Но Sweet November е много... тъжен. Един от филмите, които отчаяно искаш да свършат по друг начин, но знаеш, че така трябва - защото и в живота се случват подобни неща.
Най-трогателен филм ?
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Най-трогателен филм ?
О, да, Sweet November преди 2 вечери ме съсипа. А тъпото е, че исках да си дръпна романтична комедия, забележете, и изтеглих A Walk to Remember и Sweet November. Guess what - и двата са ужасно тъжни и, на всичкото отгоре, са с почти идентичен сюжет (да не кажа, че съвсем се покриват). Малшанс. Така не бях ревала от "What Dreams May Come" (най-трогателният филм за мен) и "P.S. I love you", дето дори не трябваше да го гледам.
Но Sweet November е много... тъжен. Един от филмите, които отчаяно искаш да свършат по друг начин, но знаеш, че така трябва - защото и в живота се случват подобни неща.
И все пак... не беше честно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Т'ва със степенуването не ме кефи.
По-любим любовен от "Планината Броукбек" за мен май няма.
По-любим любовен от "Планината Броукбек" за мен май няма.
- Sanctus Espiritus
- Драскач
- Специалност: Индология
Ами освен Цар Лъв, който вече беше споменат, съм съгласна и за Beyond Borders.
Попринцип не ме трогват много филми, но филмът, който всеки път успява да го направи е Edward Scissorhands.
Също и The Passion of the Christ, но той май е за друга категория... А последният филм, който почти успя да ме разплаче беше A walk to remember... 
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Гледайте "Pay it forward" - СТРАХОТЕН ФИЛМ С...УЖАСНО ТЪЖЕН КРАЙ.
Аз по принцип не сътм от най - ревливите, но...плаках от сърце на финала на филма.
п.п. Във филма участва и Джон Бон Джоуви.
п.п. Във филма участва и Джон Бон Джоуви.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Няма как да не се съглася с младежът от горния пост. Това хлапенце - Хейли Джоел последният-да-затвори-вратата, прави уникални роли.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оф, те двата със Sweet November са идеални за следобед, предопределен за романтични "комедии". Как се минах тогава, още ми е леко нелепо като се сетя. Изобщо, май го казах някъде вече, но всички филми с подобен сюжет (тия двата, "What Dreams May Come", "P.S. I Love You", "City of Angels") са нещо, което трябва да се гледа, с надеждата никога да не ти се налага да го изживяваш. И те така... това са.Sanctus Espiritus написа:A walk to remember...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- windinthetank
- В началото бе словото
Да, тук сте писали някои от филмите, които и аз бих посочила.
Нямаше го обаче Into the Wild. Вярно, повечето хора не биха се трогнали от истинската история на един човек, който умира накрая по възможно най-нелепия и глупав начин, но цялото приключение на главния герой е разказано толкова увлекателно и ролята на Природата се усеща толкова добре през целия филм, че за човек, който живее за да пътува като мен, това е филмът!!!
Освен това той не просто разказва, но и отправя послание, а именно:
Happiness is real only when is shared.
Нямаше го обаче Into the Wild. Вярно, повечето хора не биха се трогнали от истинската история на един човек, който умира накрая по възможно най-нелепия и глупав начин, но цялото приключение на главния герой е разказано толкова увлекателно и ролята на Природата се усеща толкова добре през целия филм, че за човек, който живее за да пътува като мен, това е филмът!!!
Освен това той не просто разказва, но и отправя послание, а именно:
Happiness is real only when is shared.
Wind is bisexual because it blows everyone!!!
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Някой спомена "Lilia 4ever" - най-хубавият руски филм въобще, който съм гледала. Толкова истински и тъжен. По руски тъжен.
Иначе за мене класацията води Догвил, макар да съм сигурна, че не всеки, който го е гледал, ще ме разбере защо го смятам за трогателен.
После е Babel, който като цяло НЕ ми хареса, но си е трогателен.
Иначе за мене класацията води Догвил, макар да съм сигурна, че не всеки, който го е гледал, ще ме разбере защо го смятам за трогателен.
После е Babel, който като цяло НЕ ми хареса, но си е трогателен.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Най-много сълзи съм проливала на P.S. I love you - от началото до края. Но иначе много силно ме разчувства Сибирският бръснар, направо ми заседна една буца в гърлото след него и много силно ми въздейства. Много плаках и на The painted veil, заспах разплакана
А знаех какво става, защото бях чела книгата, но независимо от това...
Други тъжни филми за мен са The notebook, Message in a bottle, A walk to remember, въпреки че последният е по-слаб от останалите. Животът е прекрасен, Arizona dream...все филми, на които съм плакала, кога повече, кога по-малко.
Добре ли е да се гледат такива филми? В повечето случаи след толкова рев се чувствам пречистена, но след P.S. I love you ужасно ми се скапа настроението.
Други тъжни филми за мен са The notebook, Message in a bottle, A walk to remember, въпреки че последният е по-слаб от останалите. Животът е прекрасен, Arizona dream...все филми, на които съм плакала, кога повече, кога по-малко.
Добре ли е да се гледат такива филми? В повечето случаи след толкова рев се чувствам пречистена, но след P.S. I love you ужасно ми се скапа настроението.
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
След толкова мнения, изписани тук за P.S. I love you... гледах го. Много сълзлив, много сополив, ама почти нищо не ми остана след като го гледах, иначе да, трогателен е.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
-
PepeLePew
- В началото бе словото
"Passion of the Christ". Покъртителен...
Braveheart
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Така е, този филм просто оставя диря в сърцето, която дори да искаш не можеш да заличиш..."Перфектната буря" също е несправедливо реалистичен и затова - адски трогателен.camel написа:Гледайте "Pay it forward" - СТРАХОТЕН ФИЛМ С...УЖАСНО ТЪЖЕН КРАЙ.![]()
I wanna fall from the stars straight into your arms
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Life as a house (Къщата на моя живот - да идиотско, знам). Човек няма да се скъса от рев на него, не се развива по линията на патетична любовна история, но според мен е наистина затрогващ. 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
-
La donna è mobile
- В началото бе словото
Страхотен! Оревах света, когато го гледах, а на приятеля ми му бешеТърговецът на кристал написа:Бях се зарекла, че няма да гледам P.S. I Love You, обаче стана така, че го изгледах. Много катартичен, голям рев пада, препоръчвам го заради историята - трогателна е, да. Джералд Бътлър също е симпатяга.
изключително забавно колко съм се вживяла, но му прощавам, защото все пак беше изпуснал първата половина на филма. Вероятно за много P.S. I love you е просто поредният сълзлив американски филм, но на мен страшно ми въздейства.
Varium et mutabile semper femina