Принцеса да м еизвинява, но ще кажа, че ''не мисля' се пише отделно
Има ли връзка музиката с външния вид?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Има ли връзка музиката с външния вид?
Ми аз кат съм сборен пункт, 'начи съм съвсеем отритната от обшеството,а?ама чие общество?твоето ли?не,мерси
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не неговото общоство - а нашето общество, вкл. и това на твоите родители. Обществото не е изградено на музикални принципи, а на идеята за съвместно съществуване. Нормално е всеки, който не иска да съществува съвместно с другите, да се самоизрита от тях. И изброените субкултури не искат да се асоциират с масата/стадото или както е там. В това няма нищо лошо, напротив - това е добър признак за развитието на обществото. Проблема на тези субкултури е липсата на ценности или наличието на псевдоценности, които те притежават. Скинарите са типичен пример.JudyRamone написа:Ми аз кат съм сборен пункт, 'начи съм съвсеем отритната от обшеството,а?ама чие общество?твоето ли?не,мерси![]()
В заключение ще кажа, че да си част от стадото не винаги е нещо лошо. Въпроса не е да си или да не си, а към кое ще си. Щото ако избора ми е чалгари или метъли, ще се обеся на кабела си за мишката на момента. Ще ме прощавате, ама мразя някой друг да ми лепи етикети, и то за простотиики като слушама музика. Или някво "музикално" малцинство да ми се пишат жертви, защото "са отхвърлени от обществото" - ще имате да взимате, като искате да се социализирате, зае^ете предразсъдъците и общувайте наравно със инакомислещите.
Модата и музиката са бизнес, изкуство, или квото ви хрумне. Но не и неща, дето да ви дават тон в живота. Щото най-малкото живота е измислен преди тях и то много векове преди тях. Щом хората са живее ли без музика и без парцалки векове наред, и ние ще се справи, лигльовци такива!
Казах!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Хаус.. Ужасен стил.. Готин сериалБeтон написа:Е значи ще са били точно чалгарчета.Solveig написа:Ами... в моя град всички чалгарчета се носеха точно като по наръчниците. Те и хаус слушат, често двете вървят ръка за ръка.
хаус![]()
![]()
![]()
Ужасен стил
П.П. Кой би познал, че въпреки, че съм изрусена, обичам да се обличам в свежи цветове (особено розово), слушам Children of Bodom... Май ще трябва да премина от тъмната страна.
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
- ellassence
- От дъжд на вятър
- Специалност: китаистика
Всички споделят много интересни и различни мнения по въпроса, а всъщност, според мен, поне( от личен опит го казвам) е най-важно човек да е честен към себе си, за да го възприемат останалите по-лесно... И ОТНОВО, когато човек се прикрива под дрехите с някаква определена цел( да се хареса на дадена група от хора), това е изключително неприятно, защото ПРОСТО НЕ СИ СЕБЕ СИ, а играеш роля... Когато парадираш с облекло, което предполага едни музикални вкусове, а не ги следваш... еми това не ми се струва вече редно 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ти може да си казал, ма аз и дума не прочетох от написанотоKristo написа:Не неговото общоство - а нашето общество, вкл. и това на твоите родители. Обществото не е изградено на музикални принципи, а на идеята за съвместно съществуване. Нормално е всеки, който не иска да съществува съвместно с другите, да се самоизрита от тях. И изброените субкултури не искат да се асоциират с масата/стадото или както е там. В това няма нищо лошо, напротив - това е добър признак за развитието на обществото. Проблема на тези субкултури е липсата на ценности или наличието на псевдоценности, които те притежават. Скинарите са типичен пример.JudyRamone написа:Ми аз кат съм сборен пункт, 'начи съм съвсеем отритната от обшеството,а?ама чие общество?твоето ли?не,мерси![]()
В заключение ще кажа, че да си част от стадото не винаги е нещо лошо. Въпроса не е да си или да не си, а към кое ще си. Щото ако избора ми е чалгари или метъли, ще се обеся на кабела си за мишката на момента. Ще ме прощавате, ама мразя някой друг да ми лепи етикети, и то за простотиики като слушама музика. Или някво "музикално" малцинство да ми се пишат жертви, защото "са отхвърлени от обществото" - ще имате да взимате, като искате да се социализирате, зае^ете предразсъдъците и общувайте наравно със инакомислещите.
Модата и музиката са бизнес, изкуство, или квото ви хрумне. Но не и неща, дето да ви дават тон в живота. Щото най-малкото живота е измислен преди тях и то много векове преди тях. Щом хората са живее ли без музика и без парцалки векове наред, и ние ще се справи, лигльовци такива!
Казах!
А и мама винаги ме подкрепя, така че нито дума за нейното общество!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- Just PRIDE, OK?
- В началото бе словото
- Специалност: The fuzz is watching you!
- Обратна връзка:
Абе мишка, ти пак май говориш неподготвен да го е*а. Я ми разкажи за проблемите на субкултурите и ценностите на СКИНАРИТЕ (винаги ми е била смешна тая дума, май само неграмотни селяндури я използват, кво ще кажеш по въпроса ? ) които не притежавали ? Айде да не се изказваме неподготвени, че очилцата може да придават интелигентен вид, ама не винаги.Не неговото общоство - а нашето общество, вкл. и това на твоите родители. Обществото не е изградено на музикални принципи, а на идеята за съвместно съществуване. Нормално е всеки, който не иска да съществува съвместно с другите, да се самоизрита от тях. И изброените субкултури не искат да се асоциират с масата/стадото или както е там. В това няма нищо лошо, напротив - това е добър признак за развитието на обществото. Проблема на тези субкултури е липсата на ценности или наличието на псевдоценности, които те притежават. Скинарите са типичен пример
По темата - човек може да слуша каквато поиска музика и да се облича по какъвто поиска начин. Субкултурите са нещо отделно. Там музиката се съчетава с други неща, които рефлектират върху облеклото.
А до колкото четох и в темата има хора, които се били отвратили от своите любовни субекти заради стила който слушат. Това достатъчно говори за умствения им потенциал.
Някой по назад каза че се отвращава от по големжки хора, които се обличат по странно. Мен пък ме отвращават 13 годишните нагримирани пикли с толкова къси поли, че направо... "Те ли ме изнасилиха мамо или аз си го търсех"
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
WTFJudyRamone написа: Принцеса да м еизвинява, но ще кажа, че ''не мисля' се пише отделно

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да не кажеш пак като преди в подобния случай, че не се придържам към темата...което си е факт, та затова се извинявам 
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- incontrastofsin
- В началото бе словото
Най-обичам да носим анцуНГ на даймънд, шапка на БеЕмВе и джапанки Сандик и кат' се прибера да си пусна Славито а след това да послушам малко олд скуул грайндкор и кръст.
Я от коя субкултура сам?
Къв външен вид кви пет лева. Всичко е до манталитет.
Ако ше си говорим за субкултурни смешки, то скиновете и новопоявилите се "кежуали" са най-смешното нещо. Изобщо, субкултура, която се гради на МОДА и робува на определени марки дрехи е пълна чекия...
Я от коя субкултура сам?
Къв външен вид кви пет лева. Всичко е до манталитет.
Ако ше си говорим за субкултурни смешки, то скиновете и новопоявилите се "кежуали" са най-смешното нещо. Изобщо, субкултура, която се гради на МОДА и робува на определени марки дрехи е пълна чекия...
Mama's in the fact'ry
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
He's lookin' for the food
I'm in the streets
With the tombstone blues
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
He's lookin' for the food
I'm in the streets
With the tombstone blues
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Да ти кажа музиката, дето я слушат хората неотменно има връзка не с друго, а с умствения багаж
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Я ти кажи какви ценнности притежават, кати си по-запознат?Just PRIDE, OK? написа: Абе мишка, ти пак май говориш неподготвен да го е*а. Я ми разкажи за проблемите на субкултурите и ценностите на СКИНАРИТЕ (винаги ми е била смешна тая дума, май само неграмотни селяндури я използват, кво ще кажеш по въпроса ? ) които не притежавали ? Айде да не се изказваме неподготвени, че очилцата може да придават интелигентен вид, ама не винаги.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
борим се толкова векове за човешки права, за да си налагаме сами ограничения върху външния вид?Субкултурите са нещо отделно. Там музиката се съчетава с други неща, които рефлектират върху облеклото.
не можете да ме убедите, че това е разумно.
а бе, ако не слушам никаква музика гол ли трябва да ходя?:)
Аз искам да попитам защо музиката определя как да се обличате? И какво има общо с това каква музика слушаш и колко умствен багаж имаш?
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
коефициентът на интелигентност твърдо има отношение към музикалните предпочитания.
най-простият пример за това е че музиката е вид култура, следователно познаването на определени стилове и групи е вид обща култура.
ако искаш можем и да задълбаем като навържем нещата с литература и изобразително изкуство. немалко автори дори обвързват произведенията си с определен тип музика( Керуак например.) Друг хубав пример е Кен Киси, автор на "Полет над кукувиче гнездо". Прекрасното на примера е не толкова, че Киси има банда, а това, че прототипът на Дийн Мориарти, Нийл Касиди е не само пряко свързан с музиката на Киси, но е също и известен с участието си в няколко телевизионни и кино прояви по това време.
иначе казано музиката е неминуема част от общата култура на човека. не наричайте черното- бяло. то не е .
най-простият пример за това е че музиката е вид култура, следователно познаването на определени стилове и групи е вид обща култура.
ако искаш можем и да задълбаем като навържем нещата с литература и изобразително изкуство. немалко автори дори обвързват произведенията си с определен тип музика( Керуак например.) Друг хубав пример е Кен Киси, автор на "Полет над кукувиче гнездо". Прекрасното на примера е не толкова, че Киси има банда, а това, че прототипът на Дийн Мориарти, Нийл Касиди е не само пряко свързан с музиката на Киси, но е също и известен с участието си в няколко телевизионни и кино прояви по това време.
иначе казано музиката е неминуема част от общата култура на човека. не наричайте черното- бяло. то не е .