Изборни дисциплини 2008/2009
Модератори: Methuselah, thegirl
- tihi
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
Re: Изборни дисциплини 2008/2009
Единственият спорт, който гледам е фигурно пързаляне (леля ми има пръст в тая работа, от малка ме подучи
). Добре, че господина ни по физкултура в училище беше душица, та не ни караше да спортуваме много много. Последните години момичетата само хора играехме, а в тях ме бива, до 4-ти клас бях хореографска паралелка. 
спец. Информатика
"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Хмм сега се замислих за спорта - още ми стои в СУСИ като неположен изпит. Първия семестър на първи курс бях на спорт и в края на семестъра ми написаха оценка и никой не каза, че трябва да ходя още един семестър. Това значи ли, че сега трябва да запиша пак спорт и оценката да ми се счита за семестъра, в който съм го записал втори път ?
И дали може да запиша друг спорт..баси 
Хм а за практикум УП в първи курс информатика - вие си го имате в задължителните часове (вижте си седмичния хорариум 4+2+2, т.е. 4 часа лекции, 2 упражнения и 2 практикум).
Хм а за практикум УП в първи курс информатика - вие си го имате в задължителните часове (вижте си седмичния хорариум 4+2+2, т.е. 4 часа лекции, 2 упражнения и 2 практикум).
- Loki
- В началото бе словото
Миналата година записах и двете дисциплини. Разликата е от небето до земятаshayne написа:Някой може ли да ми каже каква е разликата в следните две изборни дисциплини: Увод в теория на числата и Увод в аналитичната теория на числата?
- Увод в теорията на числата е сравнително лесен курс. Учат се доста неща от тази област, и доцентът(ако не се лъжа Николай Манев) ги обяснява добре. Дава доста примери и т.н. Не изисква присъствия и ако искаш може да не ходиш изобщо. Накрая изпитът е лесен - развиваш два въпроса от конспекта, но Манев не ги чете много много.
- Увод в аналитичната теория на числата е най-добрия курс, който съм посещавал до сега във ФМИ(сега ще съм 2-ри курс, КН). И същевременно най-трудния
Това непременно ще го запиша... всъщност за сега съм си избрал доста неща, но чакам да отида реално да се записвам, за да видя до колко ще мога, дали ще ми го позволява програмата и разни такива глупостиLoki написа:- Увод в аналитичната теория на числата е най-добрия курс, който съм посещавал до сега във ФМИ(сега ще съм 2-ри курс, КН). И същевременно най-трудния За да го запишеш трябва да имаш солидни знания по анализ, както и доста добри знания по теория на числата(алгебрична, а не аналитична, разликата е огромна). Преподавателя е много добър и курсът е на високо ниво. И именно затова го посещавахме 5-6 човека. Еми така е като всеки търси лесното
Последно промяна от MalUmKo на 20 Авг 2008, 16:35, променено общо 1 път.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."

13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Мерси много за разяснението. Определено ще запиша и двете дисциплини, когато му дойде времето 
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Ок, посдъвкахте го доста този проблем, но аз все пак да попитам по-старшите за разяснение. Бидейки КН, през зимния семестър не мога да карам практикума по увод в програмирането и трябва да изчакам летния, така ли? Добре, това не звучи зле, мога да почакам.
Другият ми въпрос е на какво ниво все пак е курсът по въведение в математиката? И аз съм от езикова гимназия, знам, че имам някои пропуски, но все пак се предполага, че щом съм изкарал прилична оценка на входния изпит по математика, те не са толкова големи. Та мисълта ми е - струва ли си този курс за човек, който е учил математика малко повече от повечето хора, но все пак не като основен акцент. С две думи - някой писа, че курсът бил лесен - хубаво е лесен, ама полезен ли е?
Докато го пиша това и си мисля, че няма откъде да знаете аз колко знам по математика, нито какъв учител ми е преподавал, така че питам за съвет малко от кристалното кълбо, ама все пак ако някой има с какво да помогне, да заповяда.
А, и още нещо - Математическата логика подходяща ли е за малки зелени математичета или е замислена за по-горните курсове, защото в анотацията нищо не пише.
Докато го пиша това и си мисля, че няма откъде да знаете аз колко знам по математика, нито какъв учител ми е преподавал, така че питам за съвет малко от кристалното кълбо, ама все пак ако някой има с какво да помогне, да заповяда.
А, и още нещо - Математическата логика подходяща ли е за малки зелени математичета или е замислена за по-горните курсове, защото в анотацията нищо не пише.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Уводът в математиката е базиран на теми от профилираната подготовка (делимост, полиноми, комплексни числа , вектори), тоест такива, които се предполага, че не се учат от учениците в езиковите гимназии. Курсът няма обаче за цел да попълни всичките ни пропуски по елементарна математика. Чувал съм, че хората, които го водят са добри, така че смятам, че ще си струва. Лично на мен досега никой не ми е преподал свястно вектори и комплексни числа. Според мен ще има полза от тази дисциплина.
Математическата логика е много добър курс, но мисля, че е за по-големите от нас. И нас обаче ще ни дойде времето
Математическата логика е много добър курс, но мисля, че е за по-големите от нас. И нас обаче ще ни дойде времето
Цветелин Биков
Да, предполагам, че ще има полза от тоя курс, въпреки че и аз се водя учил по профилираната подготовка, ама се убеждавам, че ще има кофи с нови неща за мен в тоя курс. В крайна сметка най-лошото, което може да ми се случи, е зимния семестър да си бия главата в стената задето съм си натресъл още един изпит по математика. Хубавото на тоя курс е, че би трябвало да е съобразен с програмата ни, нали за 1ви курс се води и няма да има неприятни колизии между предметите. 
- nikoleto
- В началото бе словото
- Курс: втори
Искам да попитам сега какво следва след като не съм в списъка на записаните за изборната дисциплина C# и Java понеже не знаех че има някакво значение и се записах за тези дисциплини като "Колебая се" и се прецаках много жестоко. Та мисълта ми е има ли шанс да се запиша сега поне на С# ии какво следва ако не си покрия задължителните 5 кредита (сега ще съм втори курс информатика)
Миналата година направиха нещо подоно с Flex. Направиха компромис само за 4-курсниците, за които проблемът с кредитите си е критичен - последен семестър.
1. Само тази дисциплина ли си писал?
Ако да, защо изобщо си я писал като колебая се?
Ако не, пиши други курсове, не вярвам да стане това със C#.
2. Кредитите мисля, че можеш да наваксаш и следващия семестър, но не съм напълно сигурна как стоят нещата.
3. Ако все пак правят проблеми с кредитите, вероятно от курса ще направят изключение за подобен казус, но все пак не съм преподавателят.
1. Само тази дисциплина ли си писал?
Ако да, защо изобщо си я писал като колебая се?
Ако не, пиши други курсове, не вярвам да стане това със C#.
Освен това, след като изкараха списъците, имаше период, в който можеше да запишеш още изборни дисциплини.Записване на допълнителни студенти ще е възможно само при отписване на студент от този списък
2. Кредитите мисля, че можеш да наваксаш и следващия семестър, но не съм напълно сигурна как стоят нещата.
3. Ако все пак правят проблеми с кредитите, вероятно от курса ще направят изключение за подобен казус, но все пак не съм преподавателят.

- nikoleto
- В началото бе словото
- Курс: втори
Писах я като "колебая се" понеже не бях осведомен че има значение това...а определено си бях твърдо решен 
Не знам дали ако говоря лично с преподавателя за тази дисциплина и съм достатъчно убедителен ще ме допусне ли да се запиша има ли такава възможност?
По принцип съм писал спорт като твърдо решил и мисля че той ми дава кредити и ще съм Ок с кредитите но не съм сигурен дали като втора година ми дава кредити въобще тоя спорт понеже миналата година пак си го бях писал.
P.S.
И ако записването е възможно след като някой се откаже..автоматично ли ще ме запишат или аз трябва да следя дали някои се отказва и сам да се запиша примерно
Не знам дали ако говоря лично с преподавателя за тази дисциплина и съм достатъчно убедителен ще ме допусне ли да се запиша има ли такава възможност?
По принцип съм писал спорт като твърдо решил и мисля че той ми дава кредити и ще съм Ок с кредитите но не съм сигурен дали като втора година ми дава кредити въобще тоя спорт понеже миналата година пак си го бях писал.
P.S.
И ако записването е възможно след като някой се откаже..автоматично ли ще ме запишат или аз трябва да следя дали някои се отказва и сам да се запиша примерно
Ами говори с преподавателя, предполагам, че има шанс да ти направи компромис, но това си завидси от него.
Ако спортът ти е факултативна дисциплина, можеш в следването си да вземеш до 6 кредита от него.
Ако спортът ти е факултативна дисциплина, можеш в следването си да вземеш до 6 кредита от него.
Предполагам, че ще е автоматично, ще продължат по списъка с дати на твърдо решили и т.н.И ако записването е възможно след като някой се откаже..автоматично ли ще ме запишат или аз трябва да следя дали някои се отказва и сам да се запиша примерно

Бягай да пишеш изборни, в момента може.nikoleto написа:Искам да попитам сега какво следва след като не съм в списъка на записаните за изборната дисциплина C# и Java понеже не знаех че има някакво значение и се записах за тези дисциплини като "Колебая се" и се прецаках много жестоко. Та мисълта ми е има ли шанс да се запиша сега поне на С# ии какво следва ако не си покрия задължителните 5 кредита (сега ще съм втори курс информатика)

За Първи курс има ли изборни дисциплини 
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Има, но са малко.Tonitka написа:За Първи курс има ли изборни дисциплини
Цветелин Биков