Joker, зарадвай ме, моля те?
Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Sanctus Espiritus
- Драскач
- Специалност: Индология
Re: Опера
При мен резултат нулев...
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Сори, братя и сестри! Всичко е продадено наистина и дори кметската управа се избива за случайно появил се билет на някой отказал се сноб или възпрепятстван...Този път ще си седим в къщи. Аз дори се отказах да пътувам до Пловдив и ще кибича в Софето.... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз пък току-що реших. Когато Мохамед няма билети за планината на собствена територия, ще се уреди с билети за планината на нейна територия.
До края на сезона очаквайте разказ за посещението ми в Ла Скала. Отивам да уговарям Барберини, и без това се каним да ходим някъде да чуем гласове и оркестри на висота. Щото, честно казано, тук винаги има по някой компромисен тип в спектакъла, колкото и хубав да е той като цяло.
Хау, братчетата ми!
До края на сезона очаквайте разказ за посещението ми в Ла Скала. Отивам да уговарям Барберини, и без това се каним да ходим някъде да чуем гласове и оркестри на висота. Щото, честно казано, тук винаги има по някой компромисен тип в спектакъла, колкото и хубав да е той като цяло.
Хау, братчетата ми!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Ще чакаме пространен репортаж със снимки и по възможност със звукозаписи.... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
На последното не се надявай, няма и да направя опити. Снимка - само ако не е забранено и само от поклоните, ако се престраша. По принцип много мразя любителски апарати да щракат в опера/театър и гледам и аз да не го правя.
Заглавията май са сведени до 3. Сега да видим за кое ще се навием дружно.
Заглавията май са сведени до 3. Сега да видим за кое ще се навием дружно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
За всички фенове на Корели, специален поздрав (
): http://www.youtube.com/watch?v=VWQ27pKp15k. Каквото човек сам си направи, Търговецът на кристал няма нужда да го коментира, така да се каже.
И, да, по ирония на съдбата, сравнението е... хм... с Краус...
А заглавието неслучайно е именно "intelligent singing".
И, да, по ирония на съдбата, сравнението е... хм... с Краус...
А заглавието неслучайно е именно "intelligent singing".
В края на ноември
В края на ноември
Това често се случва при по-силовото изпълнение....
Случва се и Краус да е по-добър от Корели...
Иии, как бих дошъл!!!!Търговецът на кристал написа:Заглавията май са сведени до 3. Сега да видим за кое ще се навием дружно.
На кое заглавие се спряхте?

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Амиии... истината е, че аз драпам много усърдно за "Аида", която обаче Барберини заклеймява като "футболистка опера" и не ще и да чуе за нея. Така че аз ще ходя сама (вероятно) на нея през лятото.
Чудехме се между "Фоскари"-те и "Дон Карлос", но в първата ще пее Лео Нучи, което моментално отказа и двама ни. За "Карло" още сме в процес на преговори, но пък е през януари и ще е студено и гадно и... да... Бяхме се засилили за една "Лучия" в Мет в средата на октомври, но при проверката установихме, че времето няма да ни стигне за получаване на визите.
Така че май за момента проектът е замразен (с изключение на категоричното ми ходене на "Аида" през лятото - някой кандидат да ми кавалерства?).
Чудехме се между "Фоскари"-те и "Дон Карлос", но в първата ще пее Лео Нучи, което моментално отказа и двама ни. За "Карло" още сме в процес на преговори, но пък е през януари и ще е студено и гадно и... да... Бяхме се засилили за една "Лучия" в Мет в средата на октомври, но при проверката установихме, че времето няма да ни стигне за получаване на визите.
Така че май за момента проектът е замразен (с изключение на категоричното ми ходене на "Аида" през лятото - някой кандидат да ми кавалерства?).
В края на ноември
В края на ноември
Е това е съблазнитена оферта откъм всякъде! Но това лято май-май ще съм отвъд Канала... Поне така обещава родителското тяло, а в подобен случай съм склонен да уважа офертата му...
Все пак Аида в Скелята....
Все пак Аида в Скелята....
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Жо,
И в други теми ти го казах - ти губиш. Аз без кавалер няма да остана.
И в други теми ти го казах - ти губиш. Аз без кавалер няма да остана.
В края на ноември
В края на ноември
Да, знам, че съм вечногубещият. Смятам да се компенсирам с нещо в Ковънт Гарден, ако въобще е възможно или поне в Стратфорд на Ейвън... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
За CG може да се навия, според зависи от заглавие/състав.
Мен още мъъъничко ме е яд за тъпите визи, понеже бяхме на косъм да тръгнем за Лучия-та на 18.10 в Мет, ама на... не било писано.
А, друга опция, за която може да се сдобия с покани - "Травиата" в Хамбург по някое време пролетта (март/април). Обаче Барб е с приоритет - ако човекът, който е дал обещание за поканите, го спази, ще питам първо него, мда...
Пък и колко остават... Ла Фениче, Сан Карло... Римската опера...
* Иронията ти ще я подмина с великодушно мълчание...
Мен още мъъъничко ме е яд за тъпите визи, понеже бяхме на косъм да тръгнем за Лучия-та на 18.10 в Мет, ама на... не било писано.
А, друга опция, за която може да се сдобия с покани - "Травиата" в Хамбург по някое време пролетта (март/април). Обаче Барб е с приоритет - ако човекът, който е дал обещание за поканите, го спази, ще питам първо него, мда...
Пък и колко остават... Ла Фениче, Сан Карло... Римската опера...
* Иронията ти ще я подмина с великодушно мълчание...
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Искам на операааа
. Ели, би ли споделила пак за прожекцията на осми?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тъкмо щях да пиша - на 08.10. в Столична библиотека (на пл. "Славейков") ще има прожекция на онзи титаничен запис на "Трубадур", за който ви говоря отдавна. Поводът е годишнината от рождението на Верди (10 или 11.10 - варира в различните източници).
Съставът е: Лейла Геншер (сопраното с най-прекрасни пианисими, наред с Кабайе), Марио Дел Монако (да, там е добър) и Еторе Бастианини (*занемява в безмълвно преклонение и обожание*), плюс Федора Барбиери (на следващата страница има линк - чуйте я и преценете
). Доколкото разбрах, входът е свободен, а утре ще мога да ви кажа и началния час (няма да е преди 18).
Аз (с голяма сигурност) мога да кажа, че ще бъда там. А вие?
Съставът е: Лейла Геншер (сопраното с най-прекрасни пианисими, наред с Кабайе), Марио Дел Монако (да, там е добър) и Еторе Бастианини (*занемява в безмълвно преклонение и обожание*), плюс Федора Барбиери (на следващата страница има линк - чуйте я и преценете
Аз (с голяма сигурност) мога да кажа, че ще бъда там. А вие?
В края на ноември
В края на ноември