Помощ за избор на лаптоп
Модератори: Methuselah, thegirl
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Помощ за избор на лаптоп
ех..какъв компромис бре?! лаптопа е мн добре..
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Е аз какво казахТодорът написа:ех..какъв компромис бре?! лаптопа е мн добре..
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- FMI
- Плиний Стари
Което не попречи на жена му да го зарежеТодорът написа:Бил "Гея" има толкова мн пари, че....
Какво?! Крадец и мошенник ли не е?!null-byte написа:Залей се с керосин и уд'ри една клечка....FMI написа: Когато си платя за Windows можеш да ме заплюеш! Не за друго, а просто защото "Бил Гея" е крадец и мошенник.
Малко хора ходят с лаптопи, а и самите предмети, които го позволяват са малко. В смисъл, че по алгебра или геометрия е много по-удобно на хартия...FMI написа: Иначе на лекции гледат ли накриво, ако вместо да стържеш с химикалката тракаш по лаптопа, все пак на клавиатура пиша много по бързо отколкото на лист хартия...
От друга страна сме имали един-два предмета, по които пишеш по цял час текст, та да си с лаптоп си е оферта.
А иначе на запад масово си ходят с латопи по лекции, така че не би трябвало никой да те гледа накриво. Но според мен са малко предметите, по които това с лаптопа е приложимо.

- FMI
- Плиний Стари
Е където, тамVictoria написа:Малко хора ходят с лаптопи, а и самите предмети, които го позволяват са малко. В смисъл, че по алгебра или геометрия е много по-удобно на хартия...FMI написа: Иначе на лекции гледат ли накриво, ако вместо да стържеш с химикалката тракаш по лаптопа, все пак на клавиатура пиша много по бързо отколкото на лист хартия...
От друга страна сме имали един-два предмета, по които пишеш по цял час текст, та да си с лаптоп си е оферта.
А иначе на запад масово си ходят с латопи по лекции, така че не би трябвало никой да те гледа накриво. Но според мен са малко предметите, по които това с лаптопа е приложимо.
Ами на КАрх от 110-120 души (70-80 кн и към 40 се) имаше само трима с лаптопи.FMI написа:Е където, тамVictoria написа:Малко хора ходят с лаптопи, а и самите предмети, които го позволяват са малко. В смисъл, че по алгебра или геометрия е много по-удобно на хартия...FMI написа: Иначе на лекции гледат ли накриво, ако вместо да стържеш с химикалката тракаш по лаптопа, все пак на клавиатура пиша много по бързо отколкото на лист хартия...
А иначе на запад масово си ходят с латопи по лекции, така че не би трябвало никой да те гледа накриво. Но според мен са малко предметите, по които това с лаптопа е приложимо.При нас дори на малкото където е по удобно никой ли не ходи така?!

- FMI
- Плиний Стари
Има недежда 
http://laptop.bg/#/details/DELL/6/1430
Възложиха ми за задача да намеря нещо на високо ниво,сега искам да се посъветвам с вас дали този е на такова, отговорността ми е голяма
Възложиха ми за задача да намеря нещо на високо ниво,сега искам да се посъветвам с вас дали този е на такова, отговорността ми е голяма
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
всичко ОК, ама дисплея мн малък...иначе за графични "дейности" е мн добре..Интел с nVidia..
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Ами за лаптоп зависи за какво ще го ползваш. Ако е за уърд, ексел и интернет по-скромен ти трябва. Освен това с по-малкия екран са по-голяма оферта, ако ползваш само една програма едновременно, защото стават значително по-малки и по-леки. Аз си взех 17'' защото работя с два уърда един до друг. Иначе гледай клавиатурата да ти е с нормален размер, не намалена. по-удобно е.
За процесор задължително да е интелски (и май да нямаше "М" в заглавието, ако помня правилно).
Иначе аз съм с Леново и грижи нямам. Дори наскоро го залях с цяла кофичка разбито кисело мляко, изключих го, измих го под течаща вода и като изсъхна и го пуснах, нищо му нямаше :Р
А, да, и гледай да не е от мултирама, ако случайно мислиш да е от там. Една позната наскоро се излъга и после два месеца се разправяше за неработещ лан порт на DELL-а си.
За процесор задължително да е интелски (и май да нямаше "М" в заглавието, ако помня правилно).
Иначе аз съм с Леново и грижи нямам. Дори наскоро го залях с цяла кофичка разбито кисело мляко, изключих го, измих го под течаща вода и като изсъхна и го пуснах, нищо му нямаше :Р
А, да, и гледай да не е от мултирама, ако случайно мислиш да е от там. Една позната наскоро се излъга и после два месеца се разправяше за неработещ лан порт на DELL-а си.
Благодаря много за мненията, може би ще трябва още малко да разуча.Основната задача на лаптопа ще е учебна, за писане на програмки и такива неща.Знам, че малкият екран не е добър вариант за това,но ми се искаше да е компактен.А пък в крайна сметка в случая аз не давам парите и ми е казано много да внимавам какво избирам, не ми дават ограничения в парите, но това не прави избора ми по-лесен 
-
Inside
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: втори
Зех си лаптоп преди 1 седмица параметрите са му следните:
марка: dell inspiron 1520
процесор: intel core 2 duo 2.1gh
рам: 4gb
хард диск:200gb 7200rpm да 7200! има разлика повярвайте...
видео карта: nvidia Gforce GO 8600 GT 256 mb
матрица: 15" 1440:900 true life и другите глупости си ги има
има си DVD recorder и всичките му там глупости USB-ta, bluet... , WiFi
батерия: 6cell нещо си издържа 2-3 часа при игране
има си камерка и микрофон и супер звук вади
операционна система: free dos (за кво да плащам за виста или XP като наще хакери са си на ниво)
пари: 2140 лева ако не се лъжа
зех си го от единствения представител на dell за варна и региона http://www.vizicomp.com/
операционна система: free dos (за кво да плащам за виста или XP като наще хакери са си на ниво)
зех си го от единствения представител на dell за варна и региона http://www.vizicomp.com/
Добър е ....2140 е все пак...само т'ва 6cell нещо ме притеснява , но аз бих си взел още една батерия да си ги сменям....все пак зависи и каква игра играеш ...но за работа е идеален....Inside написа:Зех си лаптоп преди 1 седмица параметрите са му следните:
P.S "наще" хакери са много зле....(говоря като цяло....)
0x00000000
-
Inside
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: втори
имаще опция за още 90 лева да сложа 9cell батерия ама аз нямам намерение да го ползвам кой знае колко на места без контакт а за това че е 6 cell виж повечето лаптопи са с такива 9ките са само за някой който му трябва дълго време да работи на място без ток
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Монитора е доста малък. Мисля, че 15,4" си е стандарт и би ти било доста удобно. От друга страна това слага поне кило отгоре. Иначе процесор, видео карта определено е на много високо ниво. Програми като Autocad с тежки чертежи няма да му се опрат. Иначе ако ти е само да пишеш на Word не си струва 2500лв.cvetina_h написа:Благодаря много за мненията, може би ще трябва още малко да разуча.Основната задача на лаптопа ще е учебна, за писане на програмки и такива неща.Знам, че малкият екран не е добър вариант за това,но ми се искаше да е компактен.А пък в крайна сметка в случая аз не давам парите и ми е казано много да внимавам какво избирам, не ми дават ограничения в парите, но това не прави избора ми по-лесен
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.