Голяма тема за въпроси и препоръки!
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Голяма тема за въпроси и препоръки!
Ами в такъв случай ще търся "Списъкът на Шиндлер", но засега не съм я срещал. Иначе у нас намерих "Черният обелиск" на Ремарк и в скоро време ще я прочета. Благодаря.

Авторът е Томас Кинийли, виждам в нета, че последното издание е от 2006... Аз лично съм я взимала от библиотека преди това, беше с твърди корици, около 300 страници. Не се сещам за издателство.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Само да кажа - "Какво обичах" на Хуствет се оказа голямо разочарование. Заложените в началото детайли бяха обещание, че книгата ще бъде нещо много голямо. Само дето авторката ме излъга брутално и втората половина от книгата беше един доволно простичък и крайно непретенциозен екшън, уви.
Наистина ме разочарова, сякаш в един момент й е писнало да се занимава с фабулата и си е казала - wtf, давай да приключвам по-бързо.
Наистина ме разочарова, сякаш в един момент й е писнало да се занимава с фабулата и си е казала - wtf, давай да приключвам по-бързо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Напълно подкрепям, в началото изглеждаше доста обещаваща, но постепенно изгубих интерес. Дори към края прескачахТърговецът на кристал написа:Само да кажа - "Какво обичах" на Хуствет се оказа голямо разочарование. Заложените в началото детайли бяха обещание, че книгата ще бъде нещо много голямо. Само дето авторката ме излъга брутално и втората половина от книгата беше един доволно простичък и крайно непретенциозен екшън, уви.
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Търся повестта "Палач" на Пер Лагерквист на български,английски или руски.В книжно издание;от компютър по принцип не чета. 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ще ми похвалите ли Пол Остър? Щото с жена му очевидно не се разбрахме, но то аз, така или иначе, си падам по мъже...
Не, сериозно - мнения?
Не, сериозно - мнения?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Чела съм "Нощта на оракула" на Пол Остър. В началото ми беше много интересна, но накрая става предсказуема и скучна. Явно семейна политика.
Не я препоръчвам, но и не я отричам, защото все пак я дочетох, а нямам никакви скрупули да оставям книгите недочетени, ако не ми харесват. 
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ам, преди време си купих една книга ("Светът е голям и спасение дебне отвсякъде") на един български автор, Илия Троянов, който живее в Германия. Все още обаче не съм започнал да я чета, тъй че търся мнения за нея, ако някой я е чел. 

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Първо я купуваш, а после питаш за мнения, а?
Що просто не почнеш да четеш? ;р
Що просто не почнеш да четеш? ;р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- silver_wings
- Постоянно присъствие
И аз съм и хвърлила око на тази книга,основно защото много ме кефи заглавието..
Някъде четох,че е хубава,но все пак не гарантирам.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Да, и аз съм го чел това...някъде.В някой вестник.
Ала с българските автори никога не можеш да си сигурен, докато не почнеш книгата.И после обикновено виждаш, че става дума за обожеголемияШит, но не винаги...
Ала с българските автори никога не можеш да си сигурен, докато не почнеш книгата.И после обикновено виждаш, че става дума за обожеголемияШит, но не винаги...
Емо, купи си "Събирачът на светове" от същия автор, изключително добре пише тоя родоотстъпник /понеже оригиналното заглавие е "Der Weltensammler"/, да не му се надяваш.gunner_pz написа:Ам, преди време си купих една книга ("Светът е голям и спасение дебне отвсякъде") на един български автор, Илия Троянов, който живее в Германия. Все още обаче не съм започнал да я чета, тъй че търся мнения за нея, ако някой я е чел.
Родоостъпник, баба ми в космоса.Solveig написа:тоя родоотстъпник
Живее в Германия, издава в Германия
По тая логика "родоостъпник" е Кундера (пише на френски, a e чех, не го е срам), родоостъпник е Муриками (пише на английски), родоотстъпник е Бегбеде (той само малко, само един роман има на английски)...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Тук съм съгласен. Човекът е бил на 7 години, когато семейството му се е преместило в Германия.
Иначе, след много търсения по отношение на Втората световна война, си купих "Европа във война" на Норман Дейвис. Мисля, че максимално се доближава до това, което търся, но ще видим след прочита.
Иначе, след много търсения по отношение на Втората световна война, си купих "Европа във война" на Норман Дейвис. Мисля, че максимално се доближава до това, което търся, но ще видим след прочита.