Авто тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Авто тема

Мнение от HeyGod »

За устройство ;).
За каране си има курсове,нали? :)
Но може и за двете принципно :P.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

В някои учебници за шофьори има и описание за устройство и кое как. Иначе на шофьорските курсове не те учат кой знае колко да караш.

Книги има много - можеш да обиколиш по книжарниците да видиш кви книги предлагат и учебници. Между другото за техникумите има учебници за двигатели, устройството като цяло и т.н. Честно казано аз и не разбирам от коли,така че да мога да предложа нещо :) Пък и не съм чела.

Аз заглавия и имена не помня, а тези, които имам в нас са доста стари издания, така че няма да ги намериш по книжарниците.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Писе, пиши ми на лични, кои са тия двамата, че няма да спя цяла нощ.
А нашата колица, милата, първо ни отръска 750 кинта за счупен съединител :lol: , а сега изведнъж спира и отказва да пали. Милото казва, че прегрявала и било от имобилайзера, но на мен не ми звучи много логично, ама знам ли. Ще ходим на 9ти до Киа, че само те имали не нам си ква джаджа, за да проверят имобилайзера.
И ако трябва да оставим там колата, въобще не виждам как ще стигам до работа - Околовръстното затворено, не минава ГТ, съседът е в отпуска (а той ме кара 2 седмици, от както го има тоя проблем), абе.. тъпа работа ;)
Някакси не се виждам да ходя пеша 10 км на ден и то за кво - за да ходя на работа. Не съм чак такъв ентусиаст, да ме прощава Берс.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Киа ли ви е колата?Ако да,много вероятно наистина да е от имобилайзера...Не се връзвайте,ако кажат,че е изгорял компютър :|
Изображение
Изображение
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Аз се движа с това от подписа, ама много гълта да му се не знае... няма spit or swallow, само swallow :mrgreen:

P.S- Crem- нова ли е?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Kia е, не е нова, ама...май е 2000 година или 99. Даже не знам дали има компютър в нея :shock: Така като я гледам, не ми изглежда да има :mrgreen: Ще му предам да не се връзва, аз ги знам, че те малко си ги насосват нещата в официалния сервиз, ама...наш'та е рядка порода и няма къде другаде да го проверят тоя имобилайзер. :roll:
Аз показвала ли съм ви я? Тя Писобела се е возила даже. :D
Ето я:
http://farm3.static.flickr.com/2253/234 ... bc.jpg?v=0
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Влюбен съм в новия Додж Вайпър. :)

Мноооого радва. :bounce:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

Како :mrgreen: нашата е 99 година и има компютър,тъй че...2 пъти в сервиза ни казваха,че е изгорял компа и го сменят с нов,но се оказа,че всъщност имобилайзера подава грешки и блокира компютъра...Какви са симптомите на колата?Пали ли или въобще е замлъкнала?Ако случайно се окаже нещо подобно ще пиша телефона на момчето,дето ни оправи стария комп,премахна там джаджата и засега никакви проблеми не е давала.Просто не се предоверявайте на тия в официалния сервиз,действат малко прибързано.
Изображение
Изображение
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Стига бе, имало комп, тя сиди даже няма, комп има. Баси ква яка кола сме си купили :lol:

Значиии, прави така. Пали си в двора, излизаме в града, караме си, караме си, караме си и в един момент - цък, умир. Спира двигателят - я на кръстовище, я на тясно, я на някое друго подходящо място. После кака ви се прави на шофьор, а Лордчо бута. Забутваме я да не пречи и сядаме да четем книжки. След 5 минути - проба - не пали. И това се повтаря няколко пъти. Обикновено между 53 минута и 70тата пали като пич и тръгва. Лордчо твърди, че двигателят прегрява и трябва да изстине, обаче нещо ми говореше и за имобилайзер. Аз не намирам връзка между двете, но както стана ясно, не съм особено веща. Тва да не е френски, че да го разбирам :lol:
А ваш'та Киа каква е, Мира?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

"Компа" всъщност е близо до двигателя разположен. Той няма дисплей, и се разчита със специална апаратура в сервиз! 8)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аха, точно така. Пробвахме в няколко сервиза - нямаха апаратурата за нашия модел. И за тва в официалния. Пък техния човек беше в отпуск 2 седмици, като се върна ни даде час за след 8 дни и така 1 месец вече...сме почти без кола, ползваме я в краен случай. :|
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

Хммм,значи не е същото,при нас проблема беше голям,въобще не палеше. Но при Киите имобилайзера май създава проблеми :roll: А нашата е Шума :) Някакво такова,само че пясъчна на цвят - http://www.cars-directory.net/gallery/k ... 312_p.html
Изображение
Изображение
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Ей, аз мислех такава да си взема наскоро, но ме насочиха в друга посока :mrgreen:
Иначе това с имобилайзера може и да е от ключа- имате ли резервен? Пробвайте с него да покарате... впрочем, то самия ключ ли изключва имобилайзера или имате дистанционно? Защото при мене е вграден във ключа и понякога съм чувал, че като му падне батерията и прави мизерии.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

И с двата ключа прави така :lol:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

не се мъкнете по майстори оставете я в сервиз на Киа пък когато стане. ако искам ми пиши на л.с. модел и година на колата,аз ще проверя в един сайт какви пари са компютрите ако ги има изобщо.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”