КСК '05 приключи, така че използвам да поздравя всички, които са се справили успешно. Новите кандидат-студенти вече сме под пара и се трудим. Но стига с уводните думи, а конкретно - разгледах постовете във връзка с изпита по английски и понеже не можах да си отговоря на някои въпроси пускам тази тема.
* Интересува ме дали знаете какви са точните критерии за оценяване с подробности или от къде могат да се разберат (под точки и особено за желаните от проверяващите особености, които есето трябва да има).
* Окончателно ли отпадна устният изпит за всички специалности ?
* Така наречените книжки на СУ това тестовете на Бистра Алексиева ли са ?
А книжката за есетата - ПОНС ?
* Няма ли конспект с това какво включва изпитът по английски като теми (както се знае например материалът по математика или литература)?
* Толкова притеснително ли е наистина, че времето е ограничено? Това не спестява ли чуденето и маянето, при което се допускат многото грешки?
* С каква трудност е диктовката? Advanced Vocabulary или повече?
* Могат ли да се намерят от някъде вече даваните изпити? Публикувани ли са?
Някъде се каза и за структури и за изисквания на СУ, които трябва строго да се спазват, а не просто да напишеш нещо - особено за есето. За какво точно става въпрос? Ясно ми е, че нещата, които ме интересуват ги казват на курсовете, които университетът прави, но все пак няма ли и друга алтернатива и да се вземе свободно тази информация предвид, че дори и да я знаеш по никакъв начин това не те прави финалист ?
Ще се радвам и на всякакви съвети за подготовката, вашите препъни камъни и наблюдения, въобще бъдете полезни на новите кандидат-студенти