Стипендия, среден успех, изпит от поправка

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

ally
В началото бе словото

Стипендия, среден успех, изпит от поправка

Мнение от ally »

Как се изчислява средният успех за годината, ако един от изпитите е взет на поправителната сесия? Може ли да се кандидатства за стипендия?
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Re: Стипендия, среден успех, изпит от поправка

Мнение от Kai »

Да речем имаш 6 предмета през годината, взимаш 5, на 6тия отиваш на поправка. Ако го вземеш на септември ти се зачита като обикновена оценка - т.е. ония 5+този делено на 6 - това ти е средния успех. С други думи Слаб 2 не ти фигурира никъде. Ако не го вземеш ти се гледат 5-те оценки от взетите делено на шест т.е. невзетия изпит ти е като 0, а не 2 (на 90% съм сигурна, че е така).
За стипендия се кандидатства при записването в горен курс, т.е. вече е минала поправителната сесия и знаеш какъв ти е средния успех. С невзет изпит не съм сигурна дали можеш да кандидатстваш, предполагам че си зависи от факултета, кандидатите и т.н.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

С невзет изпит нямаш право да кандидатстваш за стипендия, доколкото знам.
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не можеш с невзет изпит да кандидатстваш за стипендия (поне не и във ФМИ, а мисля и навсякъде другаде).
Ако искаш да изчисляваш среден успех за общежитие, там невзетият изпит се смята като 2.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
ally
В началото бе словото

Мнение от ally »

Благодаря за отговорите. С невзет изпит е ясно, че не може да се кандидатства за стипендия. Въпросът ми беше, ако единият от изпитите е взет на поправителната сесия през септември, дали може да се кандидатства и дали евентуална двойка се взима предвид при изчисляване на успеха.
От отговора на Kai разбирам, че всичко е ОК, ако изпитът се вземе през септември.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Аз също мисля, че всичко е ОК. Като го вземеш септември си смяташ оценката и никакви двойки.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”