател, при все че когато учите Гражданско право - Обща част, ви говори за ценни книги и регресни искове. Вероятно ще е по-лесно вместо Павлова да се чете Герджиков, но ми се струва, че ако си ходите на лекции и си смазвате ръката от писане, накрая няма да има проблеми. Русчев има свои разбирания и държи на присъствия. Пък и ако не хванете Гражданското, после е трудно. Идват Конов, Калайджиев... ТРУДНО.
Росен Ташев и Димитър Токушев не са лоши, само дето деканът е особняк и малко дръпнат. Въпреки това пише добри оценки, стига да не му изтърсиш глупост. Ташев разказва добре. Първи курс, зайците са стреснати обаче.
Благой Видин е кротък и добър на изпит, но не се появява често. Лекциите му са разбираеми, но за съжаление не остава време да предаде всичко. Не разбирам какво ви е направил Чавдар Стоянов. Всъщност, това което Видин спести, ви го дава Чавдар. Че и още няколко тона информация отгоре!
Ама кой е казал, че това е лошо? Ако си мислите, че по Търговско трябва да се чете повече, отколкото по МПП... За да си искарате изпита (пък току виж се научи нещо
) си ходете на упражнения при него и слушайте, защото освен това преподава и ПЕС (заедно с Атанас Семов, при който положението е идентично) и МНП, МДП... Та, за да връзвате "две и две - четири" в международното право въобще, си четете при него. Пише двойки в несвяст на упражненията, но на изпит е много готин и се държи добре. Всъщност се озадачавам, защото той (и малко други в този факултет) могат както да ви направят смешни и да ви покажат, че не четете и нищо не знаете, така и да пиете заедно бира и да си говорите за всевъзможни неща. Съвет - четете по МПП, ходете на упражнения и се дръжте нормално. Той е готин и ако все се оплакваме, че студенти и преподаватели не са замесени от едно тесто и дистанцията помежду им е огромна, отидете на МПП или ПЕС и помислете пак. Ама хубаво. Добрата стара Англия е всеизвестна с "кейс-лоо" (на кирилица изглежда тъпо
) образованието си и факта, че преподавателите се интересуват предимно от практика. Дните на "четенето" на лекции май вече го няма, но не и у нас, разбира се, макар да има много добри примери за обратното (за които и става дума). Кога в СУ нещата ще се променят изцяло, не зная. Университетът е място, където не просто си стоите в библиотеката и "зубрите" (макар и често да се налага, де, ама нейсе), а където студенти и преподаватели... как беше... "интерракт" (казах ли ви, че е тъпо на кирилица), където по-ниската оценка е принцип, а шестицата - изключение, където не само си научаваш задължителния материал, но и поемаш няколкото допълнителни "тона" отгоре, където искаш от преподавателя, той отвръща и прави нещата още по-интересни, а след изпита си пиете бира. Абе, английска му история. А за тази работа Стоянов и Семов са си на мястото. Друг е въпросът, че сме в България, а не в Англия. Но поне има добро начало.
Това тук, което става, ми е малко смешно. Всички сме колеги, та вероятно ще разберете за какво говоря. Колко от вас са слушали всевъзможен студентски фолклор, най-вече колко е готин този или колко е лош онзи? Сигурно пишете от личен опит, но признайте си, не сте ли и малко предубедени?
Май видях някъде нещо за Иван Русчев във форумите. Той е труден преподавател, при все че когато учите Гражданско право - Обща част, ви говори за ценни книги и регресни искове. Вероятно ще е по-лесно вместо Павлова да се чете Герджиков, но ми се струва, че ако си ходите на лекции и си смазвате ръката от писане, накрая няма да има проблеми. Русчев има свои разбирания и държи на присъствия. Пък и ако не хванете Гражданското, после е трудно. Идват Конов, Калайджиев... ТРУДНО.
Росен Ташев и Димитър Токушев не са лоши, само дето деканът е особняк и малко дръпнат. Въпреки това пише добри оценки, стига да не му изтърсиш глупост. Ташев разказва добре. Първи курс, зайците са стреснати обаче.
Благой Видин е кротък и добър на изпит, но не се появява често. Лекциите му са разбираеми, но за съжаление не остава време да предаде всичко. Не разбирам какво ви е направил Чавдар Стоянов. Всъщност, това което Видин спести, ви го дава Чавдар. Че и още няколко тона информация отгоре!
- tedyana
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Berserker написа:принцеса, кое си е си е, за Пламен Митев и аз съм чувал същото а и съм му чел писанията, мн яко пише, явно е добър!^PrincessA^ написа:Живко Бояджиев???Аз други неща съм слушала за него.....но ше кажеш пак след изпита
![]()
А аз пропуснах двама невероятни преподаватели, нищо че не четат в мойта специалност- Петър Ангелов и Пламен Митев! Много ги обичкам и дваматаОсвен че са изключително ерудирани, говорят страшно увлекателно и вдъхват респект, са много милички към ентусиастите не-историци на техните лекции
колкото до МО: много добре преподава и мн приятно изпитва сегашния декан на ЮФ--проф. Д.Токушев, мн ерудиран, знаещ и не се заяждаше....
Извинявай че ще ти разваля мнението но Токушев беше човека който ме изпитваше за пръв път в университетая-знаеше го и продължи да ми задава 2 часа най-глупавите въпроси които можеш да зададеш на първокурсник,задочно обучение на първия му изпит в университета!Все едно му бях изяла супата с виличка!За капак ми каза,че съм прекалено хубава, за да бъда в този факултет!!!
Ама иначе не пропуска да се усмихне в коридора като види момиче от моя курс!Всички доста хубави по стечение на обстоятелствата!
Поздрави на Токушев-на него дължа отношението си към всички които се опитат да ми кажат че съм влязла в Университета с външния си вид!Това не е така-но има хора които не могат да го приемат!
Напълно се присъединявам към колегата, който се застъпва за Чавдар Стоянов! Чудя се в тая държава, докога ще е валидно правилото да се оплюва и отрича нещо, когато не го разбираме!? Май малко на завист ми мирише...Да ви кажа - не е лесно да си толкова млад и същевременно толкова напред в академичните среди! Не смятам, че това е за подценяване! Докато някои са ходили пияни през ден, човека си е чел...не виждам, какво лошо има в това...всеки си има своите влечения и приоритети в живота!!! Но това, че някой е различен от нас, не значи непременно, че е лош!!! Лично аз много пъти съм си говорила с него по теми извън правото, и искам да ви уверя, че се забавлявам искрено!!! А ако някой иска да научи нещо и за правото, не е зле да се опита и да го послуша малко и да се опита да го разбере! Защото по - добре някой като него да пише двойки, ама да ви научи на нещо, отколкото като някои други, които пишат двойки, ама нищо не обясняват, та да Ви доведат до отчаяние и да ви поискат някаква крупна сума, за да ви пуснат на изпит!!! Така, че скъпи колеги - ценете си читавите преподаватели!!! Е, и на мене ми писа веднъж двойка, ама сега се смеем като си спомним...
А на мъжката част ще кажа : и аз да съм на ваше място - и аз ще го мразя, защото не знам, как го прави тоя човек, ама все най - красивите жени се въртят около него, обърнете внимание, с кой се движи по коридорите и ще видите, че съм права...
[/list]
Има нещо вярно... и на мен Токушев не ми допада.ИБДП -то беше 1-вия ни изпит в правото и с всички се държеше дръпнато
С мен също " не беше много любезен" така да се каже...
Само като го чувах, преди да ми дойде редът, как викаше на колегите ми, лошо ми ставаше...Заяждаше се мъничко с мен, прекъсваше ме на всяка втора дума, гледаше ме лошо...та накрая си се оплетох от притеснение и кво стана - 4...не че е лоша оценка- за мен цифрата не е чак толковa важна, но отношението не ми хареса.Някои колеги пък точно това одобряват, но аз съм малко по-друг човек като характер...Въпрос на лично мнение.
Последно промяна от got на 17 Ное 2005, 15:09, променено общо 1 път.