Грузия и Русия - война!!
- Tiocfaidh ár lá
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Re: Грузия и Русия - война!!
Това обяснява още по-добре случващото се! Мерси за инфото!
Интересно е каква ще бъде съдбата на Ю.Осетия. Бях се натъкнал по едно време на някакъв сайт за Осетия, история и пр. Навсякъде пише, че осетините са един народ... Някак странно е положението на Ю.Осетия в цялата обстановка - статута "федерален субект" на Северна Осетия от една страна, Грузия от друга... Нито северо-осетините, нито руснаците, нито грузинците искат да се създаде единна Осетия...
Бахму и кашата!
Интересно е каква ще бъде съдбата на Ю.Осетия. Бях се натъкнал по едно време на някакъв сайт за Осетия, история и пр. Навсякъде пише, че осетините са един народ... Някак странно е положението на Ю.Осетия в цялата обстановка - статута "федерален субект" на Северна Осетия от една страна, Грузия от друга... Нито северо-осетините, нито руснаците, нито грузинците искат да се създаде единна Осетия...
Бахму и кашата!
Има и други такива случаи наоколо: Кюрдистан, например, който е поделен между Турция, Ирак, Иран, Сирия и Армения...
В Европа се сещам за страната на баските: автономна в Испания и без никакво самоуправление във Франция...
В Европа се сещам за страната на баските: автономна в Испания и без никакво самоуправление във Франция...
Не мисля, че е за лудница. Във войната няма нищо лудо. Тя е толкова естествена, колкото и мира: две лица на една и съща монета.
Има в геноцида, който грузинците се опитаха да приложат в Ю. Осетия и затова inaccessibility е по-прав. Има нужда от международен съд за него. Ясно защо няма да стане: ще излезе прекалено много инфо за тези, които са стояли зад него и са били "загрижени" по време на откриването на олимпиадата...
Има в геноцида, който грузинците се опитаха да приложат в Ю. Осетия и затова inaccessibility е по-прав. Има нужда от международен съд за него. Ясно защо няма да стане: ще излезе прекалено много инфо за тези, които са стояли зад него и са били "загрижени" по време на откриването на олимпиадата...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Историята помни още един грузинец за съд, но...за него явно правосъдие няма и не може да има. Още се чудя как е позволил на сина си да умре като куче без дори да се опита да го спаси. Не мога да го проумея това. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
То не е съвсем встрани от темата, но не забравяй, че е семинарист. В цялото му поведение след като застава начело на СССР има силни месиански залитания. Това са чести случаи в историята на всеки лидер на Велика държава.
Както Бог-Отец пожертвал първородния си Син от любов към човечеството....
Паметна е фразата му, когато му предлагат да разменят Джугашвили младши за пленен немски генерал: "Аз не заменям капитан за генерал!" Всеки има моменти на просветление...
Както Бог-Отец пожертвал първородния си Син от любов към човечеството....
Паметна е фразата му, когато му предлагат да разменят Джугашвили младши за пленен немски генерал: "Аз не заменям капитан за генерал!" Всеки има моменти на просветление...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Само не ми казвай, че защитаваш постъпката на бащата Сталин?
Ето и едно писмо на Яков към Сталин:
"Скъпи татко!
Аз съм в плен. Здрав съм. Скоро ще бъда изпратен в един от офицерските лагери в Германия. Отношението е добро. Желая здраве. Привет на всички. Яша."
10.7.1941г.
Но...това е друга тема.
Ето и едно писмо на Яков към Сталин:
"Скъпи татко!
Аз съм в плен. Здрав съм. Скоро ще бъда изпратен в един от офицерските лагери в Германия. Отношението е добро. Желая здраве. Привет на всички. Яша."
10.7.1941г.
Но...това е друга тема.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
Не мога да ти кажа какво защитавам и какво не!
От една гледна точка е ужасно бащата да жертва детето си, защото естественият ред на нещата е той да умре преди сина си! От друга страна още древните са казали: "Сладко и почетно е да умреш за Отечеството!" Държавникът Сталин е бил в конфликт с бащата Сталин и се е наложил над него! Като нямам син, как да ти кажа кое е по-правилно или как аз бих постъпил? И едното е проява на сила, и другото! Също както и проява на слабост...
Знаеш, че Сталин не е имал добро отношение към никое от децата си, заради майката! Така поне се говори...
От една гледна точка е ужасно бащата да жертва детето си, защото естественият ред на нещата е той да умре преди сина си! От друга страна още древните са казали: "Сладко и почетно е да умреш за Отечеството!" Държавникът Сталин е бил в конфликт с бащата Сталин и се е наложил над него! Като нямам син, как да ти кажа кое е по-правилно или как аз бих постъпил? И едното е проява на сила, и другото! Също както и проява на слабост...
Знаеш, че Сталин не е имал добро отношение към никое от децата си, заради майката! Така поне се говори...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Той май към никого не е имал добро отношение, особено предвид факта, че е бил егаси параноика.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
Why so serious? Let's put a smile on those faces

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Дам. Имаше статия във вестника как побъркана от притеснение американска жена трескаво започнала да си прибира багажа в подготовка да напусне къщата си, защото помислила, че руските танкове навлизат в щата Джорджия. 
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Представяш ли си сериозно - руски танкове нахлуват в САЩ - Red Alert 2 на живо!