Има ли връзка музиката с външния вид?

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: Има ли връзка музиката с външния вид?

Мнение от fluffy cloud »

И аз не виждам особена връзка. Това с обличането по определен начин при някои фенове на чалгата и метъла си е само мода, но не смятам че е задължително да следваш някакъв определен стил, за да си фен на някаква музика. По тази логика, аз като слушам много видове музика, трябва да изглеждам... по много интересен начин :lol: :lol:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

fluffy cloud написа:По тази логика, аз като слушам много видове музика, трябва да изглеждам... по много интересен начин
Еми аз така изглеждам. Не е чак толкова сложно.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

с външния вид на феновете няма общо,по-скоро може да има общо с вида на изпълнителите. а и много фактори определят външния вид. аз като ходя на работа с токчета и слушам техно на mp3 player-a не означава,че не съм достатъчно голяма "фенка". смисъла на музиката не е приобщаването към определна групичка хора със сходни интереси! или се кефиш или не,това е.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Според мен пък смисълът на музиката въобще не се изчерпва с "или се кефиш, или не"!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

не съм написала това. ;) но сляпото следване на определен стил или мода еглупаво. и хората го правят за да се покажат на другите,за да разберат всички. което е безсмислено. всеки е намерил смсъл за себе си в музиката,която обича.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика :)
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

JudyRamone написа:Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика :)
аз пък не виждам никакъв смисъл от следване въобще.

подобно поведение, а също и гордостта от него са само и единствено белег за посредственост.

интелигентният човек има свои виждания.

да, и аз слушам пънк, да, и аз се кефя и на Уоти, и на Сид Вишъс, и най- вече на Джо Стръмър, но това не означава, че ще си сложа оранжев гребен и ще перкам по улицата с гордост, та да може всеки да види, че аз слушам тяхната музика. Мога да си я слушам и като си купувам дрехи, които ми харресват и ми отиват. За съжаление болшинството от метъл, пънк, готик и прочие субкултури фенове не са наясно не само с това, ами дори и с факта, че е препоръчително да носиш дрехи свой размер.

И не е вярно, че феновете на тази музика носят мешки и черни фланелки, защото това ги кефи. Не. Носят ги или защото нямат пари за други дрехи(което не е недостойно.), или защото търсят определена социализация(масовия случай).

А намирането на кумир в определен изпълнител просто доказва, че днес ние си имаме нова религия.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

radja написа:
JudyRamone написа:Между "сляпо следване" и "следване с виждане" има огроомна разлика :)
аз пък не виждам никакъв смисъл от следване въобще.

подобно поведение, а също и гордостта от него са само и единствено белег за посредственост.

интелигентният човек има свои виждания.

да, и аз слушам пънк, да, и аз се кефя и на Уоти, и на Сид Вишъс, и най- вече на Джо Стръмър, но това не означава, че ще си сложа оранжев гребен и ще перкам по улицата с гордост, та да може всеки да види, че аз слушам тяхната музика. Мога да си я слушам и като си купувам дрехи, които ми харресват и ми отиват. За съжаление болшинството от метъл, пънк, готик и прочие субкултури фенове не са наясно не само с това, ами дори и с факта, че е препоръчително да носиш дрехи свой размер.

И не е вярно, че феновете на тази музика носят мешки и черни фланелки, защото това ги кефи. Не. Носят ги или защото нямат пари за други дрехи(което не е недостойно.), или защото търсят определена социализация(масовия случай).

А намирането на кумир в определен изпълнител просто доказва, че днес ние си имаме нова религия.
Ми и аз не съм с оранжев гребен...нещо не чаткам ква точно е връзката :roll: Хората си правят гребени, щото им се кефят, никой нормален няма да си прави нещо, което не му харесва.
Не става дума да се докарваш на външен вид само за да се знае коя банда слушаш - това е супер повърхностно и..хмм - посредствено?! Тук говорим (или поне аз говоря :roll: ) за отношение (при пънка) и начин на живот (при другите субкултури). Вие си тъпчете на едно място за некви тениски на групи (които принципно като идея са супер яки и не виждам що да не нося тениска на Клаш, та да се знае, че слушам ИМЕННО тях??при това баш мой си размер :!: )
Не говори за "болшинтсва", че това най-много ми бърка у мозъка! Най-мразим някой да ми казва ква съм и що съм, съдейки по "останатиле" или "повечето".

Интелигентният човек има свои виждания - ок. И кво, тениската ми на Клаш означава,че нямам свои виждания? А гребенът означава, че нямам вкус за две стотинки? :shock:

Вие отделяте музиката като нещо самостоятелно, но това НЕ Е така! Поне в моя случай и за хората като мен. Е, да, Риханна едва ли ще може да направи някоя запазена марка, ето нейната музика е вече музика колкото да не зАспиш вечерно време, когато някой от съседния блок е решил да прави купон. И все пак аз си говоря за себе си и смятам (а и от личен опит знам), че всичко е навързано, още повече, че нямам причини да се крия или да се срамувам от това, което харесвам или което съм.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Спокойно, накрая като почнем работа, всички ще сме еднакви... :D
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Като се има предвид, че планирам бъдещите осем години от живота си да прекарам в учене....имам още осем години индивидуалност :lol:
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Предпочитам да комуникирам с хора, които се обличат "чалгарски", но са чисти и спретнати, отколкото с някакви хипари, пънкари и прочее, които се хвалят, че чорапите им стоят изправени...

Не казвам, че всички са такива!
Да се уточня, докато не сте ме нападнали...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

извини ме. няма да ползвам антитеза в следващите си постове, за да може да ги разбираш.

много нормални хора си причиняват неща, които не само не им харесват, ами дори не понасят само защото така е общоприето. виж колко хора работят например.
защо това да не се отнася и за дрехите?

това че на теб някои неща ти харесват и ги носиш не означава, че това е задължително. не означава и че много хора, които носят същите неща, не го правят само за да ги приемаш.

тийнобществото има един много педерастки принцип: "или си с нас, или си против нас". затова и много хора стават "някакви" и са "истински", докато не спре да им пука и не започнат да бъдат "себе си".

лично аз нямам нужда от друго одобрение освен от своето.
харесвам разнообразна музика.
и се обличам така, както ми е кеф.

а да..и напълно разбирам Ерик Клептън, когато излиза на концерт по едноцветна фланелка. Причината е проста. Всичко там е музика.

поанта: нямам нищо против хората, които подражават на музикалните си кумири. нямам нищо против и облеклото им. просто не го считам за проява на особена индивидуалност и на особена интелектуалност.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Това към мен ли беше адресирано?
:lol:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Не ,към мен, но сега не съм в състояние да го разбера и прочета правилно,че имаше блато-парти тая вечер и така...
сори за офтопика
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
В началото бе словото
Специалност: The fuzz is watching you!
Обратна връзка:

Мнение от Just PRIDE, OK? »

Предпочитам да комуникирам с хора, които се обличат "чалгарски", но са чисти и спретнати, отколкото с някакви хипари, пънкари и прочее, които се хвалят, че чорапите им стоят изправени...

Не казвам, че всички са такива!
Да се уточня, докато не сте ме нападнали...
Мн ясно!!! Особено за момичетата важи тва!

Иначе аз обличам чисти дрехи с които да изглеждам спретнат. Това че обичам определени неща - вид обувки, вид фанелки или нещо от сорта не означава че бих носил само такъв тип дрехи. Младежите трябва да си начешат крастата и никой да не им пречи в тва начинание е моята теза.
Изображение
Our Pride is our crime! http://pridebg.wordpress.com/ No shame, just PRIDE!
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”