То пък елитното вече май е като скъпото на циганската сергия... В смисъл - всеки налита на това дето се чуло, че е най-елитното и което годишно бълва 1000 'специалиста'... И след това бачкаш цял живот нещо което изобщо не ти е по душата и, в което не можеш да се реализираш никога(защото не можеш да се реализираш в нещо, което не ти е интересно да работиш). Разбира се, не казвам нищо против самите специалности... Естествено, че МО, наример, или право, или икономики разни са хубави специалности и на много хора найстина им се иска да ги учат. Но познавам съученици, дето записаха такива специалности само защото са най-елитни и за да удоволетворят мама и тате... И вместо, примерно, да станат страхотни историци или специалисти по "Автоматка" те стават поредния посредствен нотариус или чиновник някакъв...
Та идеята ми е, че според мен няма посредствена специалност и елитна... Ако аз искам да издавам кнги например ( хора всякакви

) защо ще ми се казват, че е по-хубаво да уча Междунардни Отношения, което ми е супер далечно например... идеята ми е, че най-полезни бихме били и за себе си и за близките си, и за обществото ако учиме това, което искаме, и в което сме най-добри, а не това, което в справочника на СУ пише че се влиза с най-големи цифрички..балове