другите филологии са били при нас миналата година?!ADeLL написа:Повтарям се, но на 9 страница на темата съм постнала доброжелятелен, разхитително дълъг пост за книгите, вероятно и при вас колеги първи курс ще е същото, така, спокойно, до The dead ще стигнете, а останалите ще са за първия семестър на втори курс. От Жената на Лейтенанта, ще прочетете 40 страници и ще ви кажат, че е за 1 семестър на втори курс, така, че остават Тес и Great Expectations, които са по обемисти, смешно малката Heart of Darkness. Спокойно хора, гледайте си младостта, не се шашкайте.
Оф писна ми да съм толкова добра
А относно тва къде ще откриването на английска филология на 1-ви. Ще ви съберат всички филологии в 292 ако не се лъжа(най-вероятно де), после ще изритат останалите и ще останете само вие(защото сме най-много кво да се прави) И ще ви представят преподавателите.
Късмет, успех на всички
Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)
Модератор: Don Horhe
- crystal
- В началото бе словото
Re: Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)
Hold ur breath and count to ten
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
ох, ама филма по French Lieutenant's Woman (дали го написах правилно, шейм он ми, ениуей).. филма е с Мерил Стрийп и има един много култов за мен момент, просто избухваш в смях, въпреки че изобщо не е смешно, ох, не знам, просто исках да споделя 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ми аз задължителните ги знам,щото от миналата година бях хвърлил едно око на АФ.После обаче твърде разумно се отказах."Sons and Lovers" даже я изчетох.Тоя,дъртият пияница,говореше на такъв акцент,че само му прескачах репликите.
Само тоя разказ от "Дъблинчани" не знаех,че го има в списъка.Ама той Джойс е такъв сухар,че....
Та...точно за препоръчителните ми беше любопитно;айде ако на някого му се занимава,да ми прати ЛС или да ги пусне тук направо. ;р
Само тоя разказ от "Дъблинчани" не знаех,че го има в списъка.Ама той Джойс е такъв сухар,че....
Та...точно за препоръчителните ми беше любопитно;айде ако на някого му се занимава,да ми прати ЛС или да ги пусне тук направо. ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
1.Charles Dickens-Oliver Twist,Dombey and Son,Bleak House
2.W.M.Thackeray-Vanity Fair
3.George Eliot-The mill on the Floss
4.Elisabeth Gaskell-Mary Barton
5.Bejamin Disraelli-Sybil
6.Thomas Hardy-The Mayor of Casterbridge,Jude the Obscure
7.Oscar Wilde-The Picture of Dorian Gray
8.Joseph Conrad-Lord Jim,Nostromo
9.D.H.Lawrence-The Rainbow,Women in Love
10.James Joyce-Portrait of the Artist as a Young Man
DRAMA:plays by Oscar Wilde and G.B.Shaw
POETRY:Poems by Robert Browning and Alfred Tennyson
....таа това са препоръчителните
2.W.M.Thackeray-Vanity Fair
3.George Eliot-The mill on the Floss
4.Elisabeth Gaskell-Mary Barton
5.Bejamin Disraelli-Sybil
6.Thomas Hardy-The Mayor of Casterbridge,Jude the Obscure
7.Oscar Wilde-The Picture of Dorian Gray
8.Joseph Conrad-Lord Jim,Nostromo
9.D.H.Lawrence-The Rainbow,Women in Love
10.James Joyce-Portrait of the Artist as a Young Man
DRAMA:plays by Oscar Wilde and G.B.Shaw
POETRY:Poems by Robert Browning and Alfred Tennyson
....таа това са препоръчителните
The Picture of Dorian Grey
crystal Да, не си ли спомняш,имаше изявление на декана на факултета, една много мила жена и тогава бяха всички филологии(без ЦИЕКските може би) и тогава казаха нещо от рода на френска(примерно) филология еди къде си в еди коя си зала ще се събере в 15.00 и Мая Пенчева се изправи специално да ни повтори 2 пъти, че ние оставаме в тая зала, понеже е най-голямата, и след като се изнесоха всички започна представяне на преподавателите. Основно това беше. И нейната реч разбира се
crystal Да, не си ли спомняш,имаше изявление на декана на факултета, една много мила жена и тогава бяха всички филологии(без ЦИЕКските може би) и тогава казаха нещо от рода на френска(примерно) филология еди къде си в еди коя си зала ще се събере в 15.00 и Мая Пенчева се изправи специално да ни повтори 2 пъти, че ние оставаме в тая зала, понеже е най-голямата, и след като се изнесоха всички започна представяне на преподавателите. Основно това беше. И нейната реч разбира се
- crystal
- В началото бе словото
спомням си пенчева, генова, тук-там някои хора, с които се запознахме и после ходихме да си взимаме програмата за 10 стотинки от resource-aADeLL написа:crystal Да, не си ли спомняш,имаше изявление на декана на факултета, една много мила жена и тогава бяха всички филологии(без ЦИЕКските може би) и тогава казаха нещо от рода на френска(примерно) филология еди къде си в еди коя си зала ще се събере в 15.00 и Мая Пенчева се изправи специално да ни повтори 2 пъти, че ние оставаме в тая зала, понеже е най-голямата, и след като се изнесоха всички започна представяне на преподавателите. Основно това беше. И нейната реч разбира се
Беше паметно за всички, включително и за умрелите от задух, които стоически издържаха да изслушат ректора, естествено извън аулата, сред стълпотворение от хора 
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Интересно ми е кой къде ще живее - общежитие или квартира и ако квартира, намерил ли е и ако е намерил къде е и търси ли си още хор?

Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
- Йети
- В началото бе словото
- Специалност: английска филология
^ На мен пък ми е интересно що за хора ще сме тазгодишните първокурсници в тази специалност.
Все качествени индивидиЙети написа:^ На мен пък ми е интересно що за хора ще сме тазгодишните първокурсници в тази специалност.
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ах какви смайлчета има тоя форум...

Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
- crystal
- В началото бе словото
аз си търся нова квартира :]Animassacre написа:Интересно ми е кой къде ще живее - общежитие или квартира и ако квартира, намерил ли е и ако е намерил къде е и търси ли си още хор?
- sindri
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- Обратна връзка:
ами аз четох някъде,че първо ще четем Great Expectations та нея съм започнала.. ама ме мързи и за 2 седмици съм прочела 60стр. ..... мъка голяма
много мразя да "трябва" да чета нещо.. както и да е, мисля,че не е толкова фатално
като се наложи ще се напънем и ще ги прочетем,какво толкова
като се наложи ще се напънем и ще ги прочетем,какво толкова
language is an instinct
- sindri
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- Обратна връзка:
а това с квартирите е ужас
желая успех на всички
аз с гаджето ще живея,много нерви и обикаляне беше докато намерим нещо свястно на хубаво място
хората са полудели,цените са зверски !

желая успех на всички
аз с гаджето ще живея,много нерви и обикаляне беше докато намерим нещо свястно на хубаво място
хората са полудели,цените са зверски !
language is an instinct
Аз се надявам на общежитие,че иначе работата става мн мн мн лоша