Статия е от вестник Черноморие - 11.08.2004

Архив на всички останали категории.
Гост

Статия е от вестник Черноморие - 11.08.2004

Мнение от Гост »

Ботаници гонят с резачка главния секретар на Министерството на културата

На мястото на инцидента са били повикани и полицаи от РПУ - Балчик, които са извели развилнелите се ботаници от Двореца в морския град и са издали разпореждане, с което са им забранили достъпа до територии, който не са собственост на Софийския университет

Ботаници от Софийския университет вчера отново са се опитали да осъществят незаконна сеч на дървета в Двореца в Балчик, научи "Черноморие" от директора му Тошко Гяуров. Изсичането е започнало по нареждане на директора на университетските ботанически градини Красимир Косев, който публично обявил, че на тази територия ще става това, което кажел той. Миналата седмица ботаници отрязаха 19 дървета от района на Aлпинеума, който е собственост на Културен център "Двореца". B констативния протокол, който е издаден на 6 август 2004 г. от РИОС - Bарна, пише, че по данни на община Балчик е нямало издадено разрешение за премахването им. Bъпреки това изсечените дървета са били натоварени на камион, а по-късно те са били разпределени между ботаниците, които се запасили за предстоящата зима, разказаха очевидци на екшъна.
Bчерашното самоуправство на ботаниците е било спряно от Тодор Гяуров и главния секретар на Министерството на културата Aгнес Дешева, която е била заплашвана от резача, че ако не се махне от пътя му, щял да я разфасова. На мястото на инцидента са били повикани и полицаи от РПУ - Балчик, които са извели развилнелите се ботаници от градината и са издали разпореждане, с което са им забранили достъпа до територии, които на са собственост на Софийския университет. Такава заповед е издадена и от директора на Двореца Тодор Гяуров. Свидетел на поредната провокация от страна на ботаниците е станал и кметът на Балчик Красимир Михайлов, който ще издаде акт за незаконната сеч. За самоуправството на представителите на Софийския университет са уведомени главният секретар на МBР ген. Бойко Борисов и депутатът от НДСB Aнтония Първанова.

Не унищожавайте и пазете нещо създадено с толкова много труд и любов от хораа живяли преди нас. Градината е цяло национално богатство - нека да я съхраним...
AСЯ ДЕЛЧЕBA
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Lelee какви са тия хора
:shock:
Няма ли кой да ги затваря такива
Аватар
Anislav
В началото бе словото
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Anislav »

не знам вече кой е крив..кой прав.. :?:
ама и вестниците много спекулират,с начина на представяне на новините, за да си продадат тиража :!: :twisted:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Вярно, има толкова интереси замесени, че не знам има или прави, има ли криви.

Само знам ,че за мен човек, който сече дърво просто ей така...не е прав. :x
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Winyan написа:Няма ли кой да ги затваря такива

ТЛ:
Затваря? Аз такива ги подлагам на разнообразни средновековни мъчения! Ако ги затворят, ще ги пуснат. Обаче, отсечи им ръцете и ха да видим ще секат ли!
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

това цигани ли са?
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
D@nny
В началото бе словото

Балчик

Мнение от D@nny »

Честно казано, нямам и най-малка представа защо е необходимо да разрушаваме нещо, което вече имаме, нещо, което е създавано със страшно много труд, а и желание. Ясно е, че днешните управници нямат никакво желание да създават, още по-малко пък да създадат нещо толкова красиво и уникално. Видя се, че икономиката ни няма да стъпи на крака, ако няма туризъм. Е, как да има туризъм когато непрекъснато се активират свлачища от безбройните неконтролирани строежи? Как да има туризъм, когато се стремим да разрушим и малкото вече създадено? :( :cry: Как да стане?
Едва ли има човек, който да е отишъл в ботаническата градина в Балчик, да я е разгледал и да е чул думите на екскурзовода и да не е поискал пак да се върне там следващото лято. Едва ли има по-приказен плаж от този на ботаническата градина! Вярно самият плаж като пясък и удобство за влизане във водата не е от най-практичните, но красотата, която го заобикаля..... просто трябва да се види. :thumbright:
Ако не вярвате.... просто отидете!!!!! Има какво да видите
D@nny
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Та имам едно въпросче аз...
Тая градина съществува ли още или както на
всичко хубаво в България й е*аха майката?!
А аз даже още не съм я посетил...
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Публикувай отговор

Обратно към “Други”