Българска филология 08/09

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Re: Българска филология 08/09

Мнение от axinora »

О-о, ново попълнение! супер :D
добре дошла. намери се човек дето ще пътува повече километри от мен до София :D съжалявам за което :(
книжки - прочети малко приказки - Шарл Перо, братя Грим, български народни приказки (май най-добре преразказани от Каралийчев). ние се пробвахме да изнудим по-големите колеги да ни препоръчат нещо, но те ни посъветваха да си почиваме, така че...друго, което е хубаво да направим е да си попреговорим правописните правила (то за изпита сигурно и на вас ви е писнало от тях, но те винаги ще трябват). и така. още малко остана. а за среща - може и малко преди октомври да се видим, когато повечето си намерят къде ще живеят.
пак - добре дошла :D
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

лелеее...абе .... хора...стойте и си почивайте,че после ще ви се види бая понанагорно и няма кога да спягате глагола "мотам се"!
Но за най-най-най ученолюбивите които искат да учат от сега бих им казала да прочетат ,както вече колежката каза Каралийчев...както и "Златно сърце" на Калина Малина(задължително ще ви го искат); "Проишествие на тихата улица" на Павел Вежинов; "Ян Бибиян" на Елин Пелин; "Ние врабчетата";"Чернишка"...оф...имаше и други които щяха да ви искат по детско-юношеска ама не си спомням кои бяха :?
По филологически практикум ще ви трябва граматиката на Петър Пашов!
Tова е което мога да се сетя сега...ама по-добре ме послушайте-мързелувайте :wink: при това и за нас че някои сме на поправка и не ни е до мързелуване :cry:
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Старобългарска, руска-класическа и по-нова,
старогръцка, римска - всичко ще ти е от полза.
Като начало ще учите ТЛ и Езикознание като
по-неприятни дисциплини, за които ще получите
указания и литература, по която да се готвите.
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

Mocking-bird написа:А ако някой може да ми даде жокер каква литература да седна да си прочета, много ще съм му благодарна. :mrgreen:
Прегледай темата по - нагоре! Има отговор на твоя въпрос! :wink:
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Привет на новото попълнение! :) :) :) Много ми е интересно къде са колегите като мен от мъжки род, който са приети? Къде се крият? Ще се радвам да се запозная с някое аверче! :)

П.С. Аз се завърнах от морето и балкана! Починах си доста добре и съм готов за "бойни подвизи"!
Аватар
snoopsy
В началото бе словото
Специалност: българска филология
Курс: първи

Мнение от snoopsy »

здравейте и от мен.като гледам доста хора сме се събрали,което е мн хубаво. от варна съм и нямам търпение да започнем (дано не прозвуча като зубър,но се надявам да ми е интересно :D ) това е специалността,която исках да уча, и като чета мненията на по-горните курсове-няма да съжалявам,че се записах.
The only real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes,but in having new eyes! Първи курс, българска филология
Аватар
dolce_vita
В началото бе словото

Мнение от dolce_vita »

Agenta, кажи колко момчета са приети БФ на трето класиране. Ти си ни информатора за мъжката част от колегите. :wink:
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Давам желаната информация!

При второ класиране от възможни 35 бяха приети 28!
А на трето класиране от възможни 35 са приети 16!

Само да отбележа за протокола, че на второ класиране минималния бал беше 17 и нещо си!
Сега на трето минималния е 19,67! :bounce: :bounce: :bounce:

П.С. Само ми е интересно тези колеги нямат ли достъп до Интернет, че не пишат във форума! :roll: :roll: :roll:
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

16!!!!!
това е много малко :cry: аз не погледнах колко сме момичетата на трето класиране, но на второ май бяхме 114!!!! значи на група по 1-2 мъжки индивида като за цвят, а?
иначе не е задължително колегите да ползват интернет - както се вижда и ти си ни достатъчен, за да даваш информация и да ни радваш :D аз съм на мнение, че един колектив, съставен само от жени ще е някакъв кошмар - трябва ни мъж, че да насочим негативните си емоции към него и да го изберем за изкупителна жертва за всички възможни проблеми. от друга страна филологиите по принцип са си женски специалности :cry:
Agenta, дано да си си починал това лято :D
cathy
В началото бе словото

Мнение от cathy »

Здравейте бъдещи колеги!!!!! :P прочетох всички мнения по темата и исках да ви споделя, че съм много щастлива и още по-амбицирана да уча бг.ф ,като виждам колко много хора се радват на специалноста! аз също от малка харесвам литературата и се надявам да имаме мн общи теми за разговор през семестъра! :P :)
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

браво, още колеги! и все ентусиазирани :D това е хубаво :D ама ние си имахме един лексикон, така че новите колеги можи би ще е добре да споделят я име, я град, или поне интереси. не че няма да се опознаем след октомври месец, но все пак :D
P.S. няма ли някой, който харесва езикознанието? защо все литература?
Monkabam
В началото бе словото

Мнение от Monkabam »

В миналия ми клас бяхме 16 момичета и 4 момчета :lol: Не им беше мн.забавно, но ... :? Спокойно сега са повече. :wink: 16, 16 кой ни ги дава :wink: :lol: :bounce:
Аватар
^Fairy^
В началото бе словото

Мнение от ^Fairy^ »

Подкрепям напълно axinora,че от много жени на едно място нищо хубаво няма да излезе.Но пък може и да е интересно-всички са толкова ентусиазирани и амбицирани :mrgreen:

Все искам да ви попитам (и все забравям :mrgreen: ) какви са ви целите с българската филология,защо точно тази специалност избрахте,свързан ли е изборът ви с дадена професия?
Във всеки изрод дреме по един урод.
monka
В началото бе словото

Мнение от monka »

:) Здравейте на всички и от мен! ("колеги" наистина ми звучи малко странно дори хахах!)

Аз съм Мони, на 19, от София и ме радва много, че всички сте щастливи да сте приети българска филология - така ми се струва :wink:
Харесва ми и смятам, че е страхотна специалност, свързвам я с възможността да уча журналистика, право...би ме насочила и към още много други сфери!
А аз иначе си почивам активно :D
Life is short and Love is always over in the morning...
Аватар
snoopsy
В началото бе словото

Мнение от snoopsy »

monka написа:
Харесва ми и смятам, че е страхотна специалност, свързвам я с възможността да уча журналистика, право...би ме насочила и към още много други сфери!
и аз свързвам филологията с мн възможности и се надява, да се реализирам в някоя от избороените сфери,ама ще видим.иначе българската филология е мн яка специалност
The only real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes,but in having new eyes! Първи курс, българска филология
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”