Хубавото е, че в центъра не ти трябва кола, освен да ходиш до морето и до Метро. А моята кооперация си има двор с гаражи :Р
Иначе съм бързал за градския след кръчма в студентски град :Р
Кой е най-готиният квартал?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Re: Кой е най-готиният квартал?
От твоята уста - в Божиите уши. Откакто съм дошла, все за метро си мисля. Трябва всички младостчани да организираме групова Молитва за метро, че да се отпушат малко тия пътни артерии. Как само обичам задръствания от коли, в които седи само по един човек... Но това е друга тема.although написа:Как няма да се съглася! По твойте точки:DADO написа:
Bool-shit. Как можеш да се съгласяваш. Първо, Младост е адски далеч от центъра и няма добра връзка (няма дори трамвай!). Второ, Ст.град - и какво като е наблизо, скоро ще остарееш. Трето, Зеленина почти няма, защото преди това не е било София, а едно мизерно поле. Замърсен квартал (Цариградското е най-замърсеният булевард в страната!), не може да се диша, а вътре в междублоковите пространства е доста обезлюдено и те хваща шубе. Да не говорим за денонощните задръствания, които завладяха квартала.
А да. И да вметна няколко думи за "прекрасния" квартал Дървеница. Почти всеки ден ми се налага (поради бачкането) да минавам този квартал, и впечатленията ми никак не са добри. Навъртат се цигани, пенсионери и пияни клошари, а самият квартал е доста откъснат и няма добра връзка с центъра (откакто "резнаха" маршрута на трамвай №2 пък въобще стана едно от най-труднодостъпните места в София). Нямам търпение да си сменя работата, за да не ми се налага почти всеки ден да минавам през жк.Клоповница (рус.)И още няколко предимства:
- 1--> Може и да е далеч,но лично аз,когато ходя към центъра е предимно вечер и няма никакви задръствания! Наистина сутрин си е един малък АД - но при 1 млн. и 200 хиляди регистрирани автомобила в София,просто няма начин да няма,то цялата столица си е блокирана,ако питаш мен (Ех,как обичам лятото,когато е значително по-празно "градчето" ни) Колкото до градския транспорт - такъв не ползвам! Какво като няма трамвай?!? Радвам,че отсъства тоя толкова бучащ транспорт!!!
2--> В студентски град ми се намира моментната месторабота и наистина пътуването до там ми излиза жълти стотинки (таксито ми е 4 лева в едната посока)! Там вече си е мизерия,но това е друга тема!!!
3--> Виж,тук донякъде си прав,зеленина почти никъде не остана,заради непрестанните строежи,но пък ще ми кажеш ли къде в София мога да го намеря,това чудо наречено- растителност? "Мизерно поле" казваш,само дето цяла София едно време е наподобявала именно на такова! Колкото до мърсотията - нея хората я правят,така че от доста време не само в Младост е мръсно,а навсякъде!!!
- 1--> Пълно е с кафенета и магазини (МОЛ-ове),в които да си губиш времето (ако все пак имаш,свободно такова)!
2--> В Бизнес Парк-а се помещават всички (или поне главните) фирми,от които всеки един човек би имал нужда!
3--> До една година ще е готово и метрото (или поне се надявам) и тогава кварталът ще се отпуши от задръстванията!
Като ми започнат лекциите в ЦИЕК-а,сигурно друга песен ще запея,но дотогава - Младост си е най-готиният квартал!!!
Иначе от Младост с любимия 76 при нормални условия са около 25 минути до Орлов мост, после, ако се влача, в най лошия случай още 5 минути до Ректората - не е зле.
За Младост нямам кой знае какво да кажа, защото, като излизам, обикновено ходя в центъра.
Обаче сигурно знаете терена до "Хит", наподобяващ лунната повърхност - е, той ми е любимото място тук, и не го казвам иронично. Изпробвам си здравината на маратонките върху него и се чувствам като турист, космонавт и не знам какво още - много ми харесва.
Що се отнася до "Хит", според мен е гадно място, на всичкото отгоре и скъпо.
А Бизнес паркът е чудничък за безделници като мен, особено при езерцето.
Иначе е вярно, че има всичко в Младост, а пък точно на мен разни ключови места са ми на една ръка разстояние. Зеленина има, не е като да няма. Не е като в Борисовата градина, но на мен ми стига, предвид крайно краткото време, което прекарвам в квартала. Единственото дразнещо нещо е, че не искат да оставят и един квадратен метър незастроен.