Благодаря предварително, надявам се някой да хелпне
Помощ? (относно кандидатстудентски курсове)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
Помощ? (относно кандидатстудентски курсове)
Тази година ще съм 12 клас и искам да кандидатствам право в СУ. Чувала съм, че е най-добре да се карат курсове към съответния университет. Въпросът ми е, може ли някой да ми даде телефон, или въобще някакъв контакт за връзка за курсове по история и литература? Дори не знам кога започва записването
Също така, някой да е минавал тези курсове и да има мнение за тях?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- julleto
- Да живей словото
- Специалност: Психология
Re: Помощ? (относно кандидатстудентски курсове)
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 8F#p446971
Тук е засегнат точно този въпрос, прочети и ако имаш други въпроси или искаш още мнения питай допълнително. Успех в КСКто
Тук е засегнат точно този въпрос, прочети и ако имаш други въпроси или искаш още мнения питай допълнително. Успех в КСКто
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Аз бих препоръчала курсовете на Образователни технологии. Ако си от София, даже горещо ти ги препоръчвам - аз влязох на първо класиране и няма начин да съм по-доволна от подготовката, която ми осигуриха. Според това, което аз съм слушала, курсовете от СУ могат да се окажат много по-голямо разочарование, отколкото би очаквал човек. Разполагам и с личния пример на моя приятелка, която изкара тройка на редовния изпит по история и 3.38 на предварителния, при това върху темата за създаване на държавата. Там ги караха да преписват темите... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Ох, сега съвсем ме объркахте
Понеже всеки, който съм питала, казва че е най-добре да ходиш на курсовете от университета. От друга страна съм чувала и не дотам добри отзиви. А трябва скоро да решавам, защото септември чука на вратата, предполагам, че тогава става цялото записване. Уаааа, труден е животът на кандидатстудента 
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
julleto явно не е останала особено доволна от курсовете, които е посещавала... или поне такова е моето заключение от посочения неин пост. Но момичето, което аз познавам, започна с курса си още от август месец - кажи-речи почти цяла година си го посещаваше. Така че със сигурност е различен.
За ОТ гарантирам изцяло. Ако погледнеш темата за тях в този форум, ще видиш, че много други хора също са останали доволни. Хептен пък ако по история се запишеш при Поли и Краси - няма да те разочароват.
Като допълнителна информация мога да ти кажа, че курсът е 700лв на предмет, при записване на два предмета имаш отстъпка. Учебниците им са добри, показват ти как най-ефективно да заучаваш учебния материал, поощряват те, мотивират те. Редовно се провеждат пробни изпити - 4 и 5-часови, а през юни месец имаш по три такива на седмица - изцяло с идеята да те подготвят за редовните кандидатстудентски изпити, така че да не се паникьосаш във важния момент. На предмет имаш 4 астрономически часа веднъж седмично. Работи се в малки групи и постоянно контролират как си учиш темите
За ОТ гарантирам изцяло. Ако погледнеш темата за тях в този форум, ще видиш, че много други хора също са останали доволни. Хептен пък ако по история се запишеш при Поли и Краси - няма да те разочароват.
Като допълнителна информация мога да ти кажа, че курсът е 700лв на предмет, при записване на два предмета имаш отстъпка. Учебниците им са добри, показват ти как най-ефективно да заучаваш учебния материал, поощряват те, мотивират те. Редовно се провеждат пробни изпити - 4 и 5-часови, а през юни месец имаш по три такива на седмица - изцяло с идеята да те подготвят за редовните кандидатстудентски изпити, така че да не се паникьосаш във важния момент. На предмет имаш 4 астрономически часа веднъж седмично. Работи се в малки групи и постоянно контролират как си учиш темите
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ХА ХА ХА! Как ИЗОБЩО не ти завиждам! И как се радвам, че аз минах този период!!ShadowsInBlue написа:Тази година ще съм 12 клас и искам да кандидатствам
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
Мда и аз
И без курсове става...
И без курсове става...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Благодаря за съчувствието и солидарносттаХА ХА ХА! Как ИЗОБЩО не ти завиждам! И как се радвам, че аз минах този период!!
Относно тези ОТ, почнах сериозно да се обърквам, защото все си мислех, че най-добри ще са си курсовете на СУ. Грр, тежка година ще да бъде...
Оф, споко, без излишни драматизации...
По-лесно е да се влезе в СУ отколкото мислиш... Е, не говоря за право, журналистика и др. специалности, но принципно искаш да влезеш само и само "да не си на село" (мн го обичам тоз лаф..сигурно личи).... ще ти е лесно да влезеш педагогика или нещо такова
Споко, пий едно
По-лесно е да се влезе в СУ отколкото мислиш... Е, не говоря за право, журналистика и др. специалности, но принципно искаш да влезеш само и само "да не си на село" (мн го обичам тоз лаф..сигурно личи).... ще ти е лесно да влезеш педагогика или нещо такова
Споко, пий едно
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
От личен опит мога да ти кажа, че нервни сривове и то истински ще получаваш доста пъти през годината - няма смисъл да се лъжем. Лично аз например имах пристъпи на паника, дълго време бях и на успокоителни, разбира се не само заради изпитите, но главно заради натоварването, сънувах кошмари и то свързани с химията, разни азоти и халогенопроизводни-пълни простотии, но все пак-ето ме, жива, влязла където иска и оцеляла, така че няма от какво да се плашиш. Доста съм ревала заради шибаната липса на време, аз и преди казах, че от доста неща се лиших, накрая обаче ми беше все едно-не ми пукаше, престанах и да уча...разбира се после всеки ден яко зубрене, но си наваквах мат'риала. Както казах-дори не съм се престаравала, разбира се аз имам и проблеми със съвестта, която не ме оставяше на мира....Не забравяй, че имаш няколко шанса да влезнеш - предварителни, официални, три класирания.....няма значение по кое време си влязла, важното е, че си го направила.ShadowsInBlue написа:Благодаря за съчувствието и солидарносттаХА ХА ХА! Как ИЗОБЩО не ти завиждам! И как се радвам, че аз минах този период!!Сериозно се замислям дали да не взема да продавам краставички на пазара вместо да се пъна да влизам в СУ
Срамна работа няма, нали? Нали? *нервен срив*
Обаче усещането да си влезеш във факултета и да знаеш, че това е новият ти втори дом е просто неописуемо.....
Затов а моят единствен съвет е да учиш системно - не по много, но си преговаряй често нещата и гледай да не изоставаш с материала повече от 2-3 седмици
И другото, което е - в пълното си право да злорадствам съм!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
И аз сънувах разни чертежи на правоъгълни триъгълници, когато си мислех, че искам да уча в УНСС.
Но като цяло паника чак...
Но имах приятелки, които редовно си припадаха, но то тва май беше от недохранването преди бала...

Но имах приятелки, които редовно си припадаха, но то тва май беше от недохранването преди бала...
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Prudence - лошото е, че искам да вляза точно право ИЛИ журналистика (в което успея, ако успея). Ти каква специалност си?
Judy - аз каквато съм си паника, сигурно ще съм на успокоителни през цялата година
А ти в кой факултет си?
Judy - аз каквато съм си паника, сигурно ще съм на успокоителни през цялата година
И аз кандидатствах журналистика, но не ме приеха
Социална педагогика съм, ама грам не съжалявам. Аз кандидаствах журналистика, щото не бях учила по нищо, а и целия 12 клас работех като луда по кръчмите..
Социална педагогика съм, ама грам не съжалявам. Аз кандидаствах журналистика, щото не бях учила по нищо, а и целия 12 клас работех като луда по кръчмите..
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, аз не съм припадала, и добре че.И аз сънувах разни чертежи на правоъгълни триъгълници, когато си мислех, че искам да уча в УНСС.
Но имах приятелки, които редовно си припадаха, но то тва май беше от недохранването преди бала
Но редовно си ревях по улиците.
Не че и сега не го правя.
Просто за всеки човек е различно, факторите, които влияят са различни, характерите - също...не мога да й кажа на момичето как ще се чувства, затова разказвам при мен как е било. Единственото, което СЪС СИГУРНОСТ знам, че е общовалидно е, че добрата подготовка е половин свършена работа! Няма незнание-няма страх-няма издънки. Това е! АЗ бях супер надъхана за всичките си изпити, освен за тоя по немски, щото навън валеше, а аз трябваше да ходя то ХТИ, плюс това четях супер интересна книга и адски ме мързеше
Няма полза от паниката! И аз си мислех, че няма да оживея, но все пак оживях.Judy - аз каквато съм си паника, сигурно ще съм на успокоителни през цялата година А ти в кой факултет си?
Иначе съм в Химическия
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
И моя приятелка е с две тройки, а ходеше на курсовете по история в СУ. Разбира се, че то никой не може да ти налива знанията в главата, но определено тя положи усилия, явно недостатъчни, но пък 3...MidwinterSun написа: Разполагам и с личния пример на моя приятелка, която изкара тройка на редовния изпит по история и 3.38 на предварителния, при това върху темата за създаване на държавата. Там ги караха да преписват темите...