Мнение за явлението поп - фолк
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Мнение за явлението поп - фолк
Явно е възможно. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- renesanz
- Легендарен флуудър
не ми пречи да го слушам,но нямам такава музика на компютъра. предпочитам сръбската музика пред нашата. може би българската поп музика не се развива добре или поне това,което се издава е пълна гадост. за това всички разпускат и се веселят на чалга,музика,която е предпочитана от мнозинството. и не мисля,че е тема за дискусия,тъй като всичко опира до лични предпочитания.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ясно е, че всеки си има предпочитания. Обаче това е тема за явлението, което представлява тази музика и за влиянието, което тя оказва върху народа. Ако беше тема за самата музика, нямаше да е в този подфорум. 

музиката поп-фолк... нищо против... само да не ми я натрапват...
явленито поп-фолк... почти толкова здравословно като явлението чума...
както слушането на метъл може да ви превърне в сдухан, гаден, намръщен, мизантропичен, сатанистичен и не на последно място миризлив индивид( слушам доста краен метъл, но не съм такъв и тези които ме познават ще потвърдят), така и чалгата може да ви превърне в напудрен, изрусен, нагримиран и не се сещам повече епитети
тъпанар... изобщо всичко е до нагласа на човека... имам приятели поп-фолк маниаци, които са ми по-симпатични от други метъл маниаци... т.е всичко си е до човек... нямам против нито чалгата (поп-фолк), нито който и да е стил, жанр и т.н.... АЗ СЪМ ПРОТИВ СРЕЩУ ВСИЧКО КРАЙНО...
Отдел за борба с тавтологиите към Министерството на стила
явленито поп-фолк... почти толкова здравословно като явлението чума...
както слушането на метъл може да ви превърне в сдухан, гаден, намръщен, мизантропичен, сатанистичен и не на последно място миризлив индивид( слушам доста краен метъл, но не съм такъв и тези които ме познават ще потвърдят), така и чалгата може да ви превърне в напудрен, изрусен, нагримиран и не се сещам повече епитети
тъпанар... изобщо всичко е до нагласа на човека... имам приятели поп-фолк маниаци, които са ми по-симпатични от други метъл маниаци... т.е всичко си е до човек... нямам против нито чалгата (поп-фолк), нито който и да е стил, жанр и т.н.... АЗ СЪМ ПРОТИВ СРЕЩУ ВСИЧКО КРАЙНО...
Отдел за борба с тавтологиите към Министерството на стила
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бетон още не се е разписал тук.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
За музиката Поп-фолк...ок...който я харесва нека я слуша...
За Поп-фолк клубовете...КРАЙНО НЕГАТИВНО...
За мен едно такова място като Плаза, Ориенти, Най, Май Вай, глубове...Дай дай..вземи вземи и разни такива...просто са усъвременен модел на селските мегдани
...място където всеки може да си покаже новата дрешка...след като се е накиприл до дупка...да се събере с приятели и приятелки за да коментира другия..."Глей го, ся тоя как са е облякъл...въъъй"..."Мали тая как го върти тоя целулитен гъззз" и те така...
...в същото време тези клубове в голямата си част се посещават от хора които реализират наистина чужди за мен идеали...като БМВ петица...Ку седмица...и Яхууу апартмент на центъръ...
Отиват и си взимат 2 бутилки шампанско по 700лв...за да може едната да я изпият (колкото и да обичат ракия..все пак тя не е рентабилна), а след това да изпръскат другата по хората...туко виж ги забелязала някоя мадамъ със сходни виждания за живота...а тя горката лепи на висчко мъжко с кола и ааапартмент...защото сама осъзнава че чрез собствения си умствен потенциал или четерите си леви крайника не може да реализира тази заветна мечта (ааапартмент на центъръ) по никакъв друг начин, освен с другите и две природни дадености...
....а това с шампанското аз го наричам..."Снобизъм от селска величина"...изключително елементарен начин за популяризация на своята си особа...
...за съжаление тези клубове стават една смазваща всичко дуго индустрия...дори излезнаха от кръга на ориенталските ритми и преминаха...в гаврата за електронната музка - т.нар "хаЛус"...и пиянобарове...и тем подобни...
С поста си не искам да обидя никой на "селянин"...никога не съм се причислявал към големия град...не съм от столицата и никога няма да се отъждествя с нея...
...не съм потен, облечен в черно метъл...
...слушам Drum'n'Bass , Trance, Hard-techno, hardstyle...общо взето електронна музика...
...и посещавам клубове и партита с коренно различна философия от горепосочената...
За Поп-фолк клубовете...КРАЙНО НЕГАТИВНО...
За мен едно такова място като Плаза, Ориенти, Най, Май Вай, глубове...Дай дай..вземи вземи и разни такива...просто са усъвременен модел на селските мегдани
...място където всеки може да си покаже новата дрешка...след като се е накиприл до дупка...да се събере с приятели и приятелки за да коментира другия..."Глей го, ся тоя как са е облякъл...въъъй"..."Мали тая как го върти тоя целулитен гъззз" и те така...
...в същото време тези клубове в голямата си част се посещават от хора които реализират наистина чужди за мен идеали...като БМВ петица...Ку седмица...и Яхууу апартмент на центъръ...
Отиват и си взимат 2 бутилки шампанско по 700лв...за да може едната да я изпият (колкото и да обичат ракия..все пак тя не е рентабилна), а след това да изпръскат другата по хората...туко виж ги забелязала някоя мадамъ със сходни виждания за живота...а тя горката лепи на висчко мъжко с кола и ааапартмент...защото сама осъзнава че чрез собствения си умствен потенциал или четерите си леви крайника не може да реализира тази заветна мечта (ааапартмент на центъръ) по никакъв друг начин, освен с другите и две природни дадености...
....а това с шампанското аз го наричам..."Снобизъм от селска величина"...изключително елементарен начин за популяризация на своята си особа...
...за съжаление тези клубове стават една смазваща всичко дуго индустрия...дори излезнаха от кръга на ориенталските ритми и преминаха...в гаврата за електронната музка - т.нар "хаЛус"...и пиянобарове...и тем подобни...
С поста си не искам да обидя никой на "селянин"...никога не съм се причислявал към големия град...не съм от столицата и никога няма да се отъждествя с нея...
...не съм потен, облечен в черно метъл...
...слушам Drum'n'Bass , Trance, Hard-techno, hardstyle...общо взето електронна музика...
...и посещавам клубове и партита с коренно различна философия от горепосочената...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Of course not!
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Така! Колеги, аз съм философ, а ние философите, когато обсъждаме сериозен философски проблем, обичаме да работим с текстове. Ето защо смятам да цитирам няколко текста на поп-фолк парчета. Ще цитирам само известни песни, на известни изпълнители!
Моля админите и модовете да не ми трият поста, тъй като го публикувам единствено за целите на социо-културното изследване. Предварително се извинявам за нецензурния характер на текстовете и предупреждавам лицата под 18 години да не четат по-надолу.
18+
Започваме с една от най-известните фолк-диви - Галена и парчето й "Чупката":
"Кой си ти бе, кой си ти?
Ляво или дясно си?
Цяла нощ до теб лежах,
но че мъж си не разбрах"
Припев: "Чупката - бягай да се снимаш
чупката - няма да ме имаш
чупката - затова че пълна нула си в леглото"
Следва култовото парче на култовата певачка Ивана - "Смукача" (парчето има и клип и пред години го въртяха по някои кабелни телевизии):
"Зная имаше си стажа
А изчезна ти куража
ЕГН-то ли закъса
Че смукача ти се скъса"
Припев: "Смуууукача, опъни, опъни смукача
Смууууукача, не подкача, не подкача"
Сега започва да става "хард" - идва звездата от Вип Брадър Константин и парчето му, носещо многозначителното заглавие: "Кой живее в гаража":
"Номерът е ей сега да кажа:
питона искаш ли да ти покажа?
Питона, който гледам във гаража,
домашният любимец там стои"
Дръжте се колеги, дръжте се, защото иде ярката звезда на 90-те Валдес и уникалното парче "Рибна фиеста":
"И ловец съм и рибар съм
на закона ************
чужди булки в коли,
язовири и гори!
Хващам риба край рекича,
А отсреща гола ученичка,
Гола-гола, голеничка,
Тя пече се на тревичка."
(На мястото на звездичките (*) в телевизионната версия на песента се пее "цар и господар съм", но в оригиналната версия е "мамата е*ал съм".)
И сега - грандиозния финал - Сани и "Ах, банана":
"Ох, банана, ах, банана,
кеф ми става, що го хвана.
Колко е сладък, лъскав и гладък,
леко извит е и страховит е.
Налапах го аз, изпаднах в екстаз,
вкусих и дръпнах, как да го глътна?"
Ако някой не вярва, че съществува такава песен, нека да я чуе и види: http://vbox7.com/play:239d4c16
Предвид гореприведените цитати, възможно ли е да се спори на тема: "негативно социално явление ли е чалгията". Аз мисля, че спорът е не само излишен, но и не възможен...
Моля админите и модовете да не ми трият поста, тъй като го публикувам единствено за целите на социо-културното изследване. Предварително се извинявам за нецензурния характер на текстовете и предупреждавам лицата под 18 години да не четат по-надолу.
18+
Започваме с една от най-известните фолк-диви - Галена и парчето й "Чупката":
"Кой си ти бе, кой си ти?
Ляво или дясно си?
Цяла нощ до теб лежах,
но че мъж си не разбрах"
Припев: "Чупката - бягай да се снимаш
чупката - няма да ме имаш
чупката - затова че пълна нула си в леглото"
Следва култовото парче на култовата певачка Ивана - "Смукача" (парчето има и клип и пред години го въртяха по някои кабелни телевизии):
"Зная имаше си стажа
А изчезна ти куража
ЕГН-то ли закъса
Че смукача ти се скъса"
Припев: "Смуууукача, опъни, опъни смукача
Смууууукача, не подкача, не подкача"
Сега започва да става "хард" - идва звездата от Вип Брадър Константин и парчето му, носещо многозначителното заглавие: "Кой живее в гаража":
"Номерът е ей сега да кажа:
питона искаш ли да ти покажа?
Питона, който гледам във гаража,
домашният любимец там стои"
Дръжте се колеги, дръжте се, защото иде ярката звезда на 90-те Валдес и уникалното парче "Рибна фиеста":
"И ловец съм и рибар съм
на закона ************
чужди булки в коли,
язовири и гори!
Хващам риба край рекича,
А отсреща гола ученичка,
Гола-гола, голеничка,
Тя пече се на тревичка."
(На мястото на звездичките (*) в телевизионната версия на песента се пее "цар и господар съм", но в оригиналната версия е "мамата е*ал съм".)
И сега - грандиозния финал - Сани и "Ах, банана":
"Ох, банана, ах, банана,
кеф ми става, що го хвана.
Колко е сладък, лъскав и гладък,
леко извит е и страховит е.
Налапах го аз, изпаднах в екстаз,
вкусих и дръпнах, как да го глътна?"
Ако някой не вярва, че съществува такава песен, нека да я чуе и види: http://vbox7.com/play:239d4c16
Предвид гореприведените цитати, възможно ли е да се спори на тема: "негативно социално явление ли е чалгията". Аз мисля, че спорът е не само излишен, но и не възможен...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
^забрави "води ме в някоя квартална кръчма"...
ей това е тъпата съвременна българска жена -- иска някой да я ВОДИ, да я ЧЕРПИ, се СБИЕ заради нея, да КАРА БЯСНО... *опулена емотиконка*
не иска да построи мост, примерно
иска да я обслужат
в квартална кръчма
е не
ей това е тъпата съвременна българска жена -- иска някой да я ВОДИ, да я ЧЕРПИ, се СБИЕ заради нея, да КАРА БЯСНО... *опулена емотиконка*
не иска да построи мост, примерно
иска да я обслужат
в квартална кръчма
е не
Що бе? Това са много култови песни за маса... Мен лично много ме излълват.. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
И мен така, много са си готини песните. Текстът не е най-възвишеният на света, ама все пак това е музика, не литература. Пък и в чалгата се срещат и доста смислени текстове от време на време.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За маса най - добрият хит е 'Тигре, тигре".Prudence написа:Що бе? Това са много култови песни за маса... Мен лично много ме излълват..
- Of course not!
- ellassence
- От дъжд на вятър
- Специалност: китаистика
- Курс: първи
ми нищо лошо, всеки трябва да следва собствените си музикални предпочитания и да ги отстоява... това си е нещо много важно, защото музиката до голяма степен отразява същността ни, и ако някой намира своята истина в музиката на Ивана, Преслава и разните други, така да бъде... никой не може да му наложи друго, а и със сигурност ще намери последователи, всеки намира такива 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Смисълът на темата е не да налагаме някому наши музикални предпочитания, а да надникнем в деколтето на явлението поп - фолк и да обсъдим според нас какви са неговите достойнства, на какво възпитава и т.н. Това съм го написал доста подробно в първия пост. 
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Абе аз покрай тия твоите цитати ще почна да харесвам чалгавечен студент написа: ...