Добре, защо за таки година никъде не намерих това правило - 5.50.Ladette написа:Точно така, аз се прехвърлих от Социална педагогика в МО! Трябва ти отличен успех, над 5.50 и положително взет изпит по западен език и история, това е всичко! Започваш отново от първи курс обучението си, и не е вярно, че някои факултети имат предимство, всичко е разпределено според бала на желаещите въпросната специалност!
Къде сте се прехвърлили и с какъв успех ?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Къде сте се прехвърлили и с какъв успех ?
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Ladette
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами може и да са го махнали, но имаше някои зависимости! Например в последния момент промениха правилника и за Европейстиката вече искаха не само да си взел кандидатстудентските изпити положително, но да е с над 4.50, тъй че е най-добре да се пита там, където уж трябва да знаят! 
Life is a lesson, you learn it when you are through...
Да обаче аз съм влезнал с матури, а никъде не срещнах някакво разпореждане за преместване в нова специалност с матури. Навсякъде пише с успех не по-малък от 5.50 и положително взет кандидатстудентски изпит от предходната година.Ladette написа:Точно така, аз се прехвърлих от Социална педагогика в МО! Трябва ти отличен успех, над 5.50 и положително взет изпит по западен език и история, това е всичко! Започваш отново от първи курс обучението си, и не е вярно, че някои факултети имат предимство, всичко е разпределено според бала на желаещите въпросната специалност!
Някой пък ми казва, че и приравнителни за специалността трябвало да държа за да продължа направо във втората година по обучението в специалността, в която желая да се преместя.
Много недоуточнени неща в тая държава
Истинската най-голяма сила на света е Познанието!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре четох изискванията за таки година - никъде ен срещнах това прословуто 5.50
Както и да е...
Какви документи трябва да се подават, че то прехвърлянето от утре започва.
Както и да е...
Какви документи трябва да се подават, че то прехвърлянето от утре започва.
- she-wolfff
- От дъжд на вятър
Здравейте. Накъде по-напред беше зададен въпрос може ли да кандидатстваш наново с новата КСК, ако вече си студент и съответно мястото ти в университета да се запази и беше отговорено, че може.. ама на мен ми е интересно как при условие, че за записването за изпитите на новата КСК ти трябва дипломата, а след като вече си студент тя ти е в университета? Някой може ли да ми обясни?
И въобще кое е по-рационално, да кандидатстваш наново или да се прехвърлиш?
If a man and an animal have spilled each other's blood, they become one!
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Можеш да идеш на предварителен(там не ти искат диплома)...ако има по съответния предмет.
А за кандидатстването/прехвърлянето...зависи какво искаш,има ли места там,където искаш да се прехвърлиш...от много работи,питай по-конкретно.
Поне така мисля,чакай и някой по-навътре в нещата да се изкаже.
А за кандидатстването/прехвърлянето...зависи какво искаш,има ли места там,където искаш да се прехвърлиш...от много работи,питай по-конкретно.
Поне така мисля,чакай и някой по-навътре в нещата да се изкаже.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Днес си подадох молбата :-]
- she-wolfff
- От дъжд на вятър
На мен ми се струва, че не може да стане така. На предварителен можеш да отидеш, но той не се зачита, ако не отидеш и на редовния, дори там и 2 да изкараш. А и представи си те приемат... отиваш да си искаш дипломата, за да се запишеш наново.
Щеше да е прекалено хубаво.
If a man and an animal have spilled each other's blood, they become one!
ти твойта диплома изобщо няма да я искаш като се записваш в новата специалност защото си в същия факултет- така 4е споко - за тебе е доста по-улеснена процедурата 
You're one in a million
You're once in a lifetime
You're once in a lifetime
И аз бя приета с оценката от матурата социална педагогика, но говорих с учебен отдел на СУ и там ми казаха ,че за да се прехвърля друга специалност трябва да имам издържан кандидат студентски изпит, СУ не приема матурите за кандидат студунтски изпит. Това означава , че догодина трябва да кандидатстваш на ново.
Re:
Kakwo??? Naistina li kato se prehwarli6,zapo4wa6 otna4alo?Ako stawa duma za biotehnologii<->mikrobiologiq ili drugi pak mnogo blizki specialnosti?Ne mi kazwaite,4e 6te gubq cqla godina zaradi nedorazumeniqnestea написа:даFeverNew написа:Добре, и като се прехвърлите, от първи курс ли започвате новата си специалност?nestea написа:не си спомням точния ми успех тогава , но беше между 5.80 и 5.90 от начална педагогика с френски във френска филология
Ако се прехвърляш от МБ в БТ записваш втори курс по простата причина, че в първата година двете специалности учат по почти идентичен учебен план. Ще се наложи да положиш приравнителен изпит само по СВГ. Връщат в първи курс, ако след прехвърлянето имаш повече от 3 приравнителни изпита.Engel написа: Kakwo??? Naistina li kato se prehwarli6,zapo4wa6 otna4alo?Ako stawa duma za biotehnologii<->mikrobiologiq ili drugi pak mnogo blizki specialnosti?Ne mi kazwaite,4e 6te gubq cqla godina zaradi nedorazumeniq
P.S: Не е микробиология, а молекулярна биология

- gerivas
- В началото бе словото
- Специалност: Химия и информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз уж сравнявах специалностите, които горе-долу са с еднакъв учебен план, но все се чудя дали ще мога от спец. "Химия и информатика" да се прехвърля директно във втори курс за "Софтуерно инженерство"? Нарочно питам отсега, за да знам накъде да насоча силите...
-
kaa
- В началото бе словото
А знаете ли кога излизат резултатите от подадените молби за прехвърляне

- gerivas
- В началото бе словото
- Специалност: Химия и информатика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
До колкото съм разбрала... До 20.09.08 трябва да са излезнали класиранията...