Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Модератор: sientelo
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Обща тема.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Re: Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.
Значи от първи курс , имам един невзет изпит-скъсан на септемврийската сесия и две лабораторни практики едната от зимната другата от лятната!
Какъв е шанса да продължа нататък във втори курс? Като по едната лабораторна практика най вероятно ми се открива възможност да се ява на изпит в началото на октомври .
Какъв е шанса да продължа нататък във втори курс? Като по едната лабораторна практика най вероятно ми се открива възможност да се ява на изпит в началото на октомври .
Знам че молба се подава до съответния декан,rokatel написа:Значи от първи курс , имам един невзет изпит-скъсан на септемврийската сесия и две лабораторни практики едната от зимната другата от лятната!
но какви са сроковете от кога и докога?
-
barbarian
- В началото бе словото
Това значи ли, че ако съм прекъснал един път поради слаб успех,взел съм изпитите,записал съм следващия курс и ако пак ще прекъсвам не може да е поради слаб успех?Еми за туй питайте някой, който вече е прекъсвалкато мен xD
Имате право на ЕДНО прекъсване поради невзети изпити - продължителност една година, може би и 2 с молба до декан след първата година от прекъсването; на ЕДНО прекъсване поради болест - срок 1-2-3 години зависи каква е болестта и т.н.; на ЕДНО прекъсване поради уважигелни лични причини - една такава е например бременност - срок 2години, ако не се лъжа.
Но поради невзети изпити имаш право на 1 прекъсване, иначе гориш.
Как стои въпросът с продължаване на обучението при магистрите? Изпуснах три изпита. Доколкото разбрах - изпуснах и срока за плащане на семестъра.
Мога ли да "прекъсна" и какво трябва да направя, ако "да"?
Отстраняване
Въпросът ми е следният: Има ли право СУ да отстрани студент, ако иска да прекъсне след първи курс и не е положил всички изпити?
Защото аз лично не откривам нищо подобно, което да е записано в правилника.
В Чл. 165 от Правилника са описани положенията, при които един студент има право да прекъсне. Между тях е и ситуацията, при която студентът не е издържал успешно определен от ФС брой изпити. Споменава се, че имаме право да прекъсваме веднъж поради тази причина, но никъде не се споменава, че студентите 1-ви курс нямат право на тази опция и ако имат невзети изпити ще бъдат отстранени при прекъсване!
Аз научих това едва днес от секретарката.
Как и откъде съм можел да се информирам за това изискване!!! Наложи ми се да замина преди началото на лятната сесия и се върнах пред два дни. Разчитах именно на записаното в Чл. 165, но сега се оказвам в безизходно положение, защото е съществувало правило, което обаче никъде не е записано!
Някой знае ли нещо по въпроса и какви съвети бихте ми дали?
Защото аз лично не откривам нищо подобно, което да е записано в правилника.
В Чл. 165 от Правилника са описани положенията, при които един студент има право да прекъсне. Между тях е и ситуацията, при която студентът не е издържал успешно определен от ФС брой изпити. Споменава се, че имаме право да прекъсваме веднъж поради тази причина, но никъде не се споменава, че студентите 1-ви курс нямат право на тази опция и ако имат невзети изпити ще бъдат отстранени при прекъсване!
Аз научих това едва днес от секретарката.
Някой знае ли нещо по въпроса и какви съвети бихте ми дали?
Наложи ми се да прекъсна тази година поради невзети изпити. Подадох молба през септември. Интересува ме дали трябва да плащам семестриална такса, защото нали уж би трябвало да ходя на лекции като редовен студент. Освен това трябва ли да ходя до канцеларията за да ми пишат нещо в студентската книжка 4е съм прекъснала?
-
Jenna
- От дъжд на вятър
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Абе, Колеги, не виждате ли, че преподавателите системно отсъстват, закъсняват и по този начин изразяват неуважение към нас, нашето време и средства. За това, моля, как може да говорите, че вие следва да понесете администр. посл.
Явно някой има интерес да ги говоря тези неща, иначе до сега да са ми предложили работа смятам, не знам де. Страхът преобладава ...
Явно някой има интерес да ги говоря тези неща, иначе до сега да са ми предложили работа смятам, не знам де. Страхът преобладава ...
Може да исках да съм Преподавател, но съм Студент. You know that i'm no good. 
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
Ейми
http://www.youtube.com/watch?v=dewtCShee04
http://www.youtube.com/watch?v=HFVM5pVT ... re=related
-
naty
- В началото бе словото
- Специалност: Педагогика
- Курс: трети
За Прекъсналите
Аз съм студентка 3 курс но тази година не успях да си взема 3 изпита. Знам, че е възмойно да запиша, но се отказах тъй като февруари трябва да родя. Искам да попитам дали след като съм прекъснала поради бременност запазвам студентските си права. И какво точно означава да запазиш студентските си права? Това дава ли ми възможност например да кандидатствам за общежитие или да полазвам намаление за градския транспорт дори и да съм прекъснала?
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Re: За Прекъсналите
Нямаш право на общежитие и карта.
Студентски права означават, че просто няма да се налага да минеш през КСК и да започнеш отначало, а просто да си вземеш изпитите и да запишеш.
Не знам обаче при бременност и майчинство колко точно години се пазят.
Имам колежка, която се появи при нас след майчинство, момиченцето и май беше на 2-3 годинки.
Студентски права означават, че просто няма да се налага да минеш през КСК и да започнеш отначало, а просто да си вземеш изпитите и да запишеш.
Имам колежка, която се появи при нас след майчинство, момиченцето и май беше на 2-3 годинки.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Re: За Прекъсналите
Нямаш право на общежитие и карта.
-
tsvetyyy
- В началото бе словото
- Специалност: Статистика
- Курс: втори
Re: Презаписване на година???
Така аз имам съшия проблем с един приятел,който учи Българска филология...не е могъл да си вземе изпитите и иска да ПРЕЗАПИШЕ III курс, а не да ПРЕКЪСНЕ! Плаща ли се някаква такса и каква е тя?! Защото в отдел Студенти са му казали,че не трябва да се плаща никаква такса при положение,че ще презаписваш, но в момента той се води като прекъснал и му пишат Уверения,че е прекъснал годината,а не че я е презаписал...а това му влияе и за общежитиета... демек представя на домакинката уверението,че е прекъснал и тя го гони от общежитието...някой имал ли е такъв проблем?! Който знае нещо нека помогне,спешно е!!! 
-
naty
- В началото бе словото
- Курс: трети
Еми, благодаря ти много за отговора. Просто не бях много наясно за какво става дума като кажат запазваш си студентдките права! 
- RealSugar
- Постоянно присъствие
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Презаписване на година???
tsvetyyy написа:Така аз имам съшия проблем с един приятел,който учи Българска филология...не е могъл да си вземе изпитите и иска да ПРЕЗАПИШЕ III курс, а не да ПРЕКЪСНЕ! Плаща ли се някаква такса и каква е тя?! Защото в отдел Студенти са му казали,че не трябва да се плаща никаква такса при положение,че ще презаписваш, но в момента той се води като прекъснал и му пишат Уверения,че е прекъснал годината,а не че я е презаписал...а това му влияе и за общежитиета... демек представя на домакинката уверението,че е прекъснал и тя го гони от общежитието...някой имал ли е такъв проблем?! Който знае нещо нека помогне,спешно е!!!
Няма такова нещо като презаписване. Прекъсваш, ходиш си на лекции по дисциплините,които не си взел в същия курс и това е. И нямаш право на общежитие и карта. Това е.
Keep hope alive
Здравейте.Имам малко странен въпрос.Сега съм втори курс Публична администрация.Въпросът ми е следният:
след като завърша тази втора година възможно ли е да прекъсна и да започна друга специалност в друг факултет,съответно като си държа кандидатстудентски изпит.След като завърша тази друга специалност да се върна към ПА и да си довърша двете оставащи години.Защото доколкото разбрах може да се прекъсне за срок от максимум 4 години,т.е достатъчно да завършиш през това време друга специалност.Моля ви за мнения по въпроса.Благодаря предварително.
след като завърша тази втора година възможно ли е да прекъсна и да започна друга специалност в друг факултет,съответно като си държа кандидатстудентски изпит.След като завърша тази друга специалност да се върна към ПА и да си довърша двете оставащи години.Защото доколкото разбрах може да се прекъсне за срок от максимум 4 години,т.е достатъчно да завършиш през това време друга специалност.Моля ви за мнения по въпроса.Благодаря предварително.