Има ли връзка музиката с външния вид?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: Има ли връзка музиката с външния вид?
И аз не виждам особена връзка. Това с обличането по определен начин при някои фенове на чалгата и метъла си е само мода, но не смятам че е задължително да следваш някакъв определен стил, за да си фен на някаква музика. По тази логика, аз като слушам много видове музика, трябва да изглеждам... по много интересен начин

I wanna fall from the stars straight into your arms
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Еми аз така изглеждам. Не е чак толкова сложно.fluffy cloud написа:По тази логика, аз като слушам много видове музика, трябва да изглеждам... по много интересен начин
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- renesanz
- Легендарен флуудър
с външния вид на феновете няма общо,по-скоро може да има общо с вида на изпълнителите. а и много фактори определят външния вид. аз като ходя на работа с токчета и слушам техно на mp3 player-a не означава,че не съм достатъчно голяма "фенка". смисъла на музиката не е приобщаването към определна групичка хора със сходни интереси! или се кефиш или не,това е.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Според мен пък смисълът на музиката въобще не се изчерпва с "или се кефиш, или не"!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- renesanz
- Легендарен флуудър
не съм написала това.
но сляпото следване на определен стил или мода еглупаво. и хората го правят за да се покажат на другите,за да разберат всички. което е безсмислено. всеки е намерил смсъл за себе си в музиката,която обича.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика 
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
аз пък не виждам никакъв смисъл от следване въобще.JudyRamone написа:Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика
подобно поведение, а също и гордостта от него са само и единствено белег за посредственост.
интелигентният човек има свои виждания.
да, и аз слушам пънк, да, и аз се кефя и на Уоти, и на Сид Вишъс, и най- вече на Джо Стръмър, но това не означава, че ще си сложа оранжев гребен и ще перкам по улицата с гордост, та да може всеки да види, че аз слушам тяхната музика. Мога да си я слушам и като си купувам дрехи, които ми харресват и ми отиват. За съжаление болшинството от метъл, пънк, готик и прочие субкултури фенове не са наясно не само с това, ами дори и с факта, че е препоръчително да носиш дрехи свой размер.
И не е вярно, че феновете на тази музика носят мешки и черни фланелки, защото това ги кефи. Не. Носят ги или защото нямат пари за други дрехи(което не е недостойно.), или защото търсят определена социализация(масовия случай).
А намирането на кумир в определен изпълнител просто доказва, че днес ние си имаме нова религия.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми и аз не съм с оранжев гребен...нещо не чаткам ква точно е връзкатаradja написа:аз пък не виждам никакъв смисъл от следване въобще.JudyRamone написа:Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика
подобно поведение, а също и гордостта от него са само и единствено белег за посредственост.
интелигентният човек има свои виждания.
да, и аз слушам пънк, да, и аз се кефя и на Уоти, и на Сид Вишъс, и най- вече на Джо Стръмър, но това не означава, че ще си сложа оранжев гребен и ще перкам по улицата с гордост, та да може всеки да види, че аз слушам тяхната музика. Мога да си я слушам и като си купувам дрехи, които ми харресват и ми отиват. За съжаление болшинството от метъл, пънк, готик и прочие субкултури фенове не са наясно не само с това, ами дори и с факта, че е препоръчително да носиш дрехи свой размер.
И не е вярно, че феновете на тази музика носят мешки и черни фланелки, защото това ги кефи. Не. Носят ги или защото нямат пари за други дрехи(което не е недостойно.), или защото търсят определена социализация(масовия случай).
А намирането на кумир в определен изпълнител просто доказва, че днес ние си имаме нова религия.
Не става дума да се докарваш на външен вид само за да се знае коя банда слушаш - това е супер повърхностно и..хмм - посредствено?! Тук говорим (или поне аз говоря
Не говори за "болшинтсва", че това най-много ми бърка у мозъка! Най-мразим някой да ми казва ква съм и що съм, съдейки по "останатиле" или "повечето".
Интелигентният човек има свои виждания - ок. И кво, тениската ми на Клаш означава,че нямам свои виждания? А гребенът означава, че нямам вкус за две стотинки?
Вие отделяте музиката като нещо самостоятелно, но това НЕ Е така! Поне в моя случай и за хората като мен. Е, да, Риханна едва ли ще може да направи някоя запазена марка, ето нейната музика е вече музика колкото да не зАспиш вечерно време, когато някой от съседния блок е решил да прави купон. И все пак аз си говоря за себе си и смятам (а и от личен опит знам), че всичко е навързано, още повече, че нямам причини да се крия или да се срамувам от това, което харесвам или което съм.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Спокойно, накрая като почнем работа, всички ще сме еднакви... 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като се има предвид, че планирам бъдещите осем години от живота си да прекарам в учене....имам още осем години индивидуалност 
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Предпочитам да комуникирам с хора, които се обличат "чалгарски", но са чисти и спретнати, отколкото с някакви хипари, пънкари и прочее, които се хвалят, че чорапите им стоят изправени...
Не казвам, че всички са такива!
Да се уточня, докато не сте ме нападнали...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
извини ме. няма да ползвам антитеза в следващите си постове, за да може да ги разбираш.
много нормални хора си причиняват неща, които не само не им харесват, ами дори не понасят само защото така е общоприето. виж колко хора работят например.
защо това да не се отнася и за дрехите?
това че на теб някои неща ти харесват и ги носиш не означава, че това е задължително. не означава и че много хора, които носят същите неща, не го правят само за да ги приемаш.
тийнобществото има един много педерастки принцип: "или си с нас, или си против нас". затова и много хора стават "някакви" и са "истински", докато не спре да им пука и не започнат да бъдат "себе си".
лично аз нямам нужда от друго одобрение освен от своето.
харесвам разнообразна музика.
и се обличам така, както ми е кеф.
а да..и напълно разбирам Ерик Клептън, когато излиза на концерт по едноцветна фланелка. Причината е проста. Всичко там е музика.
поанта: нямам нищо против хората, които подражават на музикалните си кумири. нямам нищо против и облеклото им. просто не го считам за проява на особена индивидуалност и на особена интелектуалност.
много нормални хора си причиняват неща, които не само не им харесват, ами дори не понасят само защото така е общоприето. виж колко хора работят например.
защо това да не се отнася и за дрехите?
това че на теб някои неща ти харесват и ги носиш не означава, че това е задължително. не означава и че много хора, които носят същите неща, не го правят само за да ги приемаш.
тийнобществото има един много педерастки принцип: "или си с нас, или си против нас". затова и много хора стават "някакви" и са "истински", докато не спре да им пука и не започнат да бъдат "себе си".
лично аз нямам нужда от друго одобрение освен от своето.
харесвам разнообразна музика.
и се обличам така, както ми е кеф.
а да..и напълно разбирам Ерик Клептън, когато излиза на концерт по едноцветна фланелка. Причината е проста. Всичко там е музика.
поанта: нямам нищо против хората, които подражават на музикалните си кумири. нямам нищо против и облеклото им. просто не го считам за проява на особена индивидуалност и на особена интелектуалност.
Това към мен ли беше адресирано?

- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не ,към мен, но сега не съм в състояние да го разбера и прочета правилно,че имаше блато-парти тая вечер и така...
сори за офтопика
сори за офтопика
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- Just PRIDE, OK?
- В началото бе словото
- Специалност: The fuzz is watching you!
- Обратна връзка:
Мн ясно!!! Особено за момичетата важи тва!Предпочитам да комуникирам с хора, които се обличат "чалгарски", но са чисти и спретнати, отколкото с някакви хипари, пънкари и прочее, които се хвалят, че чорапите им стоят изправени...
Иначе аз обличам чисти дрехи с които да изглеждам спретнат. Това че обичам определени неща - вид обувки, вид фанелки или нещо от сорта не означава че бих носил само такъв тип дрехи. Младежите трябва да си начешат крастата и никой да не им пречи в тва начинание е моята теза.