Затварянето на 51-ви и 18-ти блок

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Затварянето на 51-ви и 18-ти блок

Мнение от ^PrincessA^ »

Съжалявам за грешната информация. Все пак никъде не съм твърдяла, че това е 100% така, просто сме във форум и обсъждаме. А иначе е ясно, че най-точно можем да се информираме от Комисията.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Къде се намират семейните общежития на СУ? Кои блокове са това ?
Реал Мадрид - бялата магия, Реал Мадрид - футболна стихия!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Всичко за квартирите (цени, условия, търсене) - тук!

Мнение от HeyGod »

MERCES_LETIFER написа::shock: :shock: :shock:
ЕБAТИ, ДА ЗАТВОРЯТ СТУДЕНТСКИ ГРАД НАПРАВО!
Нека.Да вземат да го поизчистят от помията или то по-зле няма накъде ...
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

* Още един офф и ще минавам с гумичката! :twisted:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
cards
В началото бе словото

Мнение от cards »

51-ви до къде стигна с ремонта? Може ли някой, който е наблизо, да мине и да види.
Anelz
В началото бе словото

Мнение от Anelz »

До никаде :) Аз живях в него и сега съм 52 А :) Може да правят някое крило,но като минавам нито дограма нито отворени прозорци - НИЩО !
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

Anelz написа:До никаде :) Аз живях в него и сега съм 52 А :) Може да правят някое крило,но като минавам нито дограма нито отворени прозорци - НИЩО !
те чакат да започне учебната година, понеже в софийския всичко е тип-топ :blackeye:
Изображение
Изображение
edin_student
В началото бе словото
Курс: четвърти

Мнение от edin_student »

cards написа:51-ви до къде стигна с ремонта? Може ли някой, който е наблизо, да мине и да види.
Ремонтът в блока започна преди малко повече от седмица. Всеки ден автобус докарва бригада работници, а отвътре се чува шум от машини. Голяма част от дограмата на блока е свалена, в много стаи липсват тапетите и стените са оголени до мазилка.

Въпреки това Министерството е превело частично пари и "до 1-ви октомври ще бъде готов само вход А". Имайки предвид, че блокът има само един вход, това го тълкувам като "някое крило на блока". Щом договорът е сключен за 2 години с фирмата (макар и това да включва 18 блок, който се очаква по-късно да излезе в основен ремонт - чувам Декември 2008г), значи скоро няма да отворят 51-ви. Това ще излезе втората сага "8-ми блок", макар че този път виновен няма да е Ректоратът, а Държавата.

Макар и силния напън да се отвори 8-ми блок тази есен, това силно ме съмнява.
В 8-ми има 300-400 легла, а в 51-ви има около 550.
Легловият дефицит ще е още по-голям и оттам успехът за класацията на 1 курс и втора класация за горен курс ще се вдигне, ще има по-малко легла за трета (социална) класация и повече чакащи с индивидуални молби за освобождавани през учебната година места.

Шоуто е пълно, но клоуните всъщност сме ние.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Предполагам, че ще е крилото, където бе сложена дограма миналата година (т. е., където живях аз :D ). Там видях, че мажат стените и слагат нови врати.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

edin_student написа: Въпреки това Министерството е превело частично пари и "до 1-ви октомври ще бъде готов само вход А". Имайки предвид, че блокът има само един вход, това го тълкувам като "някое крило на блока".
Тази информация откъде е?

Абсурд е да се вкара 18ти блок в ремонт от декември - все пак там в момента има настанени студенти и няма как да ги разкарат през годината.
Легловият дефицит ще е още по-голям и оттам успехът за класацията на 1 курс и втора класация за горен курс ще се вдигне, ще има по-малко легла за трета (социална) класация и повече чакащи с индивидуални молби за освобождавани през учебната година места.
Да не мислиш, че от СБО не са си направили сметката още на първа класация? Не може да не ощетят едни (горните курсове) за сметка на други (първи курс и тези на следващи класации).
Второ - класация с индивидуални молби тази година може и да няма. В ремонт са и блокове от други университети, а преговорите за "обмен" между университети по принцип се води лятото. Така че засега не е ясно ще има ли, няма ли да има.
Трето, официална информация, че в блок 8 ще почнат да настаняват от тази година, никъде не съм прочела. А и най-вероятно щяха да настаняват в него още на първа класация, ако го отваряха тази година, така че не знам защо толкова хора го вкарват в сметките изобщо.
Изображение
edin_student
В началото бе словото
Курс: четвърти

Мнение от edin_student »

Blood Countess написа:Предполагам, че ще е крилото, където бе сложена дограма миналата година (т. е., където живях аз :D ). Там видях, че мажат стените и слагат нови врати.
Ами и аз предполагам, че ще е то - зад асансьора (от стаи х01 до х09, както и хА, най-много и стаи х10 и х11).
Аз живях в другото крило, сигурно моето крило е вход Б ;)
Victoria написа:Абсурд е да се вкара 18ти блок в ремонт от декември - все пак там в момента има настанени студенти и няма как да ги разкарат през годината.
Такава информация имам аз, а откъде не мога да ви кажа.
Абсурди колкото щеш в България и съм почти сигурен, че така ще стане. Това е ставало и по други блокове вече :)
Victoria написа: Да не мислиш, че от СБО не са си направили сметката още на първа класация? Не може да не ощетят едни (горните курсове) за сметка на други (първи курс и тези на следващи класации).
Второ - класация с индивидуални молби тази година може и да няма. В ремонт са и блокове от други университети, а преговорите за "обмен" между университети по принцип се води лятото. Така че засега не е ясно ще има ли, няма ли да има.
Трето, официална информация, че в блок 8 ще почнат да настаняват от тази година, никъде не съм прочела. А и най-вероятно щяха да настаняват в него още на първа класация, ако го отваряха тази година, така че не знам защо толкова хора го вкарват в сметките изобщо.
Не СБО, а КСБВУ. Към първа класация се считаше, че 51 се пуска на 1 октомври, 8 блок за 2-ра класация (29 септември). В последствие почна да се разбира, че първото няма да стане почти сигурно, а второто много вероятно няма да стане.
Нещата са извън обхвата на ПСБО и КСБВУ просто.

Ощетени са всички, но повече ще бъдат първокурсниците, защото 51 е несемеен, и така остават по-малко места за първи курс, които по ректорска заповед не могат да бъдат настанявани на семейно общежитие.

Официална информация за 8-ми блок няма, аз имам неофициална :), но според мен пак няма да съумеят, колкото и да са предприели стъпки и да се гласят.
Аватар
MissDi
Паисий

Мнение от MissDi »

Миналата година ме пратиха в гадните общежития на ПЖИ :x Предполагам,че тази година пак ще пратят доста хора там :( Надявам се да не съм сред тях :(Обаче като се замисля ако не ме приемат на 3 класация ще взема 1 разменно писмо и самичка ще се върна там!Пак в адската мизерия :angryfire: пък и е по скъпо :x
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
Аватар
justnik
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: втори

Мнение от justnik »

С много ли се вдигна бала на факултетите?
Имах страхотна леля, която казваше, че ако прекалено дълго гледаш красиво момиче, се вцепеняваш. От части беше права...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Айде да питаш само на едно място, а?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
justnik
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: втори

Мнение от justnik »

После видях че си имало темичка специално за това...Няма да се повтори ;)
Имах страхотна леля, която казваше, че ако прекалено дълго гледаш красиво момиче, се вцепеняваш. От части беше права...
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”