Има ли връзка музиката с външния вид?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Има ли връзка музиката с външния вид?

Мнение от JudyRamone »

renesanz написа:значи просто не си го познавала добре...защото характера не си проличава от пръв поглед :)
Ооох, не е било пръв поглед!! Ако знаеш колко погледи (и на места зяпане ) е имало :lol: Мисълта ми е, че дойде неочаквано, нямаше припокриване между поведението му и онова, което харесва..та така, възмутих се.
pi4, успокой се моля ти се :lol:
И малко минахме към офтопик, според мен.АЗ вече си казах мнението по темата,нямам какво да добавя. А, само едно - наздраве! :drunken:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

pi4 написа:Много ми харесват изказванията на Renaissance,пък и е много хубавка :P
И на мен твоите изказвания ми харесват много и съм сигурен, че се обличаш като истински pi4. :mrgreen:
Всъщност я кажи какъв е дрес кодът на поп - фолка. :roll: (за момчетата питам)
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

От своя опит съдя - Умбро и светлосини дънки :lol:
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Мога да кажа, че в определени кръгове не те допускат, ако нямаш съответната визия. Аз се обличам съвсем неутрално по отношение на музикалния си вкус, понеже не искам да ми лепят етикети. Затова може би, когато веднъж ме водиха да ме запознаят с най-изпадналите метъли в моя град /както би казал Алеко - хасъл метъли/, въпросните метъли само ме изгледаха на кръв. :lol:
Не че е кой знае каква загуба, но ми стана забавно.

Пък може причината да е била в конкретната компания. Все пак най-сродните от сродните ми души имат именно метълски наклонности. :)

Споменахте дрескода на попфолка - има един блогър в blogspot.com, f**k the norm, и в две от статиите му - "Наръчник на хубавицата" и "Наръчник на хубавеца", всичко си е описано най-прецизно.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

това с наръчниците сме го коментирали даже. те са за хаус феновете ;) според мен не е никак редно момичетата да се обличат в златни панталонки и бели ботуши,защото харесват Андреа или Камелия,те могат да си ги харесват и без да им се виждат дупетата :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

renesanz написа:това с наръчниците сме го коментирали даже. те са за хаус феновете ;) според мен не е никак редно момичетата да се обличат в златни панталонки и бели ботуши,защото харесват Андреа или Камелия,те могат да си ги харесват и без да им се виждат дупетата :)
Ами... в моя град всички чалгарчета се носеха точно като по наръчниците. Те и хаус слушат, често двете вървят ръка за ръка.
Тия наръчници са легендарни в нета вече, евала на автора.
Всеки си решава какво е редно да носи и какво - не, но при положение, че любимата ти певица носи златни панталонки и каквото още там носи, може да се очаква, че и ти ще тръгнеш така.
Аз как почнах да нося карирани ризки /макар и не непрекъснато/, като прослушах Джон Фрушанте. :wink:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

JudyRamone написа:Аз съм имала само един-единствен такъв случай, за жалост беше с коридорната ми любов от даскало (която продължи 2 години впрочем). Та този пич на външен вид го докарваше хип и трип-хопър, докато не узнах, че е друсал кючеци в една дискотека :o Съответно това ме ужаси и аз почнах да се усъмнявам в любовта си :twisted: И веднага след това настъпи рязката промяна - от сексапилните коланчета, тениски и кецове, мина на скапания Умбро и на светлосините прилепнали дънки. И между нас вече беше свършено... :cry:
Викаш ако не се облича както ти се иска, и не слуша квото ти се иска, не е човек? :mrgreen:
Или не е любов, ако не е от твоя музикален стил? Истина е, че по-голяма простотия от предразсъдъците няма. В смисъл хората не бива да се определят по музиката, която слушат или по това как се обличат. Най-малкото защото тези неща са мода и тя се мени. Днеска е модерно да си с розова тениска, утре с тениска на Гурелище... и кво от тва?

Джъди, съмняваме че си ходила с него, с идеята че е по тежката музика, но когато се е оказал от по-леката, си го изгонила, тва не е ли лицемерие за това, колко са ти били истински чувствата?

Принципно повечето хора са некви тъпаци, които не могат да видят истинската личност, дълбоко в човека, и затова гледат външния вид и предпочитаната музика. И от години насам си имам мнение, че всеки който ме преценят по външния ми вид и любимата ми музика е глупак, и не си струва да му обръщам внимание. Просто държа да съм повече от това което се вижда, за разлика от много други хора, изпълнени с комплекси от сорта на "кой ше ме хареса ако не се обличам еди-как си" и "сега е модно да се слуша Х, и аз ше слушам Х"...

Смея се на всеки, за когото тези две неща са важни...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ти пък ме разпъна на кръст... :lol:
Мне, не съм престанала да се влюбвам в него всяка утрин заради музиката му!
Просто извъртях нещата откъм смешната им страна. А сега, ако обичаш, ме довърши с няколко камъка :P
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

@Kristo: Нещата не са толкова прости - либерте, егалите, фратерните... :lol:
Музикалният вкус, повече или по-малко, разкрива определен манталитет. Тук не става дума за предразсъдъци, а за някаква минимална съвместимост на личностите.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Solveig написа:@Kristo: Нещата не са толкова прости - либерте, егалите, фратерните... :lol:
Музикалният вкус, повече или по-малко, разкрива определен манталитет. Тук не става дума за предразсъдъци, а за някаква минимална съвместимост на личностите.
Не съм съгласен, музикалния вкус не разкрива нищо освен, каква музика харесваш. Защото човек може да е идиот, без значение метъл или чалгар. Човек може да е гнусен без значение рапър или електронен маняк. Но и човек може да е свестен без значение от тези стилове.... просто познаване на точните хора.

Манталитета е изграден преди музикалния вкус, той определя вкуса, а не вкуса манталитета. Ако видиш облечен в черни дрипи и с дълга коса грозник, не можеш да кажеш, че е метъл, по-скоро можеш да кажеш, че е прошляк. Тук музикалния му вкус няма общо. Освен ако хората не робуват на некви тенденции. Но със същия успех, можем да кажем, че е рапър.

Минималната съвместимост между личностите, е как си пасват като личности, но това не включва музика и стил на обличане. Личността не е това, което виждаш и чуваш, а напротив- това което не можеш да видиш и чуеш. Важното е и двамата да нямат предразсъдъци, за да си паснат - в този случай всичко друго няма значение. Но ако има единия поне, връзката е невъзможна. Не вярвам, да има метълка, която би тръгнала с чалгар. Не защото той ще е кофти тип, с гаден характер, а защото няма да се облича като нея и да слуша нейната музика. Това, с извинение, е ку*венско.... :mrgreen:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

айде ся...

Мнение от Ice_Spirit »

а ти де си видял такова животно ,което даваш като пример? :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: айде ся...

Мнение от Kristo »

Ice_Spirit написа:а ти де си видял такова животно ,което даваш като пример? :lol:
Кой пример по-точно, аз съм много детайлен принципно?

Ice_Spirit : метълка и чалгар и обратно
Аватар
charming
Драскач
Курс: завършил

Мнение от charming »

връзка според мен няма. по скоро с характер или нещо от сорта ,отколкото с външен вид.
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Solveig написа:Ами... в моя град всички чалгарчета се носеха точно като по наръчниците. Те и хаус слушат, често двете вървят ръка за ръка.
Е значи ще са били точно чалгарчета.

хаус :shock: :shock: :shock:
Ужасен стил :!:
Изображение
vvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvv »

Няма никаква връзка. За мен тези, които се обличат по странен начин (метъли, скеитъри, емо, скинари) са отблъснати по някакъв начин от обществото, движат се само с хора от тяхното си малко общество. Аз мога да си нося всякакви дрехи, стига те да ми харесват, немисля дали ще си кажат, че съм чалгар или каквто и да е. Харесвам всякакви стилове музика, стига найстина да са качествени парчетата.
Не съм герой, просто не изпитвам страх!!
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”