Новогръцка филология

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Re: Новогръцка филология

Мнение от Vissonia »

TodorMinov написа:Случайно попаднах в новогръцка, исках да уча японистика, ама много не ми стигна. Но никак не съжалявам че записах това. Най вече се радвам че се махам от Габрово защото е голяяяяяяма скука тук :!: ;)
Познато..но и гръцкия е интересен :), а и е по-близо ;)
Да, дано ни оставят на общежитие АКО СЕ КЛАСИРАМЕ >.<
:) мерси Рони :)
NO EDGE!
Аватар
*Mavi*
В началото бе словото
Специалност: новогръцка филология
Курс: първи

Мнение от *Mavi* »

лелее събрахме се една тайфаа-супер...щастлив ден :alien: :bounce:
какви момчета,аз се чудех дали ще има други ХОРА :lol: всеки гледам се запътил АФ,НФ,Скандинавистики,Право, а добрата стара Гърция...абее успокоих се-за всеки влак си има пътници :lol:
иначе за първи път студентка съм ...още не мога да се осъзная къде съм и какво ме чака...
за хиндито и на мен не ми достигна -пълна излагация на изпита :cry:
хайде и аз ви стискам палци за общежитията ,ще се оправите,спокойно :P
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

И аз се радвам, че се обадихте.С Рони решихме, че ще сме само двете тази година :D .
Хаха аз също не мога да се осъзная какво става, но скоро ще видим ;)
Като гледам май ще прекараме дооста време в Гълaбарника на СУ, да ни е честито :P
NO EDGE!
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Много ми е интересно какво точно ще правим на 15ти.Ще вземем азбуката...ще си видим програмите (нали?).
Някакви предположения? :)
NO EDGE!
Roni
В началото бе словото

Мнение от Roni »

Аз пък бях решила, че ще съм единствената супер ентусиазирана за специалността, но то пък при вас факта че сте студенти сам по себе си ви прави ентусиазирани, така че и аз се поуспокоих:)
Събрахме се, запознахме се, сега остава да се видим и да почнем...
На 15-ти като начало ще ни дадат книжките, пък после по ред на номерата сигурно-азбука, местоимения, диалогчета...до колкото разбрах ще правим доста диктовки, което не е мн хубаво, щото думите в гръцкия се пишат с ударенията, което мен супер много ме затруднява...ама ко де се прави, като сме се хванали на хорото :bounce:
TodorMinov колко момчета са приети? Момичетата сме 21, понеже бала не падна след 2-ро класиране значи всички са се записали :wink:
Аватар
*Mavi*
В началото бе словото

Мнение от *Mavi* »

мен малко ме притеснява темпото с което ще взимаме граматиката и прочие.това си е много информация наведнъж.Иначе аз хвърлих едно оче на граматика и азбука и се стреснах ...леко-тя е като в немския-с всички определителни членове,окончания и падежи :roll: бррр звучи зловещо като се има в предвид,че ненавиждах немския :angryfire:
в персоналната ми инфо за последно пишеше нещо,че ще сме 22 човека ама де да знам :lol:
Roni
В началото бе словото

Мнение от Roni »

Ами да определено мога да ти кажа, че езика е доста труден, не само граматиката, ами и лексиката...какви думи имаааа...не си е работа, ама ще се справим де, споко, а с немскя няма нищо общо и аз 5 години така и не го заобичах този език, а гръцкия го обожавам просто, така че не се притеснявай, не мисля, че ще ти е неприятно :D
На моята персонална пише 21, но това сме само момичета, момчета приемат 10, но ако има с равен бал, може и да са повече.
Аватар
*Mavi*
В началото бе словото

Мнение от *Mavi* »

калимера,народе! :lol:
Рони-усещам голям интерес към гръцкия език и страната,на какво се дължи?ти за първа година ли си?
Напълно те разбирам де,и аз съм същата,но интересът ми е насочен към съседката на Гърция-Турция :drunken:.

брей..ама доколкото разбрах май от нас никой не си харесва града където живее :shock: срамота... :lol:аз не бих отказала някоя къщичка на гръцки остров :lol: само да има море наблизо :bounce:
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Вие сте големи ентусиасти, вече и на гръцки говорите, аз още асимилирам звученето с песнички... :oops: :D
Ще оцелеем!!Ще го научим!!
Не знам за къщичката на остров, но можеш да изперкаш като го обиколиш 20 пъти за 1 ден :alien:
Иначе всеки иска това което няма , или с други думи: затова не си харесваме толкова градовете. :P Не че те са толкова лоши.... :albino:
Последно промяна от Vissonia на 03 Сеп 2008, 20:55, променено общо 1 път.
NO EDGE!
Аватар
*Mavi*
В началото бе словото

Мнение от *Mavi* »

е ти пък...то това е единствената дума която знам...е и още една-две и то познай откъде-разбира се от песните :drunken: като ми е тъпо си превеждам песнички :bom:... дано скоро почна и гръцките :bounce:

п.с. поздрав с моята наааай-любимааа гръцка песен: http://ru.youtube.com/watch?v=_LzjUGDGWi0 :headbang:
Roni
В началото бе словото

Мнение от Roni »

Правилно си усетила, интересът ми е много голям, дядо ми е грък и съм го наследина от него явно :)
Обичам страната, езика и музиката страшно много, слушам предимно гръцко и знам доста думи, учила съм сама в къщи и тази специалност си ми е мечта от много години и се радвам че най-после успях.
А иначе не ми е първа година, завърших социални дейности сега този юни и се пробвах на къмет за гръцката, беше ми първо и единствено желание и то зе че стана, та и аз на тия години с вас първокурсничка :lol:
Ама лошо няма, много съм щастлива.
За къщата на острова съм много навита, няма да откажа на Халкидики примерно :roll:
Roni
В началото бе словото

Мнение от Roni »

Песничката е супер :)
Моно я сена или демек Само за теб ;)
Ето и една от мен, винаги ме кара да насръхвам като я слушам http://zazz.bg/play:2f487006

П.С. *Mavi* кой квартал си в София? Ако те притеснява да напишеш тук може да ми пуснеш едно лично съобщение :)
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Хубаво, събрахме се малко първокурсници.Къде се крият колегите от горните курсове? :) Стига сте чели какви ги ръсим тук ами кажете нещо, дайте някой съвет, дайте ни кураж или ни наплашете.Кажете с кой преподавател трябва да се внимава и т.н. :bom:

Мерси за песничките :)
NO EDGE!
Аватар
*Mavi*
В началото бе словото

Мнение от *Mavi* »

ммнее май няма никой-нито нови,нито стари...ще си тънем в неведение до 15ти... :drunken:
като гледам и арменците и тюрколозите не са се обаждали отдавна... :dontknow:
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Не се изнеандвам, но очаквах ние да не сме като тях.Какво да се прави :) ще предполагаме и гадаем ;)
NO EDGE!
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”