3 невзети изпита?
Модератори: Methuselah, thegirl
- Tanparmaiel
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
3 невзети изпита?
Много ми стана критично положението. До тук имам 2 невзети, от септемврийската сесия обаче имам още един изпит да взимам, но вече много се страхувам да не ме скъсат и на него.
Въпросът ми е, ако (не дай боже) остана с 3 невзети изпита, какво мога да направя, за да не прекъсна? Разбрах, че мога да подам молба до ректора (или декана?!) да ми разреши да се запиша във втори курс. Само че какво да пиша в тази молба, до кого да е точно, къде и кога да я подам? После в какви срокове ще стане ясен резултатът и каква е вероятността да ми одобрят молбата? Изобщо каква е цялата процедура?
Всякаква информация ще ми бъде от полза и ще съм много благодарна, ако някой отдели време да ми обясни.
Въпросът ми е, ако (не дай боже) остана с 3 невзети изпита, какво мога да направя, за да не прекъсна? Разбрах, че мога да подам молба до ректора (или декана?!) да ми разреши да се запиша във втори курс. Само че какво да пиша в тази молба, до кого да е точно, къде и кога да я подам? После в какви срокове ще стане ясен резултатът и каква е вероятността да ми одобрят молбата? Изобщо каква е цялата процедура?
Всякаква информация ще ми бъде от полза и ще съм много благодарна, ако някой отдели време да ми обясни.
- LFirestorm
- В началото бе словото
Re: 3 невзети изпита?
Oх ... Съвет - дай всичко от себе си и вземи дискретни 2
Другите варианти не са на 100% сигурни, а има и много неприятни такива ... Така, че - сериозно на изпита и догодина да ходим на Анализ 2 
Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.
- Tanparmaiel
- Обратна връзка:
Правя каквото мога по въпроса 
Просто искам да съм подготвена за най-лошото
Просто искам да съм подготвена за най-лошото
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
С молба би трябвало да можеш. По принцип записваш с 2, за един изпит се правят компромиси
Поне в голяма част от случаите - зависи и какви са ти изпитите.
Иначе не знам за молбата кви са условията - питай секретарките
Иначе не знам за молбата кви са условията - питай секретарките

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Tanparmaiel
- Обратна връзка:
Гаднички са ми изпитите. Не съм единствената с невзети точно тези изпити.Pisobella написа:...зависи и какви са ти изпитите...
Ох, множе ли толкова ужасно да стане!
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Молба до декана.Принципно ми казаха, че се прави леко "под сурдинка", но ако решат да откажат може да попаднат в ситуация където губят на 100% ...то и аз се надявам да си взема УП, че иначе оставам с 3
След събота ще мога да ти кажа със сигурност, пиши ми ако се наложи 
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
И аз имам въпрос. Един познат, първи курс, я закъса с 3 изпита - ООП, ЛА, ДИС2. До колкото знам, закъсал я е бил и по други, но тях успял да ги вземе - на фона на факта, че изпитите бяха буквално всеки ден... Не е малко.
Та става въпрос за човек, влязъл във ФМИ с успех над 5 и 50 от изпит, който е ходил по олимпиади и състезания и който е наистина страшно умен, но уви, родителите му нямат възможност да го издържат в София и му се е налагало да работи и сам да се издържа като цяло и не му е оставало много време за учене и за ходене на упражнения. А особено по ДИС задачите не знам от къде другаде може да си ги научи човек.
Знам, че при старата деканка тия неща са минавали лесно. Как е при новата? Какво да се пише в една молба, на какво да се наблегне в нея?
Та става въпрос за човек, влязъл във ФМИ с успех над 5 и 50 от изпит, който е ходил по олимпиади и състезания и който е наистина страшно умен, но уви, родителите му нямат възможност да го издържат в София и му се е налагало да работи и сам да се издържа като цяло и не му е оставало много време за учене и за ходене на упражнения. А особено по ДИС задачите не знам от къде другаде може да си ги научи човек.
Знам, че при старата деканка тия неща са минавали лесно. Как е при новата? Какво да се пише в една молба, на какво да се наблегне в нея?
Имам един тъп въпрос. Какво значи прекъсване и презаписване, каква е разликата? При презаписване повтаращ същата година ли и имаш право да се явиш на сесийте за да си вземеш изпитите.
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
Ами то новата деканка е деканElcho написа:И аз имам въпрос. Един познат, първи курс, я закъса с 3 изпита - ООП, ЛА, ДИС2. До колкото знам, закъсал я е бил и по други, но тях успял да ги вземе - на фона на факта, че изпитите бяха буквално всеки ден... Не е малко.
Молбата е в свободен текст, към декана, трябва да са изтъкнати наистина сериозни причини(поне така ми казаха в канцеларията), за да мине молбата.Общо взето е :
"Моля да бъда допуснат да запиша Х курс, през учебната 2008/2009 година с 3 невзети изпита, поради...."
И изброява какви са причините, като трябва да приложи и някакъв документ, който удостоверява фактите(работа, болест и т.н.)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Мхм... благодаря за информацията. Това, че е влязъл с висок успех дали би имало някакво влияние и дали е добра идея да го пише в молбата?
-
lilia.toteva
- В началото бе словото
- Специалност: Matematika
3 невзети изпити?!
Искам да попитам какво ще стане ако ме скъсат и на 3-те изпита сега? Ще продължа ли 2-рия семестър или ще ми приключат студентските права? ( 1 курс съм ) Благодаря предварително 
Re: 3 невзети изпити?!
Ще продължиш.
По правилник прекъсваш, ако след септемврийската сесия имаш повече от два невзети изпита.
По правилник прекъсваш, ако след септемврийската сесия имаш повече от два невзети изпита.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Продължаваш, да. Септември се разбира дали ще си все още студент в зависимост от това как си се представила на поправителната сесия.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Леле, слава Богу, е, мен в НАЙ-УЖАСЯВАЩИЯ случай ще ме скъсат на два изпита от общо три ахахахах
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
аз имам 4ри изпита и на 2 ме скьсаха
остават още 2 ама положението не е добре и там