ЕТНОЛОГИЯ

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Re: ЕТНОЛОГИЯ

Мнение от MARRISSA »

Бтв, някой да знае кога е поправката по Бг етнология?
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

За зайците специално: На 1ви Октомври .. не знам от колко часа, но след като свърши встъплението на Краси Стоилов гледайте да не се изнизвате толкова бързо, защото 2ри курс (о боже сега това сме ние :roll: ) сме се запасили с много :occasion5: пфф каква е тая бира .. нищо - с много алкохол и малко мезе за цвят, които с гордост ще внесем в 40та, за да полеем началото на новите мъки :blackeye: :drunken: :mrgreen:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Рали да не издаваме всички изненади пред първокурсниците, че няма да им е интересно....Ще кажа само - да знаете какво ви чака на Коледа :lol: :lol: :lol:

Колеги, кога трябваше да си предаваме теренните изследваня в СУ, че забравих :roll:
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от MARRISSA »

Едната дата е на 15ти ама другата (спорим с Теди) дали е 26ти или 22ри септември не знам :mrgreen:
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Леле, ама то няма време, трябва да почвам да пиша...А вие кога ще ходите?
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
etnolojka:)
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от etnolojka:) »

еее колегите първи курс къде се изгубихте :P :lol: :D на първи всички да сте на линия, да не си тръгнете бързо бързо :D , че все хубави изненади ви чакат :P :lol: :D иначе втората дата до колкото аз разбрах е 26-и септември :) готови ли сте вече? :P
Не си давай много зор,най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

еййййййййййй, стрига бре! Как може така!? Ами 6то забравяте колегите от горните курсове да поканите на първи и тези позавършилите като мене вече. Ама верно че ние си знаем де :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ей видяхте ли, че практиката е най-якото нещо на специалността!!! Радвам се че ви е изкефило, може би не всички, ама поне форумците :salute: А дано успея да се организирам да намина на 1ви, че пък аз отивам в края на месеца на терен у братска Македония, ама би трябвало на 30ти да пътувам обратно :bounce: Та надявам се да ги видим наште нови зай4ета :albino: И да пийнем подобаващо :wav:
Аватар
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

е вие си знаете, че сте добре дошли :wink: :thumbleft: :D първокурсници, четвъртокурсници, завършили вече 40-та ---> е отворена за всички :wav: :occasion5: :D :thumbright: ехеее на терен в македония, да ти завиди човек :) :D :hello1: и на първи всички на линия, че трябва да се отбележи подобаващо началото на учебната година :occasion5: че до другата практика тежка година ни чака :D а за златоград - надмина всичките ми очаквания, едва ли има някой недоволен :D
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Е как бе не сме забравили стршие :salute: ама сега трябва да обърнем внимание и ние на зайчетата :mrgreen: :albino: Практиката бешееее :wav: не може да се опише :drunken:
За 1ви -> "колкото повече- толкова повече и по-добре :occasion5: " и марги то изненади изнанади ама и те ще се чудят като нас миналата година от къде им е дошло :mrgreen: така, че аз само предупреждавам :mrgreen: :mrgreen:
ПП: 26-ти е 2рата дата
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Ми те първокурсниците както всяка година, и сега 6те се разбягат бързичко. Ама простено им е, винаги е така. Ама старите пушки си знаят какво и как се прави :mrgreen:
ей я споделете така съвсем накратичко кой по каква тема е работил, 4е ми е любопитно какви са тенденциите при младежта :roll: Успех с обработката на материалите :read2: Ма виет сте пичове, 6е се оправите
Аватар
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

аз събирах материал за "традиционно народно облекло. накити" :wink: темите, който преобладаваха обаче бяха---> архитекура, сватбени и погребални обичаи :wink: :D
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Да основно бяха за ахритектура, погребения и сватби :mrgreen: Аз се забих с мн кофти тема - "Демонология" до година няма да правя пак същата грешка :drunken: С нещо по земно ще се занимавам :alien: Я препоръчай нещо :roll:
А новите ни попълнения продължават да не пишат .. май тая година и за по едно няма да останат на 1ви :blackeye: :blackeye:
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Защо да си се забила с демонологията? Тя верно, че е почти извънземна, ама е забавна тема за работа. Краси (доц. Стоилов де) не ви ли е разказвал разни случки със студенти - примерно за един дето събирал за вампири и плакал първите дни "туууука няма вампириииииииии" И после обаче взело та му потръгнало с темата и предавал хубави материали.
Аз си събирах всичките години демонология, наистина ми бе6е интересно и мн. хубави истории за дракуси, стопани, магии и тем подобни неща имам. Някой направо са извънземни верно :mrgreen: Макар че не винаги е лесно да ги разприказваш хората за тия неща. Не знам де, то при всеки е различно. Ама щом си избрала тази тема, вероятно имаш интерес към подобни неща, може би просто терена не ти е потръгнал добре.
Иначе теми за работа безброй може и някакви по-съвременни неща да се работят, макар че най-добре е да си се учиш с традиционните теми. С времето ще си набараш интересна тема, стига да те кефи етнологията
:thumbleft:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Е на мен Демонологията си ми е интересна определено, за това и се захванах .. ама то проблема беше, че аз ги знам по един начин нещата, а там, където бяхме беше съвсем различно .. не че не ми разказваха хората, напротив доста интересни неща ми казаха .. но и другото , което е, че на мен си ми беше малко неудобно да питам .. може би понататъка ще се поотракам :mrgreen: :mrgreen:
а иначе чичо Краси ни е разправял да .. а дано да ми хареса материалчето :mrgreen:
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Е да - по книжките е едно, на терен по-друго. Ама то тва е якото - да се чустваш като първооткривател :bounce: Ще се поотракаш с времето - беше ме срам да си кажа одеве - този плачещият бях аз :oops: Хахахахахахах :P :P :P :P :P :P Не бе в действителност до сълзи и сополи не се е стигало, Краси украсява малко. Ма верно никой нещеше да ми говори, беше гадно. Почнах с астрономия - баси некав дядо на 90 г ми разправя че луната е планета и в зависимост от положението спрямо слънцето и земята има затъмнения, слънцето било звезда... А нали се сещаш аз какви неща чакам да ми разкаже. И викам - край, почвам с демонологията. И там пак не стана, половин практика мина - аз нямам ред записан. Хахахахах, сега колко ми е забавно като се сещам. Та не се притеснявай, тебе поне няма да те разправят вече седма ли осма ли година като пример за ревящ етнолог :D :D :D
Заключено

Обратно към “ИФ”