Вярно е. Паметта е нещо много важно и за двата предмета. Не говоря за наизустяване 1:1 и по думички, но трябва силна памет, която се базира на асоциации. Лично на мен литературата винаги ми е била любим предмет (най-вече защото бях обвързан в личен план с нея - писането ми е страст). Това не пречеше да се разбирам и с математиката (макар че с физиката бях по-добре, де) - в крайна сметка след 7-ми клас влязох точно с два отделни изпита по физика и математика. Но още в 9 клас аз разбрах, че от мен програмист (такава ми беше специалността) няма да излезе - да, пишех програми, включително и на асемблер, но това не беше нещото, което ме удовлетворяваше. Винаги съм си падал устат

, обичам да говоря пред публика, обичам да мисля и да ръчкам над един проблем, докато не го анализирам до последния пласт, обичам споровете и сблъсъка на гледни точки в търсене на правилното решение... Е, това естествено предопредели избора ми на специалност - Право. Оттам насетне за мен подготовката не беше особено голям проблем, защото амбицията ми беше голяма и постигнах всички цели, които си бях поставил. Като имаш предвид, че 12 клас за мен мина под знака и на защита на дипломна работа, държавен изпит по специалността, матури и други такива забавления

Но аз бях уверен, че ще се справя и в крайна сметка се справих. И не мразя математиката, дори съм й благодарен, че ме научи да мисля задълбочено и да навързвам нещата в логически ред. Според мен изборът ти трябва да се базира най-вече на личните ти качества и умения - в какво си най-добър, кое ти е по вкуса, кое - не, но най-важното - в какво амплоа си се представяш

Успех!